Teuvon kuvat

Teuvon kuvat

torstai 10. helmikuuta 2011

Helmikuinen Aurinko häikäisee liikenteessä. Armotonta menoa, F1 spekulaatioissa. February sunshine dazzles in traffic. Febrero sol deslumbra en el tráfico. Thank you very much in Argentina, you just got one hundredth of visitors to this blog

 

Korkeapaine on vihdoin syrjäyttänyt matalapaineen, Satakunnassakin saatetaan nähdä Aurinko paistamassa täydeltä terältä.  Eilen Luvialle  Markun http://markuntaidetta.blogspot.com  kanssa mennessä Aurinko oli jo aika korkealla ja Turun suuntaan ajaessa se häikäisi paikoittain jo melkoisesti.  Auton tuulilasi on syytä pitää puhtaana ja aurinkolaseistakaan ei ole haittaa.  Eilen näkyvyyttä lisäksi  haittasi kova tuuli joka sai lumen tuiskumaan valtatie 8 yli ja pahemmissa paikoin Auringon valo siivilöityi lumen läpi siten että valo efekti voimistui.

Lumisokeus on tila, jossa heijastuva valo voi aiheuttaa silmän väliaikaisen näkökyvyttömyyden. Oireina voivat olla myös silmän punaisuus, vetisyys, turpoaminen ja roskan tunne silmässä. Lumisokeus johtuu voimakkaasta ultraviolettisäteilystä, joka aiheuttaa silmän sidekalvontulehduksen. Oireet ovat väliaikaisia, eikä lumisokeudesta jää pysyviä haittoja silmiin.

Lumisokeus voi ilmetä esimerkiksi hiihtoretkillä lumesta heijastuvan valon vuoksi tai merellä. Vaara on suurempi korkealla, missä UV-säteily on voimakkaampaa.

 

luvia laitakari 025

 Ray-Ban on Bausch & Lombin vuonna 1937 perustama aurinkolasituotemerkki. Ray-Ban-aurinkolasit oli alun perin suunniteltu lentäjille, koska ne eivät vääristäneet näkyvyyttä tummentamalla. Lasit valmistettiin vihreästä heijastuksia vähentävästä materiaalista, ja ne pystyivät suodattamaan pois kaiken haitallisen valon. Nykyään Ray-Baneja valmistaa Luxottica Nordic. Ray-Ban lasit ovat hyvin suosittuja julkisuudessa näkyvien henkilöiden keskuudessa.

lasit 004

 

 

luvia laitakari 029

luvia laitakari 035 luvia laitakari 028

http://www.schenker.fi/

Ruotsin Ralli alkaa tänään

Rallin MM-sarjassa viime kaudella hopealle yltänyt Jari-Matti Latvala uskoo, että Kimi Räikkönen kohentaa ajosuorituksiaan tänä vuonna.

http://www.rmcsport.fr/f1/

Robert Kubican loukkaantumisen vuoksi Ilman ykköskuljettajaa jäänyt Gerard Lopezin omistama Renaultin formula 1 -talli ajattaa kolmea kandidaattia Bruno Sennaa, Vitantonio Liuzzia ja Nick Heidfeldia tämän viikon Jerezin ja ensi viikon Barcelonan testissä.

'http://mensclothesshops.org.uk

http://www.space.com

Vaikka Renault jo ilmoitti vaihtoehtonsa Kubican tilalle ja Räikkösen asiainhoitaja Riku Kuvaja kiisti Iltalehdelle mahdollisen paluun F1-sarjaan, Kimi ei itse tyrmännyt ajatusta hypätä takaisin moottoriurheilun kuninkuusluokkaan.

Kun MTV3:n rallitoimittaja Anette Latva-Piikkilä kysyi Räikköseltä Ruotsin rallin huoltoalueella, nähdäänkö Kimi tällä kaudella tai vielä joskus uransa aikana formuloissa, vastaus tuli kahdella sanalla.

- Vaikea sanoa.

1297335795k

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti