Teuvon kuvat

Teuvon kuvat

lauantai 19. helmikuuta 2011

Kuu hulluutta, täydenkuun aikaan. Lunatic photographing the full moon. Lunatic fotografera fullmånen. Loco fotografiar la luna llena. Lunatic photographier la pleine lune. Lunatic φωτογραφίζοντας την πανσέληνο. Lunatic фотографирования полной луны. 狂人は満月を撮影する. Imposible Muchas gracias a los españoles. usted ha venido a este blog un mil (1000) los visitantes! Impossibly big thank you to the Spanish. They must come to this blog a thousand (1000) visitors!

 

On se vaan kumma juttu että aikuinen mies aina täydenkuun aikaan sekoaa ja lähtee Kuuta valokuvaamaan.  Järki kyllä sanoo ettei näissä Satakuntalaisissa, varsinkin Noormarkun maisemissa  hienoa kuun valokuvaa saa otetuksi. Aina vaan on kuitenkin lähdettävä.  Tänäänkin oma lämpömittari näytti reilua –25 asteen pakkasta joten alhaalla oli varamaan likemmäs –30 astetta.  Sen verran kuitenkin oli järkeä etten tällä kertaa  jalustaa ottanut mukaan kun se on pikkasen kylmä käsitellä kun se on metallia.  Mutta kyllä Kuun kuvaaminen on hullua hommaa.

Kuun kiertosuunta on taivaalla tähtien suhteen itään. Sen kiertoaika Maan ympäri on noin 27 vuorokautta 7 tuntia ja 43 minuuttia. Kuun etäisyys maasta vaihtelee noin 360 000 kilometristä noin 406 000 kilometriin.[1] Siitä on aina sama puoli kääntyneenä Maata kohti. Vasta avaruusluotaimin saatettiin kartoittaa kokonaan Maahan kaukoputkella suoraan näkymätön Kuun kääntöpuoli.

 

kuu 009

Kuun vaihe riippuu siitä, kuinka suuri osa Auringon valaisemasta puoliskosta on nähtävillä. Uudenkuun aikaan Maata kohti kääntynyt puolisko on pimeä, koska Kuu ja Aurinko ovat taivaalla melkein samalla suunnalla. Ensimmäisessä neljänneksessä puoliskon länsipuoli on valaistuna (Maassa pohjoiselta pallonpuoliskolta nähtynä Kuun oikea puoli). Täydenkuun aikaan koko maata kohti kääntynyt puolisko on valaistuna. Viimeisessä neljännessä Kuun puoliskon itäpuoli on valaistuna (Maassa pohjoiselta pallonpuoliskolta nähtynä Kuun vasen puoli). Valon ja varjon rajaa Kuun pinnalla kutsutaan terminaattoriksi.

aamu 010

Kuu kajastaa Noormarkunjoen pintaan Makkarakoskella

kuu 063

Kuutamokeikka. Ensimmäinen ihmisen laskeutuminen kuunpinnalle tapahtui 21. heinäkuuta vuonna 1969, jolloin avaruusalus Apollo 11 laskeutui Kuuhun, mukanaan kaksi astronauttia, Neil Armstrong ja Buzz Aldrin. Kaiken kaikkiaan Kuussa on käynyt 12 astronauttia vuosina 1969–1972.

aamu 015

Kuu ja Katulamppu

kuu 019

Puu ja Kuu

kuu 021

 

 

Kuu on innostanut kuvaamaan ennen muinoinkin.  Tämän kuvan olen ottanut viimevuosituhannen puolella 1985 Dia filmille.    Tässä Kuu paistaa Havulinnanmäen yllä  ja A Alhström Oy:n joulukuusi  kuvan keskellä.  Etualalla Noormarkunjoen Myllykoski.  Silloin ei ollut käytössäni kovinkaan pitkiä objektiiveja joten tässä on alhaalla vähän liikaa Noormarkunjoen jäätä.  Kuva on otettu Tammikuussa ja silloinkin on pakkasia ollut liki –30 astetta. Filmi aikana valokuvaaminen oli  ajoittain vähän tuuripeliä kun silloin aina piti odottaa kuvien valmistumista  useita päiviä.  Eikä toista tilaisuutta tullut kuvan ottamiseksi.  Toista se on nyt digi aikana, kun kameran näytöltä näkee heti, osuiko valotus kohdalleen. Tämän kuvan diasta skannasi Markku Mäkelä uudella skannerillaan.

myllyk-teuvo kuu

Rekka-auto näytti silmälle hienolta kun se Pomarkusta päin vt 23 tuli Noormarkun hautausmaan kohdilla, siinä oli paljon sivuvaloja joskaan ei niin paljon kuin Coca Cola  joulumainos autossa joten ei ei siitä tämän kummempaa näytettävä kuvaa syntynyt.  Mutta on se kuitenkin käsivaralta otettu.

kuu 025

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti