Teuvon kuvat

Teuvon kuvat

tiistai 10. tammikuuta 2012

Vuoksi tai ei, mutta Poosjärvelle ei päässyt.Reason or not, but did not get Poosjärvi

 

 

 

Eilinen täysikuu paistoi pilviharsonläpi ja silmä näki että kuun ympärillä oli halo, mutta kuu on niin kirkas että en saanut sitä valokuvassa näkymään kun halusin kuusta oikein valottuneen valokuvan ja silloin pitää kuvatessa alivalottaa –5 aukkoa.  Silloin taivaasta tulee musta.

kuu 030

 

Poosjärvelle vievä tie oli poikki jo aivan alkumatkasta.  Vene rantaan olisi ollut matkaa vielä parikilometriä.

tuonen joki veneskoski 008

Kuun painovoiman vaikutus vedenpinnan korkeuteen on kaksikertaa niin suuri kuin Auringon. Korkeinta vaihetta kutsutaan vuokseksi ja matalinta vaihetta luoteeksi. Tämä veden paisumus ei ole Kuunpainovoiman aikaansaamaa vaan syksyllä ja alkutalvesta on vaan satanut niin paljon vettä että kaikki järvet ja lammikot pursuavat yli äyräiden jo ennen kevättulvia.

 

Ilman vedenpaisumustakin kaikki tiet eivät olleet läpiajo kunnossa. Tapani ja Hannu myrskyn jäljiltä on vielä vähempiarvoisilla kulkuväylillä sähkölankoja ja puita tiellä

tuonen joki veneskoski 015

Veneskoskentiellä on varmaan enemmänkin liikennettä, mutta ei sielläkään kaatuvaa sähkötolppaa ole saatu pois korjattua.

tuonen joki veneskoski 036

 

Kun sinne Poosjärvenrantaan ei päässyt niin kävimme Markun kanssa sitten Veneskosken rannassa viettämässä maisemamaalarin vapapäivää.

Markku Mäkelä

tuonen joki veneskoski 047

 

tuonen joki veneskoski 055

Olisikohan minäkin päässyt valokuvaan

tuonen joki veneskoski 056

Korkealla oli Veneskoskenkin vesi

tuonen joki veneskoski 049

 

Vedenpaisumus on Raamatun Vanhassa testamentissa oleva kertomus suuresta tulvasta. Ensimmäisessä Mooseksen kirjassa kuvaillaan, miten Jumala päätti hukuttaa koko maailman, koska ihmiset olivat hylänneet Jumalan ja "koko maa tuli täyteen väkivaltaa".

Näin suureen vedenpaisumukseen ei nyt vielä taida olla eväitä.

 

Kyllä talvinekin maaseutu ajoittain  kaunista on, kunhan aurinko paistaa

tuonen joki veneskoski 063

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti