Teuvon kuvat

Teuvon kuvat

maanantai 2. kesäkuuta 2014

Laitteet ei pysy pään mukana......Utrustningen kan inte hänga med huvudet ......The equipment can not keep up with the head...该设备不能与头跟上............Оборудование не может идти в ногу с головы ...........L'équipement ne peut pas suivre avec la tête ...........L'apparecchiatura non può tenere il passo con la testa .............Das Gerät kann nicht mithalten mit dem Kopf ...........O equipamento não pode manter-se com a cabeça ...... ......El equipo no puede seguir el ritmo de la cabeza ......

On se surkeaa kun ajatuksia virtaa ja sielunsa silmin näkee kivoja  ideoita toisenlaisten kuvien saamiseksi.  Eilen kaivoin kamerakaapista Nikon coplix 5400 pokkari digikameran kun siinä on kääntyvä näyttö.  Piti sillä otaa kieloista altapäin kuvia vasten sinistä taivasta.  Jo lähteissä tietysti  kaiki oli vähän ajatusta vastaan kun pilvi ei väistynyt taivaalta.  Voikukkien kesä on jo pitkällä ja moni kukka siementää jo, niiden kesä on ohi.  Jos kerta ajatellin kieloa alta päin kuvat niin mikse se näyttäisi hyvältä siementävä voikukkakin altapäin.  Pilven raoista aurinkokin vähän valaisi siemenkotia.  Pikku Nikonin pitäisi tarkentaa  lähimmillään  yhteen sentin mutta toisin kävi, taivaisiin se tarkensiJärjestelmä kameralla tämä ei  sen paremmin onnistu kun paketti on liian iso mahtuakseen kukkien alle.  Muutenkin tämä ei taida oikein toimia kuivalla maalla,  pitäisi varmaan mennä merenrannalle, sininen ja valkoinen taitaa olla parempi taustavärinä kuin lehmusten vihreä.


Nikon coolpix  5400  kamerassa on kyllä kaikki valotustoimminiot mahdollista tehdä käsisäätöisesti mutta ei tarkennusta.   Pitää varmaan vaan lopettaa turhanpäiväisten hötkyilyjen teko ja ottaa vain ihan tavallisia valokuvia.   Kelonkuvat jäi ottamatta kun ei kerta laiteet pysyneet mielikuvituksen mukana Saniaiset ovat jo aikia isossa lehdessä.Kun ei kerta lähelle suostunut tarkentamaan niin kauas sitten.  Sinisorsa pariskunta oli harvinaisen kesyllä päällä.  Eivät turhia väistelleet vaikka välimatkaa ei tainnut kunnnolla viittä metriä olla .Pienellä taskukameralla onnistuu kyllä saamaan vaikka veden pinnan tasosta  kuvia.


No pokkarikameraa ei varmaan ole tarkoitettu muuhun kuin muistelu kuvien ottoon..


Oli minulla järkärikin mukana ja sillä otin Kesäkuun  1.2014 säävalokuvan Noormarkunjoelta.  Tyyntä ja pilvistä oli ja lämpötila oli kymmenenasteen pinnassa.


Viileästä ilmasta huolimatta itikoita ja ötököitä oli havaittavissa.  Ötökkä ahomansikan kukalla


Sään pitäisi lopuviikkoa kohden lämmetä ja silloin varmaan hyttysekin virkoavat  inisemään.  Nyt oli vasta uroksia kun ne eivät pidä lentäesään ääntä ja ne eivät ihmisen kimpuun käy.


Ei ole jäärä ennnen parvekella näkynyt, nyt sellainen oli sinne lentänyt.  Se kiipesi rotikipöydän jalaa ylöspäin päästäkseen lentämään.  Moni hyönteinen kiipeää ruohonkorsien latvoihin mistä on parempi päästä lentoon kasviston yläpuolelle.


Tänään on pitkästä aikaa Noormarkussa / porissa aurinkoinen päivä ja iltapäivällä saatetaan rikkoa kahdenkymmenen asteen raja. On varmaan parempi että pitää pään kylmänä ja katsoo mitä uloilessa vastaan tulee ja kuvaa sen sitten kikkailematta.

2 kommenttia:

  1. Hauskoja kuvia joka tapauksessa !

    VastaaPoista
  2. Jos tarkentaisi johonkin muualle ja pitäisi liipaisemella? Näin itse teen, kun otan ikkunalla olevasta pistiäisestä kuvaa. Valon määrä on vähän hankalaa...

    VastaaPoista