Teuvon kuvat

Teuvon kuvat

maanantai 28. huhtikuuta 2014

Luontokokemusta kerrakseen... Nature Experience in enough ...Natur Erfarenhet nog....Природа Опыт достаточно ...十分にある自然体験···. ...Naturaleza Experiencia en suficiente.Nature Experience in sufficiente .......Natur erleben in genug ... ...Nature Experience suffisamment ...

Olipa taas mahtava päivä  luonto yhteyden ylläpitämiseen.  Aurinko paistoi, eikä luitakaan kolottanut.  Ei tarvitse mihinkään maailman äärin luontosuhdettaan parantamaan kun jo takapihalta lähtien löytää kaikkea uuden keväään kasvua.  Nurmikon leikkaukseen ei takapihalla vielä ole tarvetta mutta voikukat  jo kukkivat iloisen keltaisena.   Kaksi pientä orvokkiakin kukii niiden seassa.  Noita orvokkeja vähän ihmettelen.  Niitä ei ole kukaan istuttanut, siementen on täytynyt parvekelaatikoiden orvokeista pudota.  Kukkakaupasta ostetu orvokit kasvat yleensä yhden vuoden.  Nämä kukkivat jo kolmatta kesää, onko tapahtunut jotain jalostumista?


Läheisen autiotalon pihamaalla Sinivuokot kukkivat vielä raiaasti


Tämä on jo taide valokuva sinivuokosta, en taida tätä facebookiin laitaa näytille, tulkoon täältä blogista katsomaan jos haluavt jotain kaunista nähdä.


Lehtikuusien oksistosta kuului  kaunista uroslinunlaulua, sitä  peipponaaraskin kuunteli lumoutuneena.


Uros viherpeippo taisi saada katsekontaktin


Varjossa
Paikoitellen oli hien valo valokuvata,  Räkätti rastas vanhan rantakoivun oksalla


Nokkosperhonen talvehtii suomessa ja niitä on jo nähty lentelvän jo jonkin aikaa.  Tämä taitaa olla uros kun vaikutti vähän pienikokoiselta


Tämä oli tämän kevään ensimmäinen Nokkosperhonen jonka sain valokuvattua


Ensi kokemuksen jäkeen pölyttäjät, ovat idänsinililjota vähentyneet.  Kun oikein  tarkkaa katsoo niin  kuvasta löytää, kuvan vasemanpuoleista ensimäisen kolmaneksen kohdalta lentävän kukkakaärpäsen.


Vähän on pieniä ja vikkelälentoisia nämä pikkukäenrieskojen ja idänsinilijoen seassa lentävät kukkakärpäset,  tarvitaan hyvää tuuria että sen saa valokuvaan tarttumaan.


Ötökitä lensi viikolla enemmän kukki pölyttymässä, vakutaisiko niiden vähenemiseen se että Alhströmin puistoissa on paljon räkkätti rastaita.  Olisvatko ne syöneet kaikki kärpäset ja ötökät?  Nyt niilläkään ei ole paljon ruokailuun aikaa kun pitää sukua jatkaa.  Monta poikasparvea räkättirastaat saavat elinaikanaan kun  pitkäikäisin Suomessa rengastettu räkkättirastas on ollut 18 vuotta ja 7 päivää vanha löydettäessä.
Havulinnan mäenrinteesä kavaa valkoisia narsisseja  ja ne houkutelevat kevään ensiperhosia.  Pääsin eilen ensimäisekerran tänä keväänä 2014  kuvaamaan sitruunaperhosen lentoa.


Sitruunaperhosen lento 27.04.2014 Noormarkku / pori


Valkonarsissi (Narcissus poëticus) Valkonarsissi risteytyy keltanarsissin (Narcissus pseudonarcissus) kanssa. Risteymää eli tähtinarsissia (Narcissus x incomparabilis)


Näitä valkoisia ja keltaisia narsisseja oli Havulinnan  etelärinteellä enemmänkin keväisin kukkimassa, mutta edelline puutarhuri uudisti kovin ottein Alhströmin puistoja ja Havulinnan edustan rinteestä  tehttiin nurmea kasvava ja kaikki narsisit poistetiin. .  Onneksi joitain sipuleja jäi huomaamatta ja nyt taas narsisseja kuki.  Ehkä ne saavat nyt kukkia ja levitä rauhassa kun Alhströmillä puhaltaa uudet puhtaammat tuulet puutarhanhoidossakin..


Kai yksi poseeraus kuvakin pitää kellanvihreästä sitruunaperhoseta olla


Aivan kaikki mehiläiset eivät sentään ole kadonneet


Vielä viimevuosituhanella Havulinnan edustan rinne oli täynnä valkoisia ja keltaisia narsisseja, idänsinililja näytää leviävän voimallisesti


Pikkukäenrieska  houkuttaa keltaisella värillä monen näköisiä kukkakärpäsiä, tässä yksi versio


Västäräkeilläkin oli jo kosintamenot käynissä.  Kovasti täytyy uroksen pörhistellä, silti naaras vikutaa väliinpitämättömältä

Tämä lopputulos ei varmaan vielä eilen ratkennut kun lähistöllä vaani toinenkin uros tilaisuutaan.


Punainen viinimarja on jo näin komeassa lehdessä


Tuomi kasva yhsen uuden lehtikerroksen vuorokaudessa


Veteraani päivän kunniaksi rentukatkin ovat aloitaneet kukinnan myllykoskellaJoku oli Kainunkujalla ottanut kevättä vastaan vähän railakaammin


Myllykoski 27.4.2014


Kaikki tämän bligi jutun kuvat otin kahdenkymmenen euron  Soligor 80-200 mm manuaali objektiivilla


Monen moista luontokokenmusta veteraanipäivän kevätluonto tarjosi.  Luonto suhde tuli taas ylläpidettyä.   Joonas lupasi eilen sääennusteessaan että tänään voisi Noormarkussa / porissa sataa kauan odotettua vettä.  Taivaalla on kyllä tummanharmaita sadepilviä mutta vaikuttaa kyllä siltä ettei ne sada Noormarkku.  Lämpöä pihalla on aamu kymmeneltä  + 9.8 astetta.  Tänään voisi jatkaa valmistautumista työvoimaviranomaisen kohtaamiseen,  lukemalla visauskirjaa ettei jää sanoattomaksi.  Myllykoskella  kuului rantasipin lento ääni, niin sitäkin voisi kyllä  mennä tarkailemaan jos sää vähän kirkastuisi.


Nokkoset alkavat jo nousta. Nuorena tämä herkku on parhaimmillaan!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti