Teuvon kuvat

Teuvon kuvat

keskiviikko 5. huhtikuuta 2017

Ongelma vatsan hyväksi....The problem for the benefit of the stomach ....Problemet till förmån för magen ....El problema para el beneficio del estómago....Проблема в пользу желудка ...........Il problema per il bene dello stomaco ........Das Problem für den Nutzen des Magens ..... ....Le problème au profit de l'estomac ....

Olen minäkin näyttänyt nyt saavutaneen sen iän kun vatsan toiminnastta on tullut  päivittäinen puheen aihe.   En tiedä onko sokeritautisilla yleinen vaiva ettei ruuansulatus ole niitä kaikkein nopeimpia?  Itsellä saataa mennä puoliviikkoa ennen kuin viikonlopun mässäilyn jälkeen suoli tyhjenee.  Suolen täyttymien ja täynnä pysyminen  on harmilinen juttu siinä mielessä että vatsa pömpöttää pulleana,  Se kuitenkin on on metkaa että vaikka vatsa on täynnä niin sokeriarvot ei karkaa taivaisiin,  Ilmeiseti silloin kun ei ruoka sula nin ei sokeritakaan synny,   Silloinkin vain oluen voimalla kunnolla.  Perjantaina kun litran olutta juo niin yleensä lauantaina vatsa toimii.   Olut on kyllä kauan vatsantoiminalle hyväksi tiedety, mutta  oluessa on ylimääräsiä kaloreita, varsinkin jos marketin halpaolutta sortuu nauttimaan, sitä puttuu jotain mitä hieman vahvemmissa olusissa on.  Marketin olutta pitää juoda tuplamäärä ennen kuin se vatsantoimintaan auttaa.  Tästä' johtuen olen koittanut muutta suoliston bakteerikantaa syömällä  jugurttia ja viiliä joiden parasta ennen päivä on jo mennyt aikoja sitten.   Viilipurkkeja jotka on kuljetuksessa mennyt nurin, ovat vetsiä, epämiellyttävän näköisiä, niitä olen pitänyt jääkapissa avattuna, kansi pois muutaman päivä ja kas kermakuori on alkanut muodostua uudellen ja makukin vahvemi, vanhanajan koti viilin tuntua siinä on.   Mutta ei vanhentuneet maitotuotteet  ole suoliston bakterikantaa mihinkään muttanut.  Kevät  on kuitenkin tuonut uuden naposteltavan  vinnirypäleet on saapuneet kauppoihin.

Viinirypäleitä on tummanpunasia kivettömiä seka tavallisia vihreitä



Näitä viimeviikolla televiso katsellessa vatsallisen naposteili, oikein himo niihin tuli.  Sekasin kun näitä naposteli niin vatsa tykkäsi ja vatsa toimi hyvin seuraavana ammuna.  Ei liaan kovana eikä löysänä vaan juurin sopivan pehmeänkiinteisenä vatsa tyhjeni.   Tietysti pitää huomioida että minun ongelmavatsalleni viinirypäleet oli hyväksi, ei ole varmaa empiiristä tietoa siitä mitä viinirypäeet muiden vatsalle tekee, mutta ei se varmaan vaarallista ole jos niitä kokeilee.   Jos kerta viinirypäleet ovat hyväksi vatsalle niin pitäsiköhän perjantaiolut vaihtaa perjantai viiniin?


Kaikkea yli-ikäistä ruokaa ei ei silti kannata syödä,  Tässä Pirkka porsaanulkofilepaketissa oli vissiin vähän paremmat suojakaasut kun noin pullistelee,





Sen viimeinen käyttöpäivä oli 28.3 minulle se tuli  30.3 eli ei ollut kuin paripäivää vanhaa.  Lauantaina 1.4 minun  piti lihat paistaa mutta jääkapista otettessa alko tuo suojamuovin pullisttelu epäilytää, enkä rohjennut lihoja pannulle laitaa.  Mutta se epäilys tuli että mahtaako  K-kaupan Pirkkatuotteet olla  kovin tuoreita pakattaessa.





Eilen töissä oli erillainen päivä, Kaharilaoi teatteri esitys, Porin  teatterin  Ohjaaja / näyttelijä  Kimmo Tihveräinen esitti Elämän  Reppu monoloogin





Monologi on alkujaan syntynt Sinäjoella, vanhoja imisiä haastattelmalla. ELÄMÄN REPPU - tarina päivistä, jotka jäivät muistiin
Käsikirjoitus: Kimmo Tihveräinen & Johanna Kovanen
Ohjaus: Johanna Kovanen
Sovitus: Kimmo Tihveräinen
Alkuperäistuotanto: Seinäjoen kaupungin kulttuuritoimi



SUKELLUS MENNEIDEN AIKOJEN SUOMEEN

Yksi mies ja repullinen tarinoita!

Elämän reppu on esitys, joka on käsikirjoitettu ikäihmisille järjestettyjen muisteluhetkien pohjalta. Tapaamisiin oli myös mahdollista tuoda itselle rakkaita muistoesineitä ja jakaa esineeseen liittyvät muistot muiden kanssa. Tapaamisissa kuultiin tarinoita niin paimentamisesta, sota-ajasta kuin vanhanajan lavatansseistakin. Tarinoissa liikutaan 1900-luvun alkupuolelta 2000-luvulle. Näiden tapaamisten ja tarinoiden pohjalta syntyi Elämän reppu. Esitys kertoo lämpimällä, hauskalla ja myös koskettavalla tavalla tavallisten ihmisten arkielämästä menneinä aikoina.
Elämän repun ensiesitys oli vuonna 2010 ja sitä on esitetty eri kaupungeissa lukuisia kertoja vanhainkodeissa, kirjastoissa, museoissa, teatterifestivaaleilla ja niin edelleen. Esitys on vuosien varrella syventynyt, muokkautunut sekä kypsynyt, kuten esittäjänsäkin. Ydinajatus on säilynyt pitkän matkan aikana samana: antaa näyttämöllä tilaa arkipäivän elämän tarinoille ja niiden merkityksille. Sillä edellisen sukupolven elämänkokemusten äärelle on hyvä välillä pysähtyä.

Elämän repun esittää porilainen teatteri-ilmaisun ohjaaja (AMK) ja näyttelijä Kimmo Tihveräinen.

Esityksen kesto noin 45 min.




Kotiseututalo kahrilla oli täysi sali, 40 henkeä sapui Kimmoa kuuntelemaan 






Hengen ravinto on yhtä tärkää kuin muukin ravinto.



Mustarastaspariskunta on asetauttunt pihapiiriin,  Jotain ravintoa ne pihanurmelta löyttää





Tänään keskiviikkona 4.4.2017 kevät sää näyttää pysyvän harmaan, tätä päivitystä kirjoittaessa klo 10,25 ulkolämpömittari näyttää + 6.5 astetta, Auringonnousu tänään 6:43. Auringonlasku tänään 20:30. Päivän pituus on 13 h 47 min.





Minun maisemani Suomi 100 vuotta kuvakilpailu jatkuu, tällä hetkllä kuvani on saanut 3404  ääntä, Kiitos niistä. 





Saa äänestää ja jakaa mimun Suomi 100 vuotta kuvakilpailun valokuvaa. Kiitos!

Kevättä Noormarkujoen Myllykoskella
KILPAILU.MINUNMAISEMANI.FI


Tuntematon puhelinnumero 358444333411


Hyvää päivänjatkoa lukijoillenin 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti