Teuvon kuvat

Teuvon kuvat

lauantai 19. huhtikuuta 2014

Kylläpä on sumuinen Lankalauantai....Yes, there is a foggy Saturday ....Ja, det är dimmigt tråd lördag...Sì, è il filo di nebbia Sabato ...Да, это туманное провод субботу ........Oui, il est fils de brouillard samedi .... ...Ja, es ist nebelig Draht Samstag ........Sí, es el alambre de niebla Sábado ....

Aamumaisema on tänään  lankalauantaina kovin sumuinen. Lämpöäkään ei aamu puoliyhdeksältä ole kuin  + 1.8 astetta.  Ei taideta tänään Noormarkussa / porissa  hätytellä lämpöennätystä vaikka kai usva puoleenpäivään menessä haihtuu.


Ei pitkäperjantaikaan kovin valoisa päivä ollut.  Ajattelin ulos lähtiessäni ettei  kanata lintuputkea kamerassa kantaa jos ei muuta tule valokuvattua kuin sää valokuvia.  Asensin kameraaan Nikon  lens series E 50mm 1:8 Ai objektiivin, valmistusenumero 3026111.  On hyvä välillä verestää kuvaustaitoa manuaaliobjektiivia käyttämällä.  Tämä nikon objektiivi on varmaan kevyin koskaan valmistettu 50mm nikon objektiivi,  se painaa vain 135 gramaa ja on vain 33mm pitkä.   Vaikka  E sarjan nikonit ovat  Nikonin halppis objektiiveja  niin aina se vaan yllättää  piirrollaan kun on tottunut käyttämään 16-85mm zoomia.  Näitä valmistetiin 1979 - 1985 ja ne olivat vakio-objektiivi halvemissa nikon kinofilin järjestelmä kameroissa ns. normaaliobjektiiveina.  Nyt näitä saa Ebay huutokaupassa parillakympillä.  50mm linssistä tulee digigamerassa kyllä pikku tele kun  croppikerroin,  kuva-ala kerroin on  1.5x  eli  50mm  poltovälisestä objektiivista tulee 75 millinen .

Pitkäperjantain säävalokuva Myllykoskelta


Pitää pitää hyvää huolta näistä manuaali nikon objektiiveista, jos joskus sattuisi saamaan uudemman Nikon D 3 kamerarungon.  Siinä ei ole kuva-ala kerrointa joten vanhat  manualli nikon ja nikkor objektiivit toimivat siinä kuten vanhoissa kinofilmi rungoissa.

Ranalla vihertää


Kalalokkeja oli kerääntynyt suuri joukko koivukujan  varren pelolle.  Tämkin käy  pitkäperjantain 2014 säävalokuvastaIltapäivällä olin näkevinäni pihakuusessa oudon linnun.  Kameraan piti vaihtaa lintuputki Sigma 120-400mm   Selektiivi ikkunan läpi kun ottaa valokuvan niin värisävyt vaihtelle sen mukaan kuinka vinosti sen läpi kuvaa.Takemmin katsoessa outo lintu muuttui rastaaksi


Illalla silmään pisti kun iso fasaaniuros kulki ontuen, siipikin taitaa vähn repsotta.  se oli varmaan ollut reviiri taistelussa.

Kaksivuotta sitten sain parvekelta ihailtua ja valokuvattua fasaanikukkojen reviiri taistelun

Teuvon kuvat -Teuvo images: Taistelevat Fasaanit. Eikä ...

ttvehkalahti.blogspot.com/2012/04/taistelevat-fasaanitthe-fighting.html
2.4.2012 - Ilta oli jo Fasaanikukkojen taisteluhetkellä hämärtynyt sen verran ettei Sigman DG 120-400 1:4.5-5.6 APO HSM OS objektiivin valovoima oikein ...

http://ttvehkalahti.blogspot.fi/2012/04/taistelevat-fasaanitthe-fighting.htmlJorma Lindqvist kiitos blogipäivityksestäsi. Se innoitti minutkin päivittämään,ja puntaroimaan. Kijoitin lyhyen tekstin, jossa mainitisin sinut, ja linkitin blogiisi (ethän pahastu, muokkaan tarvittaessa):

http://linkerquu.blogspot.fi/


linkerquu.blogspot.com

Nikon 50mm f/1.8 Series E - Ken Rockwell

www.kenrockwell.com/nikon/50f18E.htmKäännä tämä sivu
Nikon 50mm f/1.8 Series E, first black version (4.8 oz. ... Since the even better made Nikkor 50mm f/1.8 AI can be had for about the same price, go for the Nikkor ...

http://www.kenrockwell.com/nikon/50f18E.htm

 http://www.kenrockwell.com/nikon/50f18E.htm

www.kenrockwell.com
Both lenses:FX, DX and 35mm coverage, 52mm filters, 2'/0.6m close focus, about $50 used). This free website's biggest source of support is when you use these links, especially this link directly to them at eBay (see How to Win at eBay) or to them at Amazon, when you get anything, regardless of the c...

Lämmintä piisaa, ainakin etelässä. Espoossa ja Porvoossa on tänään mitattu kevään tähän mennessä korkeimmiksi lukemiksi +16,4 astetta. -MattiHuu    Kuivan sään myötä ruohikkopalovaroitus on tullut voimaan etelässä. Mutta kyllä muuallakin maan etelä- ja keskiosassa kannattaa tulen kanssa olla varovainen. Pohjanmaan suunnalla pääsiäiskokkojen polttamista haittaa lisäksi melko voimakas lounaistuuli -MattiHuu

Ettei totuus unohtuisi niin tässä valokuva huhtikuun 18. 2010  silloin satoi jo sulaneeseen maahan  uutta lunta


19.2010 lumi suli mutta pakkasta on näyttä olleen..Vanttausjärven pilkkikilpailuista, jotka
pidettiin Pulkkalammella.
Tuuli puhalsi navakasti.
Kalaakin tuli voittajalle 72 ahventa.
Minulla 10kpl.
Suurin katkaisi siiman, joten jos
saatte Valio-pilkki suussa olevan suuren kalan
niin palauttakaa pilkki minulle.
Kiitos järjestelijöille ja
Liisalle maukkaasta makkarasta.


Markku Varjonen Huomenta Teuvo. Olet taas ollut ahkera ja kuvannut mielenkiintoisen kuvia. Päivälämpötila nähtävästi teillä kuten meillä noussee alkuviikosta 20 asteen hujakoille. Yöt ja aamut ovat vielä viileitä.


Tänään on kaupatkin normaalisti auki.  Vaimo on kirjoittanut minulle kauppalapun.   6 maitoa wichy juhla-mokka  ja banaanijugurtti 1 litra.  On siin taas kantamista, onneksi S-marketti ei ole koivin kaukana.


Onko amerikkalaisilla tänään joku vapaapäivä kun facbookki toimii tänään huonosti.?

Is the American one day off today when Facbook works in a sad state.?Hyvää lankalauantai huomenta kaikki fb kamut aurinko paistaa +6c on nyt tulee mukava päivä!!

Taitaa Kiinan F1 kipa-ajo  olla taas mersun juhlaa
It's pole for Lewis Hamilton! P4 for Nico Rosberg at a very wet Qualifying session in ‪#‎Shanghai‬. Four poles in four races for MERCEDES AMG PETRONAS!!Ei kommentteja:

Lähetä kommentti