Teuvon kuvat

Teuvon kuvat

keskiviikko 26. syyskuuta 2012

Lempiönjärvi, Söörmarkku….Rahalla ei ole neljäänkymmeneenkolmeen vuoteen ollut katetta….Money does not have to forty-three years had covered ....Pengar behöver inte 43 år hade täckt ....El dinero no tiene cuarenta y tres años había cubierto ....O dinheiro não tem de 43 anos tinha coberto ....Geld muss nicht 43 Jahre bedeckt hatte ....L'argent ne fait pas à 43 années avait couvert ....Il denaro non ha bisogno di 43 anni aveva coperto ....Χρήματα δεν πρέπει να σαράντα τρία χρόνια είχε καλύψει ....Деньги не должны сорок три года были охвачены ....お金が覆っていた43年間にはありません....

 

Markku soitti ja kysyi että lähdetäisikö käymään Lempiönjärvellä. Tähdellisempääkään tekemistä ei ollut, joten ei muuta kuin matkaan. Matkakaan ei ollut pitkä kun Lempiönjärvi sijaitsee valtatie 23 varrella Söörmarkussa.  Ensivaikutelma oli että taitaa koko järvi olla suota kun osmankäämit peittivät näkyvyyden järvelle.

Osmankäämit (Typha) tutummin puhekielessä Papinkulli

lempiöjärvi 003

Löytyi sieltä avovettäkin ja yksi Laulujoutsen

lempiöjärvi 007

Sitä sitten piti valokuvata

 

Minä Ja Nikon

IMG_3871a Minä kuvaan laulujoutsenta

Suden vainu Nikon kameralla, kuvauskohteet löytyy luonnosta

Nikon_D800_165x250_rajala aihio kuva

 

Laulujoutsen Lempiönjärvellä

joutsen lempiöjärvi 003

Pois yksinäinen joutsenkin lopulta lähti

lempiöjärvi 018

 

Sää oli pilvipoutainen, vähän pilvet heijastui järven pinnasta

lempiöjärvi 013

Lempiönjärvi Söörmarkku

lempiöjärvi 017

 

Oli Lempiönjärven rantametsikössä myöhäinen perhonenkin. Tämä kiipeili viidenmetrin korkeudella männyn rungossa. Hakee varmaan talvehtimispaikkaa kaarnan kolosta talveksi.

rara pinum exhibuit

joutsen lempiöjärvi 010

 

 

 

Rahalla ei ole neljäänkymmeneenkolmeen vuoteen Katetta

Analyysi

EVM ja EKP saavat yhdessä auki rajattoman piikin

Europäättäjien laskutavalla yksi plus yksi voi olla paljon enemmän kuin kaksi. Jos yhteen lasketaan EVM plus EKP, voi summa olla jopa rajaton. Yhdessä näillä on keinot avata kriisimaille vaikka rajaton rahapiikki – ilman yhdenkään sopimuksen avaamista. Tämän on Suomenkin eduskunta hyväksynyt.

http://www.taloussanomat.fi/jan-hurri/2012/09/26/evm-ja-ekp-saavat-yhdessa-auki-rajattoman-piikin/201238529/170

 

 

En oikein ymmärrä tällaista rahapolitiikkaa missä voidaan avata joku rajaton rahahana. Eihän sitä rahaa nykyään kylläkään tarvitse fyysisesti näkyä ja tuntua missään. Rahaa voidaan painaa painokoneilla ylen määrin eikä sillä ole mitään todellista vastinetta. Euro on katteeton, mielikuvitus raha. Euro ränsistyy nopeammin kuin sitä pystytään korjaamaan.  Itävaltalaisen taloustieteen mukaan kultakannasta luopuminen, eli rahan liikkeellelasku ilman rahan arvon takeena olevaa arvometallia, vääristää rahoitusmarkkinoiden toimintaa ja aiheuttaa kansantalouden suhdannevaihteluita.

 

Kultakannan johtavana periaatteena on rahan yhdenvertaisuus kultaan nähden. Jotta rahasta ei olisi tullut kultaa arvokkaampaa, oli oikeus lyöttää kullasta rahaa. Jotta kullasta ei olisi tullut rahaa arvokkaampaa, oli oikeus sulattaa rahaa kullaksi. Jotta eri maihin ei olisi muodostunut erilaisia kulta–raha-arvosuhteita, oli kullan vienti- ja tuonti maahan vapaata. Jotta kulta-arvoihin kolikkojen tapaan sidottua setelirahaa ei olisi voinut tuottaa enempää kuin mitä oli kultaa, piti seteleillä olla keskuspankeissa kultakate: ne oli voitavat saada lunastaa kultaan.

Yhdysvaltain presidentti Richard Nixon irrotti dollarin lopullisesti kullasta 15. elokuuta 1971 Yhdysvalloissa valta-asemaan nousseen monetaristisen taloustieteen oppien mukaisesti. Koska dollarilla oli ollut reservi­valuuttana maailman­laajuinen merkitys, tämä merkitsi samalla kulta­kannasta luopumista koko maailmassa. Kultakannan lopettamiseen vaikutti Yhdysvaltain öljyntuotannon kääntyminen laskuun, minkä seurauksena tuontiöljy olisi siirtänyt vähitellen kaiken Yhdysvaltain kullan öljynviejämaihin. Lopettamalla kultakannan Yhdysvallat antoi öljystä vastineeksi "tyhjästä nyhjäistyä" paperirahaa, ei fyysistä varallisuutta

 

Suomen Tasavalta 20 Markan kolikko

raha 20 markaa 003

Suomen markka on ollut sidottuna kultaan 1878–1915 ja 1926–1931. Kultarahoja lyötiin seoksesta, jossa oli 900 promillea kultaa, loput kuparia. Vuodesta 1870 lähtien 20 markan kultaraha painoi 6,45 grammaa, 10 markan raha puolet tästä. Vuonna 1926 voimaan tulleen rahalain mukaan lyötiin 100 ja 200 markan kultarahoja. Tällöin 100 markan rahassa oli 4,21 grammaa, 200 markan rahassa 8,42 grammaa 900 promillen kultaa.

 

Ilkka HerralaIlkka Herrala Eipä ole ei, eikä sitä nykyään tarvitse painaa välttämättä edes paperille tai lyödä kolikoiksi, kun raha voi olla pelkkiä bittejä tietokoneella. Rahan arvo perustuu ainoastaan luottamukseen siitä, että sillä on todellisuudessakin jotain vaihtoarvoa. Rahan arvo / luottamus puolestaan mitataan finanssimarkkinoilla joka päivä tai hetki. Kun luottamus katoaa, bitit ja paperit menettävtä arvonsa täydellisesti, mutta kolikoista voi saada metalliksi sulatettuna vielä jotain takaisin. Ehkä on kuitenkin käytännöllisempää hankkia rahoilleen jotain muuta vastinetta jo ennen sitä.

 

 

Tämän blogin luetummaksi jutuksi noussut

Kaveri kävi vieraisilla. Museokuoriaisen toukka. F...

Kirjoitettu: 11.2.2012,

807 kertaa luettu

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti