Teuvon kuvat

Teuvon kuvat

tiistai 12. heinäkuuta 2016

Kuntouttava Työsopimus puolessa välissä....Rehabilitative Employment Contracts in the middle of.....康复劳动合同中的中间.... عقود العمل التأهيلية في منتصف ........Реабилитационные трудовых договорах в середине .........Contratti di lavoro riabilitativo in mezzo ..........Rehabilitative Arbeitsverträge in der Mitte ........ .Les contrats de travail de réadaptation dans le milieu de ........De contratos de trabajo de rehabilitación en el medio de ........Rehabiliterande arbetsavtals i mitten av ....

Kuntouttavanityöni alkoi Kesäkuun alussa koiseutumuseo Kaharilla Noormarkussa vanhojen valokuvien digitoijana.  Työvoimaviranomainen ei antanut mahdollisuutta  vaihtaa työpäivää elämäntilanteen tai yhteiskunna tapahtumien mukaan  ja siihen on tyytymien vaikka kuinka strerssiä pukkaisi.    En ehtinyt aamulla eilisä porin kävelykadun  suomiareena tapahtumista  kuvia blogiin päivittää.   Töissäkin on vielä aika sarka edessä.  Näin matalapainesena päivänä oikein hikeä pukkaa otsalle  kun ajattelee mitenkä tästä urakasta  elokuun loppuun menessä selviää? Onneksi saa sentään KELA:n maksaman verottoman  9 euron ylläpitokorvausken....




Ps. Viimevuonna museovirasto rahoitti tätä työtä 5000 eurolla, nyt minä teen sitä 9 euroa päivä

Tänään skannatavana oli pääasiassa henkilövalokuvia, muutama maisema kuvakin löytyi.  Vähän on koivukuja ollut eri näköinen 1900 luvun alussa.  Taustan Isotalon ympärillä näyttäisi olevan muutama rakennus joita ei enää ole.



Eilen maanataina 11. heinäkuuta kävin Markun kanssa pikipäin porin kauppatorilla ja kävelykadulla, ensimmäisenä suomiareena päivänä.



Taitaa olla vuodenpäivät siitä kun porin kauppatorilla ja kävelykadulla on näin paljon ihmisiä ollut.


Mikään nuorisotapahtuma ei suomi areena näy olevan



Ensikertaa näin Paavo Väyrysen livenä, Sirpa Pietikäisen kanssa hän jotain satakielilavalla selitti.  Ei kuitenkaan mikään suuren idoolin kohtamien ollut jotenkin Paavo vaikutti välinpitämätömältä



Jussi Vesasen taidenäytelyssä poikkesimme.



Markku Mäkelä paikassa Pori.
15 t
Poikkesin tänään Porin reissullani kolleegani ja hyvän ystäväni Jussi Vesasen taidenäyttelyssä Antinkadulla, Jussin maalausten ohella esillä on Art Pispalan edustava taidekokoelma suomalaista taidetta ja jo edesmenneidenkin taiteilijoiden maalauksia.
Olemme Jussin kanssa molemmat järjestäneet yli 30 vuotta Porissa taidenäyttelyitä joissa aina on ollut esillä porilaista maisemaa, merimaalauksia Kallosta tai kaupunkinäkymiä.
Jussin näyttelyssä tänään oli maalauksia Porista ja aiheita myös Kallosta, kannattaa poiketa tutustumaan vuoden 2016 Jazz näyttelyyn Antinkadulle. Olemme molemmat kohta eläkkeellä ja kuka jatkaa näyttelyperinnettä näin yksityisesti ilman näyttelyapurahoja, voi olla tämän näyttelyformaatin viimeisiä hetkiä.


Taiteilijat Markku Mäkelä ja Jussi Vesanen keskustelivat taiteilija elämästä ja siitä mitenkä taidemaalari pysyy leivässä


Jaakko Niemelän tilataideteos Laiva  josta ollaan montaa mieltä


Laiv@lavaksi nimetylle yllätyslavalle sijoitetaan muun muassa nuorille suunnattua ohjelmaa. Lavan toteutuksesta vastaavat SuomiAreena ja Rauma Marine Constructions Oy (RMC). Lavan lopullinen ilme muotoutuu Satakunnan Osuuskaupan, SuomiAreenan ja RMC:n yhteistyön tuloksena.


Pitihän minunkin laivassa käydä vaikken ymmärrä mitenkä se poriin liitty kun ei ole paljon kummenpia tehty kuin jokiproomuja  ruusenlewin metalipajalla joskus  1800 luvulla.  Taitaa olla raumalasien taiteilijan piilopiruilua porille kun raumalla laivoja valmistetaan  potkuritehdaskin laajentaa..



Aika paha tuossa on ainakaan sadetta pidellä,


Maanantaina porissa oli ihan hyvä retkeilysää, satapaskan mittari näytti + 22 astetta lämmintä




Markku osti porin kauppatorilta  herneitä ja uusiaperunoita mutta ei malttanut tori hintaa mansikoista maksaa


Niin siinä kävi etti mansikoita porissa puolenpäivän jälkeen misään muualakaan enää myyty, Puuvilan mansikka teltta hukui tyhjyyttän.  Eikä pic  n payssä ollut koko mansikan myyntikojua


Suomiarena taitaa jokusen kesätyöpaikan tarjota


Kerrankin ei ollut yksinäinen olotila porin kävelykadulla


Maanantain arean keskusteluista ei ainakaan kiky keskutelu paljon ketään kiinosttanut


Pori Eetunaukio


Romaialaismiehet olivat taas tuoneet vaimonsa kerjuulle poriin


Toisella puolen katua oli toinen tunelmma,   Poritakin tullut vastakohtien kaupunki monen laista kontrastia löytyy



Hurlumhei meininkiä teräsmiehet porin kartsalla


Ensimmäinen suomiareena päivä ei mitään suuria elämyksiä tarjonnut, mutta saipa vähän siedätyshoitoa ihmisiä kohtaan .

Ei muuten ollut Noormarkusakaan enää puolenpäivänjälkeen Kauvatsalaisia mansikoita.



Noormarkun ensimmäinen mustavaris


Nuoriso on varmaan ajettu  kaupungista etsimään omaa reviriään elitikaupunginosasta


Tavalliset varikset eivät mustavariksesta pitänyt, mutta on hyvä että niile tuklee kilpailua  reviiristä.  Maanantain vasaisena aamuyönä  ne tulivat parvekeelle rumasti rääkymään, kuukausimansikka ne varmaan havitelivat.


Porin "superviiko" jatkuu, saatta olla että huomenna, keskiviikkona 13. heinäkuuta käyn porissa uudeleen, jossei sada.



Teuvo Vehkalahti http://yle.fi/…/tyollisyydessa_selva_kaanne…/9052434

|


Hyvää päivänjatko lukijoilleni

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti