Teuvon kuvat

Teuvon kuvat

perjantai 6. toukokuuta 2011

Punkin puremasta sairastuu. Tick-bite illness. Por picadura de garrapata enfermedad. Cochez la morsure maladie. Zeckenbiss Krankheit. Τικ-δάγκωμα ασθένεια. Тик-укус болезни. ダニ口の病気. Ju faleminderit shumë për Shqipërinë, ju vetëm u bë mysafir i parë në këtë blog. Thank you very much for Albania, they just came first visitor to this blog

 

päivä 054

Punkkien levittämä borrelioosi on yleistynyt Suomessa selvästi.

Terveyden ja hyvinvoinnin laitos (THL) kertoo, että viime vuonna borrelioosiin sairastui 1 500 ihmistä. Tämä oli enemmän kuin koskaan aiemmin. Esimerkiksi vielä vuonna 1995 sairastuneita oli vain 350.

Borrelioosin ensioire on noin puolelle tartunnan saaneista ilmaantuva puremakohdan ihottuma.

Sairaus voi olla aluksi oireeton, mutta voi aiheuttaa myöhemmin muun muassa nivel- ja hermosärkyä tai aivotulehduksen. Sitä voidaan hoitaa antibiooteilla.

Eniten tautia on Ahvenanmaalla, mutta se on lisääntynyt myös Manner-Suomessa Länsi-Suomen läänissä ja Etelä-Suomessa. Myös toinen punkin levittämä tauti, puutiaisaivokuume, on lisääntynyt, mutta siihen sairastuneita on huomattavasti vähemmän.

Borrelioosipotilaiden määrää ovat lisänneet muun muassa punkille suotuisat kosteusolot. THL:n tiedot perustuvat Tartuntataudit Suomessa 1995–2009 -raporttiin.

 

http://www.punkki.net/artikkelit/irrotus.html

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti