Teuvon kuvat

Teuvon kuvat

keskiviikko 12. syyskuuta 2012

Kävin katsomassa töitä…I went to see a job ...Jag gick för att se ett jobb ...Fui a ver a un trabajo ...Eu fui ver um trabalho ...Ik ging naar een baan zien ...Ich ging, um einen Job zu sehen ...Je suis allé voir un emploi ...Sono andato a vedere un lavoro ...Я пошел к работе ...私は仕事を見に行きました...

 

Olen ollut ilman vakituista fyysistä, ruumiillista työtä reilu parivuotta ja pikkuhiljaa alkoi tuntua siltä että pitäisi käydä katosmassa töitä. Tämä blokin tekeminen on vähän kuin Vapaaehtoistyö eikä siitä saa palkkaa, hyvän mielen kyllä aina silloin tällöin kun joku kommentoi ystävällisesti. Työtä katsellessa pysyin turvallisen välimatkan päässä ettei tapahtuisi tapaturmaa.  Lähinnä pelkäsin ettei vain fyysinen työ minuun tarttuisi.

työ ja pihlanmarja kuvia 003

Palkkatyö on työn muoto, jossa työntekijä tekee työtä työnantajalle ja saa siitä rahallisen korvauksen eli palkkaa. Palkkatyön ehtoja säätelevät Suomessa lait (mm. työaikalaki), yleissitovat työehtosopimukset ja työsopimukset.

Historiallisesti palkkatyötä ei aiemmin ole ollut nykyisessä mittakaavassa vaan se muuttui tavallisimmaksi työn muodoksi vasta teollisen kapitalismin myötä. Kapitalismia arvostelevan marxilaisen taloustieteen mukaan palkka ei ole korvaus työstä, vaan palkkatyöntekijä myy työvoimansa (voimanlähteensä) työnantajan käyttöön ja työnantaja myy tavarassa palkkatyöntekijän energiaa: työnantaja vuokraa työntekijän työvoiman käyttöönsä vain, jos hän voi myydä energiaa isommasta arvosta kuin on työvoiman vuokra.

työ ja pihlanmarja kuvia 004

 

Nyt olisi Noormarkun keskustassa myytävänä hyvä liiketontti, entinen Shellin tontti.  Siinä olisi nyt paikka jollekin  monikansalliselle pikaruokaketjulle niin Markkukin pääsisi pienemmillä polttoainekuluilla vaimonsa kanssa viettämään laatuaikaa. Saattaisin minäkin siellä muusan kanssa poiketa vaikka periaatteessa olen globalisaatiokriittinen.  Valokuvaajan vaimo on Turkulaislähtöinen joten kotimainen vaihtoehto tuntuisi paremmalta. Tiesittekö sitä että ensimmäinen Hesburger-niminen ravintola avattiin  1980 Turkuun, uuteen Hansakorttelin kauppakeskukseen.  Ja sellainen yrittäjä tähän pitäisi saada joka uskaltaisi ottaa postipalvelut hoitaakseen, posti pitää saada takaisin Noormarkun keskustaan. Puhelinnumerosta 0400728790 saa lisätietoa myytävästä tontista.

 

työ ja pihlanmarja kuvia 006

 

Eilen olikin kaikenkaikkiaan ihan kaunis päivä, eikä se työnkatseleminenkaan pahalta tuntunut. Ei edes hiki tullut.

Pihlajan marjat vasten sinistä taivasta

työ ja pihlanmarja kuvia 012

 

Tänään on muuten tasan neljä kuukautta päivämäärään 12.12.2012 kannattaa jo pikkuhiljaa alkaa tähyilemään taivaalle. Nytkin kuun läheisyydessä oli ylimääräistä liikettä.

metsää ja ilotulitusta 136

Antti Kukila

Heititkö muuten tänä kesänä ainoatakaan leipäkiveä? En minäkään-

10 vrk sää Leipäkivi - Foreca.fi

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti