Teuvon kuvat

Teuvon kuvat

perjantai 18. huhtikuuta 2014

Nyt se myrkyn lykkäsi....Now, it postponed the poison ....Nu, senare det giftet ....Jetzt verschob sie das Gift ..今、それは毒を延期し.......Ora, rinviato il veleno ..Теперь, это откладывается яд ...........Maintenant, il a reporté le poison ....

Pian viisi vuotta olen saanut olla kutakuinkin rauhassa työvoimaviranomaisen  kiusanteoleta. Mutta nyt kiirastorstai oli nimensä mukainen.  Posti toi kutsun aktivointisuunnitelman tekoon kuntakokeilun toimistossa.

" Aktivointisuunnitelma laadittaessa kesustelemme tavoitteistasi ja tulevaisuudensunitelmistasi työhön tai koulutukseen littyen.  Sinulla on tapaamisessa tilaisuus keskustella myös sosiaali-, terveys- kuntoutuspalvelusta.  Sinulla on mahdollisuus oasallisttua esim. kuntouttavaan työtoimintaan. "

En oikein tiedä mitenkä tähänkin pitäisi  suhtautua. Ensinäkin vanhankoulukunnan  miehen silmään pistää se että kutsussa sinutellaan.  Tämä on sen verran virallinen paperi että pitäisi käyttää teitittely muota.

Puoleentoista vuoteen en ole työvoimaviranomaisen kanssa kasvotusten saanut keskustella  ja nyt pitäisi keskustella sosiaali-, terveys- ja kuntoutuspalveluista.  Miksi työvoimaviranomainen olettaa että olen ns. rantojen mies, hamppari joka on syrjäytynyt yhteiskunnasta.

Syy tähän kutsuun taitaa olla se että kaupunki joutuu maksamaan sakkoa 4000 euroa/ vuosi  jokaisesta  yli 500 päivää työttömänä olleesta, jollei kaupunki työllistä.  Halutaan kaunistaa tilastoja ja pienentää kaupungin menoja ja kääntää kulut voitoksi.   Työlistetystä pitkäaikaistyöttömästä kunta saa valtiolta 50 euroa päivässä kuudenkuukauden ajan.

Pakko tuonne nyt kuitenkin on mennä kun laki kuntouttavasta työtominnasta 2.3.2001/189. Henkillöllä, joka täyttää 3§:ssä säädetyt edellytykset, on velvollisuus osallistua aktivointisuunnitelman laatimiseen yhdessä työ- ja elinkeinotoimiston ja kunan kanssa.  Pois jäämisestä ilmoitetaan aikuissosiaalityön toimistoon tai TE-toimistoon
Yksi ihminen voi pudottaa työttömän  pois työmarkkinatuelta ja näin saattaa työttömän ja hänen perheensä  lopulliseen ahdinkoon.  Eikö se riitä  kiusaksi kun on tehnyt töitä 34 vuotta samalle työnantajalle ja kun sairastuin 1 typ. sokeritautiin,  annetiin lopputili, heitetiin pois kuin kulunut työrukkanen.  Jollei  34 vuotta työllistänyt luottanut enää työkykyyni niin miten joku muukaan työllistää 56 vuotiasta insuliinihoitoista  diabeetikkoa. 1 tyypin sokeritauti on lopullinen sairaus, sitä ei puukko eikä sädehoito kykene parantamaan.   Tämänkin aktivointisuunnitelma kutsun lukee vaistomaisesti siten että siinä syyllistetään työtön.  Niinkuin itse olisi syypää työttömyyteensä. Kutsu kirje tuli normaalin postin mukana, miten kävisi jos se olisi matkalla hukkunut? Tämä taitaa nyt sitten olla minun Golgatani kun näin Pitkänä perjantaina tätäkin pitää murehtia.  Käy yrttitarhasta polku, vie Golgatalle se.  On Hengen viitoittama sen joka askel.  Se tie vie viimein taivaaseen, mutta tie se on tuskien.Taitaa olla parempi että antaa hevosen surra kun sillä on isompi pää.Lue myös:

Tämä päivä aloitetaan puhtaalta pöydältä.... - Teuvon kuvat ...

ttvehkalahti.blogspot.com/.../tama-paiva-aloitetaan-puhtaalta-poydalta.ht...
1 päivä sitten - Tämä päivä aloitetaan puhtaalta pöydältä.... Eilen tuli todistettua se kuinka tärkeää viranomaisten selkeä ja avoin tiedottaminen on. Pariviikoa ..http://www.talouselama.fi/uutiset/kunta+maksaa+sakot+kun+ei+osaa+tyollistaa/a2148847Sanonta juontuu  maalaisoloissa koetusta viisaudesta entisvanhaan. Nimittäin hevonen suhtautuu vastoinkäymisiin ihmistä rauhallisemmin. Kun se kuormaa vetää ja vastus osuu eteen, niin se vain pysähtyy, kun taas hevosmies alkaa noitua ja temppuilla. Hevosen suru on kevyempi kuin ihmisen tuska. Luonto on näin antanut ihmiselle ohjeen suhtautua pahaan oloon lunkisti eikä liikaa  murehtimalla . Toisaalta hevosella on tallissa aikaa vaikka surra ihmisen tuskat pois.  Kansanviisaus tietää ja ymmärtää ihmistä ja hevosta.  

No jospa vaimon tekemä pääsiäis kahvi kakku lohduttaisi tässä murheen ahjossa

Bongasin eilen ensimmäiset sinivuokot tälle keväälle.


Jorma Lindqvist minut "pakotettiin" hakemaan Nakkilassa avoinna olevaa työpaikkaa, jonkun pykälän perusteella. Ja muutin sieltä poriin, pienimpänä syynä siksi että olisi työt lähellä.
Mutta ei se mitään; haastattelu, jos sellaiseen "joutuu", voi mennä vaikka kuinka monella tavalla mönkään.
Ennen lähihoitajakouluun pääsyäni, jouduin asenneongelman vuoksi hetkeksi karenssiin, kun en suostunut menemään WINDOWS-kurssille, hiiren käyttöä harjoittelemaan. Kouluun hakeuduin silti omatoimisesti.
Ollaan TE-toimiston tädeille mieliksi, niin saavt tilastonsa hymyämään


                 
Leila Pursiainen Noinhan niitä tilastoja kaunistellaan Koonnut: Stiina Ikonen, Tuomas Marjamäki ja mää. Pääosissa: Vesa-Matti Loiri, Simo Salminen, Marjatta Raita Ohjaajia: Spede Pasanen, Ere Kokkonen, Hannu Seik...
youtube.com

https://www.youtube.com/watch?v=RW4CnLB4ylcIf aikoo vähentää noin 40 henkilöä

TALOUS 0
TEM: Työttömyys paisuu, vaikka talous elpyisi

Työ- ja elinkeinoministeriö ennustaa, että työllisyys ei lähde kuluvana vuonna Suomessa nousuun, vaikka talous kääntyisi kasvuun.

         Vuoden 2014 työllisyysasteen TEM odottaa laskevan 68,1 prosenttiin ja työttömyysasteen nousevan 8,7 prosenttiin. Työttömyysaste nousee, vaikka samalla työvoiman tarjonta supistuu

Työttömien työnhakijoiden määrän TEM odottaa nousevan 2000-luvun ennätystasolle. Kuluvana vuonna työttömien määrä noussee 321 000:een ja vuonna 2015 noin 325 000:een.


http://www.taloussanomat.fi/tyo-ja-koulutus/2014/04/28/tem-tyottomyys-paisuu-vaikka-talous-elpyisi/20145978/139


Fazerin Ulvilan leipomo lopetusuhan alla

SATAKUNTA 0

http://www.satakunnankansa.fi/Satakunta/1194897535296/artikkeli/fazerin+ulvilan+leipomo+lopetusuhan+alla.html


Yli puolet maamme sosiaali- ja terveysjohtajista, Kela-johtajista ja TE-toimistojen johtajista on sitä mieltä, että kaikki työttömät pitäisi velvoittaa tekemään työtä tai osallistumaan vapaaehtoistoimintaan vähintään kaksi...
sakutimonen.com

Ei tullut Nokian  kännykkämyynnisttä  tuleesta  voitosta  uusia työpaikkoja:
"Hyvää vauhtia etenevän vastikkeellisen sosiaaliturvan päätarkoitus ei olekaan etsiä työttömille järkevää tekemistä. Ihan yhtä hyvin kaikki kunnan työttömät voidaan koota kerran viikossa torille seisomaan asennossa. Tällä seisottamisella olisi kuntataloudelle täsmälleen yhtä positiivinen vaikutus kuin vaikeasti ja kalliisti järjestettävällä puuhastelulla."


Kuntatalouden kannalta on halvempaa seisottaa työttömiä torilla muutama tunti viikossa kuin järjestää heille järkevää palkatonta työtä. http://sakutimonen.com/2014/04/tyottomille-kovennettua/

Marjo Saarinen Eiks jalkapuut vois ottaa uudestaan käyttöön tähän tarkoitukseen? (vrt. Seisottaa asennossa torilla.) Laitetaan ne kirkon sisälle, ni saadaan kirkossa kävijöiden määrät kasvuun!

Tuija Sinisalo YEEEEEEEEEEEEE JALKAPUUUT ESIIIN JA TORILLLE SÄÄÄHÄN KU SÄÄHÄN ISTUMAAN ...PARAS EHDOTUS IKINÄ....EIKU EDUSKUNTAAN ESITYS ..VAI TARVIIIKS SITÄ MENNÄÄN IHA VAPAAEHTOSESTI .....WOOOOOOOOOOOOOOOW

Tuija Lukkarinen Niin ketkähän sitten ottaisivat kaikki nämä työttömät töihin? Harjoittelupaikoistakin on joskus pulaa.


 • Hannu Ahonen Tässä ollaan kovaa vauhtia menossa kohti vaivaisukkoyhteiskuntaa.


 • Kristina Avarre torille syntipukeiksi, joita saisi heitellä mädillä tomaateilla ym. Voisi pukeutua kirkkaan oranssiin jätesäkkiin, jossa lukisi "Pura kiukkusi"! Todellisuudessa pukisin sosiaali- ja terveveysjohtajat ym. koska tekevät tuottamaton työtä veronmaksajien rahoilla, kerran viikossa torille seisomaan. Sen lisäksi, että ovat tuottamattomia ovat myös äärettömän tehottomia.


  Eija Juntunen ovat myös erittäin kalliita nuo sosiaali-tädit sekä sedät niillä rahoilla saisi palkattua minimi palkalla monenmonta työtöntä....


 • Ari Vehkanen Ja työttömät elättää nämä johtajat joka kannattaa pitää mielessä koska ilman työttömiä ei olisi tätäkään johtaja armeijaa.

 • Tuula Javanainen Kuka tahansa työssä oleva voi olla huomenna työtön. Tämä olisi jokaisen syytä muistaa.

 • Teppo Juhani Palmroos Olen, minä ja kymmenkunta muuta, nyt ollut kaupungin homeisessa päiväkeskuksessa 4 h päivässä, yhden päivän viikossa tekemättä yhtään mitään, jos lehtien selailua tai ristikoiden täyttämistä ei lasketa. Tätä on nyt jatkunut vasta kuukauden mutta koko vuosi tässä pitäisi vielä kestää. Sairasta. Kenen pinna palaa ensin? Olisi todellakin muuta tekemistä. Tuntuu niinkuin ois vapausrangaistusta suorittamassa, yhteiskuntapalvelussa, ainoana rikoksena työttömyys.


 • Sauli Harju Siellä ollaan juuriki sen takia että johtajat saa palkkansa. Jos työttömät ei ole siellä penkkejä kuluttamassa niin ei johtajat sais mitään.

 • Jukka Salmela TE-keskuksilta on viety kaikki resurssit hoitamaan näitä asioita. Kävin kolme viikkoa sitten kysymässä, onko sellaista instanssia olemassa, joka kustantaisi minulle vesityökortin kurssimaksun 160 + alv yht. 198,40 €, kun työttömän rahoitusvaje on huutavan kamala, mutta mahdollisuudet työllistyä paranisivat huomattavasti. Sain infosta informaatiota, että heillä ei ole enää ns. päivystystä, vaan pitää varata aika. Jassoo, annoin heille kurssiesitteeni, ja siitä kävi ilmi, että mainittu päivä on 15.5.2014. Muuta ilmoitusta ei sieltä ole tullut, kuin ettei minun enää tarvitse käydä siellä ilmoittautumassa, vaan voin tarvittaesaa ottaa heihin yhteyttä s-postitse. Ilmeisesti en mene näille kursseille, vaan minut ohjataan jonnekin kahvia keittämään, jos en töitä mistään saa.
  Symmetria-argumentti.  Emme kokeneet hyviä tai pahoja asioita ennen syntymäämme.  Vastaavasti emme voi kokea hyviä tai pahoja asioita kuolemamme jälkeen.


  Voisi luulla että mittarin tullessa 60:neen elämä olisi ohitse. Höpönpöpön, saattaa olla niinkin että silloin se vasta alkaa. Näin olen sen kokenut ja ne 40 vuotta rahanperässä juoksemisessa liki sammutti liekkini. Nyt se vasta palaakin ja lämpimällä liekillä

  Vapauden valtiaat
  Miksi ihmisten taistella täytyy,
  miksi alistaa ja pakottaa.
  Siinä alistetun sielukin räytyy,
  enää vaikeaa on rakastaa.
  Miks' ei kansat vapaana saa
  omaa maatansa rakentaa.
  Valta ihmisen tuhoaa,
  siksi niin moni uhoaa
  ja sodatkin alkunsa saa.
  Valta vallassa kohoaa,
  pienen ihmisen unohtaa.
  Miksi löydy ei johtajaa,
  joka rauhoja rakentaa,
  silloin ihmiset maan
  ja kodin saa.
  Missä nyt vapauden valtiaat,
  joko lapset yksivuotiaat.

  Oiva Kaltiokumpu, 18.4.2014
  Tänään Noormarkussa on harmaa, sateinen pitkäperjantai päivä. lämpöä on reilu viisiastetta.  Kunhan lauantaina ja sunnuntaina läpenee yli kymmenen asteen nin johan maisema vihertää
  Riitta Laine  Ulvila
  ·
  Hyvää huomenta ) ja mukavaa Pitkäperjantaita Kaikille .sade ropisee ja luonto herää loistoonsa

  Hyvää Pitkäperjantai huomenta puolipilvisestä Itä-Suomesta.....kaikille +5..  3 kommenttia:

  1. Hyvää pääsiäistä Teuvo, kaikesta huolimatta! Niin satelee täälläkin, on + 6 astetta lämmintäkin eikä tuulikaan haittaa. Mikäs tässä ollessa.

   VastaaPoista
  2. Ihmeiden aika ei ole ohi Teuvonkaan kohdalta.
   Mee ny vaan seikkailu mielellä työvoiman myllyyn.
   Hyvää Pääsiäistä teille Noormarkkuun!
   Kiitos upeesta Hevosen pää kuvasta.

   VastaaPoista
  3. Kyllähän virkamiehiltä tuollainen sujuu.
   Hyvää Pääsiäistä!

   VastaaPoista