Teuvon kuvat

Teuvon kuvat

tiistai 18. huhtikuuta 2017

Mitähän " Lyyti" huomenna kirjoittaa?....I wonder what "Lyyti" write tomorrow? ....Jag undrar vad "Lyyti" skriv morgon? ....Je me demande ce que demain write « Lyyti »?...我不知道什么“Lyyti”明天写?.........Завтра мне интересно, что такое «Lyyti» писать? ..........Mi chiedo che cosa scrivere "Lyyti" domani? .........Zastanawiam się, co napisać „Lyyti” jutro? ..... ....Ich frage mich, was „Lyyti“ write morgen? ....

Pääsiäisen jälkeinen ensimmäinen työpäivä luisti tänään hyvin.   Olen digitoinut muutaman viikon ajan  Noormarkun suojeluskunnan historiikkiä vuosilta 1917 - 1927  ja samalla luetoiloinut sen sisältämät valokuvat.   Kun viimevuoden  kesäkuusta asti olen luetteloinut valokuvia on kolme lyijykynää kulunut nopean tylstymisen vuoksi, kolme neljäkertaa päivässä on vanhoja lyijykyniä tarvinnut teroittaa.  Viime viikolla ennen pääsiäisvapaita käteen jäi uusi keltainen lyijykynä joka tuntui kestävän paremin ja kirjoituskin sillä tuntui luistavan ihmeen joutuisasti.   Tänään vasta huomasin tarkemmin pännää katsoa ja selvisi miksi "Lyyti" kirjotti entistä nopsemmin ja paremmin .   Käteeni oli löytynyt keltainen Printel  Oppi-koulukynä.  2 1/4  HB




Oppikoulut alkoivat  1914, kokonaisuutena  oppikoulu oli  kahdeksanvuotta kestävä oppilaistos joka lakkautetiin peruskoulu-uudistuken yhteydessä 1970 luvulla.  Ennen peruskoulua  oppikoulut olivat ainoa tie korkeampaan koulutukseen oli keväinen oppikouluun pyrkiminen monelle stresaava kokemus.   Minä en oppikoulua ole käynyt, mutta saimpa eläkeiän kynnyksellä sentään oppi- koulukynää kädessä pitää ja sillä kirjottaa.



Huomista pitää jännitää yhtä paljon kuin aikoinan oppikouluun pyrkimistä.  Yhtään ei tiedä mitä "Lyyti" huomenna kirjoittaa kun pitää uusi aktivointisopimus käydä porin TE-keskuksessa uudelleen laatimassa.  Etukäteen vihjatiin että pitäsi lisätä aktivointisuunitelmaan työkokeilu.



Saattaa olla että pesti valokuvien digitoijanna Kotiseututalo Kahrilla lopuu kuin kananlento jos joudun johokin huitsin-nevadaan työkokeiluun.  Olen valittanu siiä, kun porin kaupunki hoitaa huonosti Myllykosken rantoja.  Voi olla että arvostelu kolahtaa omaan nilkkaan ja kuleksin pian itse vesuri kädessä Myllykosken rantoja siistimässä.


Tänään kuitenkin vielä digiton suojeluskunta valokuvia.  1920 luvulla Noormarkun suojeluskunta oli valokuvattu marsiharhoituksella.  J.Salmi suojelukunnan marsikuvan ottanut.




Melkein samassa paikka osasin pitkäperjantaina, 14.4.2017  valokuvan ottaa.  Jonkin verran on lehmukset  vajaassa sadassa vuodessa kasvanut.



Eilen maanantaina 17.4.2017  seurasin vielä talviturkista oravaa joka turvautui pullan syöntiin kun hutikuun kovat pakasyöt kulutaa paljon enemän energiaa kuin lämpimät keäyöt.



Oravan pullalla oli kysynttää, mustarasta koiras aikoi oravan leivän kaapata, mutta kurre piti puolensa ja ajoi linnun pois.



Kaksi mustarastas koirasta tarvitiin orava pois ruoan äärestä häätämään.  Hetki tämän kuvan oton jälkeen orava poistui puun oksalle tarkkailemaan tilanetta



Kuten kaikki lintunaaraat, niin mustarastasnaaras on vaatimatomamman oloinen kuin koiras


Suojeluskunta valokuvista kopsasin itselle vielä toisenkin kuvan.  Pitää odotella tunteeko joku facebookissa  mistä mootoripyörästä on kyse?




Pekka Alonen Kiitos Teuvo Vehkalahti kuvasta! Taavi Koskinen valmisti Porissa magneettoja ja apumoottoripolkupyöriä Kipinä merkkisinä 20-luvun alussa. Kolmesta säilyneestä Kipinä moottorista olen nähnyt kuvat, mutten rungosta. Kipinöitä on ollut T-P läänissä rekisterissä kaksi ja jos toisen omistaja olisi ollut Noormarkun suojeluskunnassa ?



Iselläkin on vielä työkokeilun aika kesällä edessä.  Ammatikoulussa 1973 tekemäni joulukuusen jalka tarvitsisi vähän ehostusta, uutta maalia pintaan.  Mahtaako porin palveluneuvoja ymmärtää jos sanon että kotonakin olsi tarpeeksi työkokeilua?




Minun maisemani suomi 100 vuotta kilpailussa oleva valokuvanim on koonnut tähän menessä 3938 ääntä.  Jos tänne asti olet jaksanut jutuani lukea niin pini vaiva klikata veneen kuva auki ja käydä äänestämässä. Kiitos!

Tänää saa taas käydä äänestämässä minun suomi 100 vuotta kuvakilpailun kuvaa. Kiitos!!

KILPAILU.MINUNMAISEMANI.FI



Hyvää päivän jatkoa ja loppuviikkoa lukijoilleni.

1 kommentti:

  1. Ei tuo Printelin Oppi-koulukynä ole kauhean vanha, olen mennyt ensimmäiselle luokalle vuonna 2000 ja kirjoittanut samanlaisella kynällä.

    VastaaPoista