Teuvon kuvat

Teuvon kuvat

maanantai 9. kesäkuuta 2014

Cityrusakon traaginen kuolema.....City hare tragic death .....Stads hare tragiska död .....Liebre Ciudad trágica muerte......市野兔惨死....街のウサギの悲劇的な死..........Город заяц трагическая смерть .........Città lepre tragica morte ..........Stadt Hasen tragischen Tod ..........Ville lièvre mort tragique ..... .....Cidade lebre trágica morte .....

Onneksi ehdin jomaan amukahvini ennen kuin metelöivät Naakat  herättivät  huomion.  Aiemmin yöllä lokit  metelöivät ja pakansiavat  Laviantien valkoseksi.  Lokkien paikalle tulon syy taisi olla siinä että lähistöllä on ollut  rusakkoperhe.  Yksi pienen pieni rusakon poika oli vielä jäljellä kun Varis ja Naakat sitä ahdistelivat.  Naakat lahinnä kärkkyivät sitä että pääsisivät saaliin jaolle,  Varis suoritti tappotyön.


On todennäköistä että rusakonpoikanen on joutunut auton töytäisemäksi ja loukaantunut.  Varikset siivovat liikenteen uhreiksi jääneet raadot pois tieltä, mutta tämä rusakonpoika  eli vielä 
Varis on kaikkiruokainen. Se syö jätteitä, raatoja, viljaa ynnä muuta. Saaristossa se syö vesilintujen ja lokkien pesistä munia ja poikasia. Varis osaa rikkoa nilviäisten ja rapujen kuoret lentämällä ensin korkealle ja pudottamalla sitten ruoan kalliolle.  Mutta onko tämä Varis opetellut tapaamaan isompiakin nisäkkäitä, jos se pienen ruskan pennun tapaa ja syö niin ovatko kissatkaan enää turvassa.

 Rusakko emot imettävät poikasiaan vain noin kahden viikon ajan, tämä on lähtenyt piilostaan ja joutui heti traakisen onetomuuden uhriksi. 
Porissa on satakunnankansan uutisen mukaan cityrusakot  ovat  yleistyneet, joten tällaiset kohtaukset voivat lisäntyä ja näkyä paivälläkin.  Lapsille pitäsi selittää että nämä tapponäytelmät on luonnon normaalia kiertokulkua, vahvemman laki pitää luonnossa.

Jorma Lindqvist täällä riittää city-rusakoita, mutta poikasia en ole nähnyt.

Raili Leiviskä Toisen kuolema, toisen elämä eläinmaailmassa!

Tänään piti  Markun  kanssa mennä valokuvaamaan Pirulanvuorelle kesäisi maisemavalokuvia.  Taitaa kuvausnmatka siirtyä tunnemmaksi kun Noormarkun / porin  peitää vahva sumu, pilvi on laskeutunut.  Lavia on kyllä enemmän sisämaassa kuin Noormarkku mutta kai sielläkin tämä sumu maisemaa hämärtää.  Vasta myöhemmin iltapäivällä saataa maisema seletä.


Pariviikkoa taidetaan olla luonnossa etuajassa.  Monena vuonna Juhannusruusut ovat aloittaneet kukintansa aivan juhannuksen alla ja joskus oli  oikeintyö saada paikallislehteen juhannusnumeron kansikuvaksi  juhannusruusun kukkia kun ne eivät millän meinaeet avautua.  Edellisyönä juhannusruusun nuput olivat turvoneet ja sen kukinta alkaa nyt kaksi viikkoa etuajassa


Juhannuruusut helluntaina 8.6.2014  takapihalla


Päivänkakkaraketo on täydessä kukassa,  perhosia ei vielä näkynyt, mutta kyllä nekin varmaan pian tulevat.


Auroora perhonen lensi aivan päivänkakkarakedon tuntumassa mutta päivänkakkarat eivät sitä kiinostannut.  Kaaliperhosen kansakin meinasi tulla yhteenotto,  Aurooraperhonen pääsi kuitenkin jatkamaan hevosaitauksen takaiseen metsiköön.
Puolukat kukkivat ainakin paikoitellen hyvin
Hyvää huomenta Pasilasta! Idässä ja pohjoisessa pilvisyys runsasta, paikoin satelee vettä. Etelässä ja lännessä kehittyy sadekuuroja, ehkä ukkostaakin. Etelässä vielä yli 20 astetta. Itärajalla ja Länsi-Lapissa huomattavasti viileämpää. -Seija

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti