Teuvon kuvat

Teuvon kuvat

tiistai 22. huhtikuuta 2014

Paska mikä paska, Sigma 70mm Macro....What a shit, shit, Sigma 70mm Macro ....Vilken skit, skit, Sigma 70mm Macro..何くそ、くそ、シグマ70ミリメートルマクロ........Что дерьмо, дерьмо, Sigma 70mm Macro .........Che merda, merda, Sigma 70 millimetri Macro .......Was für eine Scheiße, scheiße, Sigma 70mm Makro .......Quelle merde, merde, Sigma 70mm Macro .... ....¡Qué mierda, mierda, Sigma 70mm Macro ....

Eilen lähdin sunnuntailiselle makrovalokuvaus paikalle oikein makro objektiivin kanssa.  Ei tarvinnut montaakaan kuvaa koittaa otta kun muistin miksi en viimevuonnakaan paljon Sigma 70mm 1:2.8 macro optiikkaa käyttännyt.  Hyvästä valovoimasta huolimatta se on äärettömän hidas tarkentamaan lähialueella ja sen syväterävyysalue on kovin lyhyt.  Tarkennuksen onnistuessa sen kuvalaatu on kyllä erinomainen.

Mustat muurahaiset olivat ahkerasti liikkellä ja olivat aloittaneet reviisin puolustamisen.  Tässä valokuvassa musta muurahainen kantaa oranssia muurahaista.  Ei pidä tunkeutua toisten alueelle.  Kuinka hieno kuva olisikaan kun se olisi tarkka.


Ja jos tarkennus sattu osumaan kohdalle niin sitten on jotain muuta näköestettä


Tarkus on vain hetkellistä, Sigma makro linssi ei kykene seuraamaan liikkuvaa muurahaista


Tuolla kivienvälissä multapaakun alla taitaa mustan muurahaisen pesä aukko olla, sinne tunkeilija vietiin syötäväksi
Tarkennuksen onnistuessa Sigma 70mm piirto ja terävyys on kyllä hyvä,  lentävän Kimalaiskärpäsiin kuuluva Villakärpänen [Bombylius major]  peräpään turkin karvat näkyvät hyvin, siivet ovat nopean liikken vuoksi  kadoksissaLue myös:

http://ttvehkalahti.blogspot.fi/2013/05/tuntematon-pitkajalkainen-hyonteinen.html

Teuvon kuvat -Teuvo images: Ennen näkemätön ...

ttvehkalahti.blogspot.com/.../tuntematon-pitkajalkainen-hyonteinen.html
12.5.2013 - Olipa outo pörriäinen kevättaskuruohon kukalla mettä imemässä, ylipitkät jalat ja imukärsä punaruskea turkki päällä. makro kukkia 096.


Jos ei ole kiirettä niin kyllä Sigma 70mm 1:2.8  DG macro EX hyviäkin kuvia saa onnistumaan.   Tämä lentomuurahainen on isompi kuin edellä kuvatttu musta muurahainen tähän  sigma osasi tarkentaa. 


Täytyisi varmaan viedä sigma huoltoon mutta kanataako se kun Rajalassakin uusi maksaa vain 450 euroa.  Objektiivi huoltajan tuntipalkka  on varmaan sen verran kova että uuden hinta tulee pian kuitattua.

http://www.rajalacamera.fi/sigma-paf-70-2-8-ex-dg-macro.html?gclid=CN6E056z870CFSHecgodc4gA7A

Taitavat nämä Vivitarin 24mm manuaali  laajakulma obtiikalla otetut lähikuvat olla muutenkin hienompia.  Minulla on siihen Hoya +3 lähikuva filtteri tai mikä lie suodatin, sitä voisi tänään testailla.


Köyhä ei saisi halpaa ostaa kun ei voi huonoa ostopäätöstään paikata uudella, paremmalla hankinalla, pitää vaan koitaa tulla toimeen ja soveltaa.  Tänään menee apteekiin taas paljon euroja kun hakee sieltä verenpainelääkeet ja insuliinin. Ei työmarkkinatuella paljon uusia objektiiveja ostella.  Rukoilen joka aamu hiljaa mielessäni , että anna minulle jokapäiväinen nöyryytykseni, etten tänäänkään luulisi itsestäni liikaa.

1 kommentti:

  1. XD villakärpänen on kuin lentävä pajunkissa.
    Aurinkoista arkea!

    VastaaPoista