Teuvon kuvat

Teuvon kuvat

keskiviikko 19. syyskuuta 2012

Suomalaista järvimaisemaa kannattaa ihailla…Finnish lake landscape worth admiring ...Finlands sjölandskap värt att beundra ...Paisaje del lago finlandés digno de admirar ...Lago finlandês pena admirar ...Finnische Seenlandschaft wert bewundern ...Paysage lacustre finlandais peine d'admirer ...Lago paesaggio finlandese da ammirare ...Финская пейзаж озера стоит восхищаться ...称賛に値するフィンランドの湖の風景...

 

Tänään piti tehdä hieno blogi juttu  suomalaisesta järvimaisemasta mutta heti aamusta ajatus meni sekaisin kun Blogger on päivittänyt uuden käyttöliittymän ja se on olevinaan heidän mielestään parempi ja hienompi  kuin entinen. Blogger käskee: valitse jokin uusista tyylikkäistä malleistamme. Tyyli on tietysti maku asia mutta nyt kyllä on menty huonompaan suuntaan, miten saan vanhan mallin takaisin?  Vanha oli yksinkertaisempi ja haluamiinsa paikkoihin pääsi vähemmillä hiiren klikkauksilla. Tällaisten muutosten yllätyksellinen vastaantulo vie aikaa ja aika on rahaa. Kyllä blogerkin voisi lupaa kysyä muutosten tekemiseen. Ei kai se ilmaista heillekään ole kun joku nörtti räplää uuden huonomman käyttöliittymän blogaajien kiusaksi.

Tämä suomalainen järvimaisema on vakaa. Vuodenajat sitä muokkaavat mutta muuten se pysyy monen sukupolven ajan muuttumattomana.

Männyt rantakalliolla

ötökät ikkunssa haukijärvi keloja 047

Luonto itse muovaa tätä maisemaa, Tapani myrsky tämänkin männyn kalliolta nujersi. Tapaninen käveli kuvaan ja muovasi tätä valokuvaa.

Kalliolta Tapanin myrsky mänty kaatunut ja ruskistunut

ötökät ikkunssa haukijärvi keloja 034

Kesämökkejä on mutta kaukaa maisemaa katsellessa ne eivät ole häiriöksi.

Korkealta rantakalliolta järvimaisema

ötökät ikkunssa haukijärvi keloja 032

Haukijärven ympäristö on jääkauden muovaamaa joka paikassa on isoja siirtolohkareita ja kivikkoa niin kuin koko Noormarkun Rudanmaassa, tänne ei huonojalkaisella ole asiaa.

Jääkauden siirtolohkare järvessä syksy näkyy rantamaisemassa

ötökät ikkunssa haukijärvi keloja 035

Sammalta kalliossa rantakoivu

ötökät ikkunssa haukijärvi keloja 051

Kesämökki vastarannalla syksyisiä koivuja

ötökät ikkunssa haukijärvi keloja 033

Mökki on saanut pian kaksikymmentä vuotta olla melko rauhassa.  Kauankohan veisi siihen aikaa että luonto sen nujertaisi. Sen verran lujasti se on tehty, että taitaa siitä vielä parille sukupolvelle olla riesaa.  Kannettu vesi ei kaivossa pysynyt ja se ruokavesi pitää kotoa mukanaan kuljettaa, tietä ei ole, soutaa pitää nelisensataa metriä perille päästäkseen, sähköä ei ole, miten ne illat kuluisi kun ei salkkareita näe, paskakaivokin  kalliolle pitäisi pystyttää.

ötökät ikkunssa haukijärvi keloja 071

Ja jollet käytä niin kiinteistöveron kuitenkin maksat. Vuonna 2011 suomessa kerättiin kiinteistöverolla 1.21 miljardia euroa.  Suomaista järvimaisemaa on kiva katsella, omistaminen onkin sitten jo ihan eri juttu. 

Etsin tähän loppuun Vaarilla on saari lastenlaulua videota mutta googlaamalla ei löytynyt kuin typeriä Pasila Vaarilla on Saari versioita

Sanat sentään löytyivät:

Vaarilla on saari,
Se vaarin saari on.
(2x)

Ai, ai, vaaria.
Kaikilla ei ole saaria,
Mutta meidän vaarilla
Oma saari on.
(2x)

Vaarin saaressa kasvaa
Suuri honkapuu.
(2x)

Muissa saarissa muita,
Vaan ei honkapuita,
Niin kuin vaarin saaressa
Kasvaa honkapuu.
(2x)

Suuressa honkapuussa on
Pesä harakan.
(2x)

Pikkulinnut laittaa
Pesän joka paikkaan,
Mutta honkapuussa on
Pesä harakan.
(2x)

Harakalla kolme
Suurta munaa on.
(2x)

Pikkulintujen pesässä on
Kymmenen munaa kesässä,
Vaan harakalla kolme
Suurta munaa on.
(2x)

Eipäs pojat pääsekään
Honkaan korkeaan.
(2x)

Isoveli uhmaa ja
Aikoo tehdä tuhmaa,
Niin eipäs pojat pääsekään
Honkaan korkeaan.
(2x)

 
 

english | esperanto | nederlands | suomi | español | svenska | italiano | ελληνικά | česky | magyar | deutsch

PASILA - Vaarilla on Saari

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti