Teuvon kuvat

Teuvon kuvat

torstai 12. tammikuuta 2012

AgfaMatic 300 sensor

 

 

Noormarkun yhteinäiskoululla on liikunnassa alkanut luistelua-aika. Tämän johdota jouduin hakemaan kellarista pojan luisteluvälineet ja kylkijäisenä löytyi kenkälaatikollinen 126 kasettifilmiä käyttävää pokkarikameraa.  Niistä yksi oli Agfamatic 300 sensor.

 

agfa 300 006

Valmistettu: Saksassa 1972
Linssi: f / 8, 44 mm 3-elementtiä
Suljin: sähköinen 30 - 1 / 250

agfa 300 009

Agfamatic sensor kameroissa on tunnusomaisena punainen laukaisunappula jonka piti aikaansaaman tasaisemman laukauksen, valokuvan tärähdysvaaraa pieneni. Agfamatic 300 sensor on varustettu lankalaukasimen käyttö mahdollisuudella. Sitä oli mainostettu  " CdS Computer Automaattinen "valotuksen hallintaa.  Kameran etupuolella olevaa kaksi silmää toimii valotusmittarina ja ohjaavat suljinaikaa automaattisesti, aukko on kiinteä f8.  Etäisyyden valinta pitää kuitenkin vielä tehdä manuaalisesti. Sitä helpottaa objektiivin rungossa olevat symbolit.  

 

agfa 300 011

 

Kameran sisällä on kaksi elohopeaparistoa, todennäköisesti alkuperäiset.  Kameran suljin toimii, niin näissä on vielä virtaakin. Uusia elohopeaparistoja ei varmaan enää mistään saisikaan.

agfa 300 010

Agfamatic 300 sensor oli Agfan pisimälle  kehitetty 126 kamera ja ainoa jossa on sähköinen suljin.

Tämä yksilö on sinne kenkälaatikkoon hylätty varmaan sen takia että nimilogo on kulunut.  Toisaalta tämä saattaa olla ainoa 300 yksilö joka minulla tulee kokoelmissa olemaan. Agfamatic 300 sensor saavuttaa  tänä vuonna 40 vuoden iän, ja tällaiset 126 filmiä käyttävät halvahkot kamera ovat usein päätyneet lasten leluiksi ja lopulta näin hävinneet maailman kartalta.

 

 

 

Mahtoiko 27.12.2010 sirppikuuta kuvatessa esille tullut outo valoilmiö olla tuo jonka Nasan Hubble-avaruusteleskooppi on valokuvannut.

sirppi kuu 007

Nasan Hubble-avaruusteleskooppi on kuvannut lähigalaksissamme Suuressa Magellanin pilvessä noin 400 vuotta sitten räjähtäneen supernovan kantatähtien jäänteet.

Lähteet: Nasa: Hubble Solves Mystery on Source of Supernova in Nearby Galaxy

Tähdet ja avaruus: Hubble kuvasi jäännöksen supernnovasta

http://www.iltasanomat.fi/ulkomaat/hubble-ratkaisi-supernovan-arvoituksen/art-1288441619997.html

 

Pori viilaa koulupiirien rajoja

Ensi syksynä koulunsa aloittavien lasten koulupiirien rajat muuttuvat jonkin verran Pohjois-Porissa.

Koulutusvirasto valmistelee Toukarin koulupiirin osan siirtämistä Noormarkun koulupiiriin ja osan Kellahden alueesta siirtämistä Ahlaisten koulupiiriin.

Saako Noormarkun yhtenäiskoulu Toukarista uusia oppilaita ensisyksynä?

kukat 008

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti