Teuvon kuvat

Teuvon kuvat

tiistai 29. huhtikuuta 2014

Kävikö tämä nyt liian helposti?.....Did this now too easily? .....Gjorde det nu alltför lätt? .....¿Esta ahora con demasiada facilidad?.今あまりにも簡単にこれをしなかった?..........Помогла ли эта сейчас слишком легко? .........Affare ormai troppo facilmente? .........Hat dieser nun zu leicht? ...... .....Ca a maintenant trop facilement? .....

Eilen suunnittelin lähteväni Rantasipiä  kuuntelemaan ja mahdolliseti saamaan siittä valokuvan.  Aamu ei oikein alkanut mallikaasti kun Nikon D 200 kameran patterikotelon kansi temppuilee ja olen sen ilmastointiteipillä lukinnut.  Teippi kuienkin aukeaa muovista yön aikana enkä tätä huomioinut, vaan nostin kameran päättäväisellä otteella pöydältä ja patterit lensi pitkin permantoa.  Laitoin patterit takaisin ja koetin käynnistä kamedan.  Mitän ei kuitenkaan tapahtunut, patterikotelon kansi oli ollut jotenkin "härnäävästi" auki ja patterit olivat tyhjentyneet yön aikana.   Hätä ei kuitenkaan ollut tuon näköinen, onhan minulla toinenkin kamera lähtövalmiina.  En kuitenkaan  ole Nikon D2 H kameraa paljon käyttänyt kun olen pitänyt sitä vähän kuin parempana kamerana kun se on virheettömässä asussa.  Vähäisen käytön vuoksi ei ole oikein hyvää luottamus-suhdetakaan siihen tullut niin kuin Nikon D 200 kamera runkoon.   D2:seen laiton Sigman 120-400 mm lintuputken kun kerta Rantasipiä lähdin valokuvamaan.


Eilenkään ei vettä satanut Noormarkussa / porissa vaikka aamupäivällä, vaika tumma sadepilvi roikukin taivaalla.  Tänään tiistaina taitaa olla samanlainen säätila, ehkä vähän harmaampi , hämärämpi ilma näin aamu kahdeksalta kun tätä kirjoitan.


Olen aloittanut kävelylenkkini jo muutama päivän Kaapelin Kaukon  ranssa olevan linnupöntön kautta, katsomassa  onko kirjosieppo jo yön aikan sinne ilamaantunut.  Ei ollut vielä eilenkään kirjosieppo tullut pönttöä valtaamaan.


Rantasipi  pitää hentoa ja terävää ääntä lentäessään,  Nytkin ääni kuului ja kuuntelemalla sai selville sen lentosuunnan.  Itse lintua ei vaan  samanväristä maastoa vasten helposti  näkemällä nähnyt.


Telkkä naaras sensijaan lähti aivan jaloista




Ei muuten käynyt helposti tämä  blogin päivityskään netti tökii taas porissa

Rentukat kukki  jo vähän varjoisemmasakin paikassa


Rantasipin näkymistä odotellessa silmä poimi kauniita yksityiskohtia maisemasta.


Västäräkeillä oli tuijotus kilpalu, kuvauskohteet oivat vaan vähän varjoisesa paikassa




Vähän parempi valo pitäisi olla kun lentävää västäräkkiä valokuvaa tai parempi valovoimainen  obtiikka


Rantasipiin  ei tältä puolen jokea saanut näköyhteyttä.  Jaloista lähtenyt Telkkä rouva ei sen sijaan pitkälle lentänyt vaan jä pesäpönttö saaren kivelle tarkkailemaan.



Kävelin Myllykartanon puolelle  jokea ja olin jo vähän asennotunut siihen ettei  tänänään rantasipin valokuvaus onnisttu. Siinä odotellessa piti tarkistaa toimiiko D2 runko pitemmillä matkoilla pikkulinnun kuvaamiseen ja nappasin toisen kuvan lentävästä västäräkistä.  Hyvin tuntuu D2:sen kuvalaatu ainakin ploki kuviin riittävän vaikka siinä onkin vähemmän pikkelsejä kuin D200 rungossa.



Puolisen tuntia rantakivellä istukselin ja sipiä odottelin kunnes aivan yllättäen silmä teki  havainnon .  Rantasipi ihmetteli valokuvajaa Myllykosken alla, sekin kivellä istuen.


Rantasipi totesi että valokuvaaja on harmiton veikko ja lähti ruuan etsintään.






Rantasipi (Actitis hypoleucos) on yleensä noin 20 senttimetriä pitkä, vesistöjen liepeillä pesivä kurppien heimoon kuuluva kahlaaja.






Karujen vesistöjen kallioiset tai kivikkoiset rannat ovat Rantasipien asuin paikkoja


Pitkät sivet Rantasipillä




Rantasipin kuvaaminen kävi nyt oikestaan liian helposti, ei jäänyt enää mitään epäselvää ja tavoiteltavaa. On todistettu kuvalliseti  että rantasipi asustaa Noormarkunjoen Myllykoskella , eikä siitä varmaan tuon parempia kuviakaan  Myllykosella saa kun maisema pysyy samana.  Mitä tässä nyt sitten enää tavoitele kun aivan ensimmäisellä kuvauskerralla  sai haluamansa ..


No ei pidä huolestua, luonto antaa aina jotain  uutta kokemusta, kunhan kulkee aistit avoinna.  Nytkin ei tarvinnut kuin päätä kääntää ja pikkutikka lensi rannan lahoneseen tervalepään toukkia nokkimaan.


Vastavaloon piti pikkutikaa valokuvata mutta kyllä Nikon D2H siitäkin taisi kunnialla selvitä.  On vaan vähän outoa kun se ei piippaa tarkentuessan, pitää totutella ..



 Pikkutikka on miltei saman kokoinen kuin rantasipikin


Sitten vähän yhteiskunnallistta kaupunki politiika juttua.  Viime vuonna saatiin aloiteesttani siivottua Noormarkunjoen Myllykosken saaren huvimaja ja sen ympäristö.  Hyvimaja korjatiin ja maalattiin, rannan risukkoja raivatiin näkyvyden parantamiseksi ja asennetiin roskakori.  Mutta niin siinä vaan kävi että roskakori on väärin sijoitettu, huvimajan penkiltä on siihen liian pitkä matka.



Roskat on viskattu aivan toiselle puolen huvimajaa, olanyli. Mehutölkkien alkoholiprosentin mukaan näyttäisi siltä että asialla on ollut vähän nuorempaa väkeä


Noormarkulaine  SDP:n   Jarno Joensuu äänesti eilisessä Porin kaupungin kouluverkko supistamis äänestyksessä kaikkien esitettyjen kouluen lopetusäänestyksessä  Jaa   Joensuu Jarno on                              Jaa - Ja mies.  Pitää muistaa seuraavissa kunnalisvaaleissa



Valkovuokkoja on vähän vaikea valokuvata millä tahansa kameralla kun kukkien valkoinen palaa helposti  puhki ja tummanvihreät lehdet jäävät alivaloisiksi.


Vaahteran kukkien kukinta  ovat jo näin pitkällä 28.4.2014


Tuomi kukkii jo varmaan äitienpäivän  kun nyt jo on noin isot nuput.



Markku Mäkelä
 .Tuomen oksat ovat olleet nyt reilun viikon maljakossa olohuoneessamme siinä toivossa, että saisi vähän kesän tuoksua ennakkoon. Aamulla totesin vaimolle, ei taida tuomen kukat aueta sisällä, mutta toukkia on tullut oksiin. Siitä lähti oksat pihalle. Olisi ollut kiinnostavaa seurata tuomen kehrääjä koin kehitystä olohuoneen ikkunalla, mutta kun ei. Naiset ovat niin tarkkoja kaikista ötököistä sisätiloissa. Maalla kun asutaan omakotitalossa niin aina kaikkia örkkejä tulee tupaan, ei ne ihmiselle mitään tee. Varkain toin vaasin verstaalle kuvattavaksi, ja äkkiä takaisin ulos.




Kovasti tyrkytin ja sain  valokuvani satakunnan kansan  lukijan kuvaksi.  On siinä taas todistetta porin työvoimavirannoimaiselle että olen  aktiivin itseni markkinoinnissa 


Riitta Laine  Ulvila 

Hyvää huomenta +6 lämpöä harmaa taivas ,saa nähdä tuleeko sade kyl se puhdistais vähän ilmaa ,allergia hellittäis Mukavaa päivää kaikille

On se niin väärin Noormarkussa / porissa ei sada mutta Alajärvellä sataa vettä


Hyvää tiistai huomenta kaikki kamuset ja sateista päivää +5c no tämä on hyvä sade nyt !!


Huomenta Sysmästä .... 29.4 pilvistä +8 äsken ripsautti vähän vettäkin .Mukavaa tiistain jatkoa 

Hyvää huomenta ystäville , Virrat klo 8.04 , harmaa sää , vettä pikkuisen sataa , mutta silti ihanaa päivää toivotan teille kaikille


Huomenta. Saarijärven mustikkakorpi +5c ja pilvistä, ei sada

Ei taida printti lehdillä olla tulevaisuutta  Alma Median tulos putosi viimevuodeen vertailukauden 5,4 miljoonasta tämän vuoden   tammi–maaliskuussa 2,7miljoonaan euroa





Pian tulee Vappu ja ainakin TV 1 lähettä kevyttä manne huumoria


Santeri Ahlgren    lisäsi 8 uutta kuvaa.

YLEN TV 1 PYÖRITTÄÄ MAINOKSIA UUDESTA ELOKUVASTANI...OOTAKO NÄHNEET...NIINANNUNNA ??? NO, 1 . 5 TV 1 Klo:21.15 SIIS NÄKYY...LISÄÄ...
VAPPUU ODOTELLEN KAIKILLE YSTIKSILLE T: Santeri A.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti