Teuvon kuvat

Teuvon kuvat

torstai 10. huhtikuuta 2014

Bongattu Rantasipi ja Västäräkki. Kunta liitossopimukset ei toteudu...Spotted Sandpiper and Wagtail ...Spotted Sandpiper och Sädesärla....サンドパイパーやセキレイを発見....... Пятнистый Кулик и трясогузка ... ....Spotted Sandpiper e ballerina .......Spotted Sandpiper und Schafstelze ......Spotted Sandpiper et Bergeronnette printanière ... ...Spotted Sandpiper y Lavandera ...

Olen täällä Noormarkussa odotellut jo pariviikkoa Västäräkin tuloa.  Kun olen noormaaleina keväinä  bongannut Västäräkin Noormarkun uhrheilukentän uimaranalla, niin tänäkin keväänä olen sitä sinne odotellut.  Eilen kuitenki tuli taas todistettua ettei kanata merta edemmäs kalaan mennä, sillä  ensimäinen näkemäni tämän kevään västäräkki lensi meidän takapihalle eilen kello 13.00.   Turhaan en kuitenkaan uimarannalla ole muttolintuja päivystänyt, eilen sinne lensi Rantasipi.  Se on aikaisessa sillä Rantasipit muutavat yleensä huhtikuun lopulla.

Rantasipi lensi aivan Myllykosken partaalle ja minä istuskelin avantoumareiden saunan kuistin penkillä.  Kuvaus matakaa taitaa olla melkein satametriä ja Rantasipi  on noin 20 senttimetriä pitkä kahlaaja lintu, ei siis ihan pikkulintu mutta kuitenki tuolta matkalta kuvattuna oli tuuria matkassa kun jäi avoimeen kohtaan vedenrajaan seisomaan.  Rajaamalla kuvan suuremaksi sain Rantasipin näkymään, mutta kyllä 400mm objektiivillakin pitää lähemmäs jos aikoo rantasipistä paremman kuvan saada.

Rantasipi Noormarkunjoella  9.4.2014


 • Lasse Kosonen tuo on kyllä Metsäviklo eikä sipi


 • Rantasipi toukokussa 2011

  Olen ollut kuulevanani  västärkin jo aiemmin mutta eilen se lensi meidän takapihalle, Noormarkun yhtenäiskoulun läheisyyteen kello 13.00 jolloin sain ensimmäisen näköhavainnon tämävuoden Västäräkistä.  Tähän nyt moni sanoo varmaan että minä näin västäräkin jo toissa viikolla.  Mutta niitä ei ole meidän takapihalla nähty, tämä on minun muutolintu kokemukseni, västäräkistä on vähäsen


  Ruokaakin takapihan nurmelta löytyi kun västäräkki teki lyhyitä pyrähdyksiä aivan maan pinnass  Västäräkki lentää aivan maanpintaa hipoen


  Toinen västäräkki tuli puolentunnin päästä kello 13.30  Taisi olla naaras joka vastasi uroksen kutsuun


  Västäräkin muuton voi sanoa oleva nooramaali aikainen, edellsivuosien aikaisin västäräkki bongaikseni on ollut 10. huhtikuuta.  Alhströmin pitkäältä sillalta Noormarkun joen jäältä, Makkarakosken alta olen parivutta sitten nänyt. västäräkin nähnyt.  Ne on olleet yksittäisi havantoja.  Eilen näki saman tien parimuodostuksenkin.
  Nyt kun on västäräkki nähty niin mitä täsä nyt sitten enää tältä keväältä on odotettavissa?  Ei kai oikein mitän jolle sitten sitä että yö pakkaset lopuu ja saa istuttaa parvekeelle avomaankurkut ja tomatit, ne ovatkin jo itäneet hyvin, varsinkin avomaankurkun taimet ovat jo niin pitkiä että niitä pitää tukea kepakolla.

  Eilinen  Suomen kielen päivä oli kovin tuulinen , katupöly lensi taas Noormarkun raitilla.  YIT:n harjapartio on kyllä käynyt harjaamassa katuja ja teitä mutta työn laatu on kelvoton. Pitääkö siitä vielä maksaakin.


  Noormarkku toimikunnan jäsen Pasi Rainiola kertoo tämän päivän Luoteiväylä lehdessä että Porin ja Noormarku liistossopimuksessa mainittavat pyöräteiden rakentamisen jatko on vielä epävrmaa.  Valtatie 23:n varteen suunniteltu kevyenliikenteen väylä on toistaiseksi ollut jäissä, sillä valtiolta ei ole löytynyt siihen rahoitusta.  Väylän rakentaminen on kirjattu Porin ja Noormarkun liitossopimukseen.  Se oli määrä valmistua jovuosina 2009 - 2011.  Rauhallammin tiellä on silmänlumeeksi tehty pätkä kevyenliikenteen väylää,  Loppuosuus odottaa asemakaavan vahvistusta.  Tämäkin väylä piti olla valmis 2011. Rauhalmmintien  , valtatie 23 päässä sijaitsee posti joten kevyenliikenteen väylä loppun rakentaminen olisi tärkeää senkin takkia  kun alueelle on rakentunetu kaukolämmön aluelämpökeskus ja pian Rauhalammintiellä alkavat hakerekkoja.   Siellä muumut sitten menevät rekkojen kekellä postiin. Rauhalammitien kevyenlikkenteen väylä on myös Porin ja Noormarku liitosspoimuksessa.  Suomenvaltion Hallitus  ajaa Kokoomuksen johdolla kuntaliitoksia , millaisen pohjan se  antaa  uusille kuntaliitosneuvotteluille kun  jo tehdyt kunta liitossopimuksetkaan eivät toteudu.  Paperille kirjatut sopimusehdoilla ei näytä olevan mitään merkistystä.  Jos kuntaliitossopimus ei toteudu niin pitääkö haastaa oikeuteen se kunta mihen on liitetty vai Suomenvaltio joka ei edesauta liitossopimuksen toteutumista? Toden näköisesti kuntaliitos sopimuksissa ei ole säädetty mitään sanktiota siitä jollei kuntaliitossopimus toteudu mutta tässä nähdään se ettei suuruuden ekonomiakaan toimi.  Kiva odotaa miten siinä SOTE  uudistuksessa todella käy.  Mielestäni kuntaliitoksen pitäisi purkaantua jollei liitossopimusta noudateta..

  Ps.  Ei ole Noormarkun entisestä kunnantalosta tullut kirjastoa vaikka sekin kuuluu Porin ja Noormarkun kuntaliitossopimukseen.  Eikä kukaan ole kertonut mihin se valtion porkanaraha 5 000 000 euro on kuluntu

  Avomaan kurkun taimet ovat hyvässä kasvussa.  Kurkun taimia ei tarvitse olla kovin montaa.  Viime vuonna  meillä kasvoi koleme avaomaan kurkun vartta ja niitä riitti pitkälle syksyyn  tuoretta satoa.
  Aurinkoista aamua!
  Ei mulla ole tästä päivästä mitään erikoista kerrottavaa, tai jos oikein pinnistelee, niin aina jotain löytyy. Tämänkin päivän ja kuluvan vuorokauden kuluessa n. 137 ihmistä heittää lusikkansa nurkkaan ja jättää puurojauhonsa lehmille täällä kotimaassa.
  Ai niin, Pertti Pasanen täyttäisi tänään 84 vuotta, jos eläisi.
  Rauhallisia liikesarjoja!


  puhelinnumero 358387409

  asiakaspalveluFI

  Ystävällisin terveisin/ Best regards

  Tina Rönnqvist

  Customer service | Nordic Green Energy                  

  Santeri Ahlgren   lisäsi 2 uutta kuvaa.
  ·
  I.L.M.O.I.T.U.S....Arvatkaas Kuka On teidän Olohuoneen Nurkissa VAPPU-PÄIVÄNÄ ?????....JOu...Se Olen Mie ja Mun Kumppanit Jälleen RAVIT JATKUU... !!
  Tsemii Kaikille Päiväänne T: Santeri A.
  ps. Saa Jakaa....!  2 kommenttia:

  1. Hello, Neat post. There is a problem together
   with your site in internet explorer, may test this?
   IE nonetheless is the market leader and a large component of other folks will omit
   your excellent writing because of this problem.

   Here is my web site online kasinoer [http://kinnekt.me/index.php?a=profile&u=al00l]

   VastaaPoista