Teuvon kuvat

Teuvon kuvat

maanantai 13. kesäkuuta 2016

Varis kuin Hitchcockin linnuista....Crow (Corvus corone cornix) som Hitchcock s fåglar......Crow (Corvus corone cornix) as Hitchcock's birds .............الغراب (غراب corone cornix) كما الطيور هيتشكوك .........乌鸦(小嘴cornix)作为希区柯克的鸟............Ворон (Corvus Corone Cornix) как птицы Хичкока ............Crow (Corvus corone cornix) come gli uccelli di Hitchcock ..........Crow (Corvus corone cornix) als Hitchcocks Vögel ..........Corbeau (Corvus corone cornix) comme les oiseaux d'Hitchcock ....... ....Cuervo (Corvus corone cornix) como pájaros de Hitchcock ...........Crow (Corvus corone cornix) as Hitchcock's birds .....

Useimmat linnut ovat jo saaneet poikasensa maailmalle itse ruokaansa etsimään.   Meidän pihapiirissä on harakan poikaset jo yhtä suuria kuin vnhempansa, vähän koittavat lentää räpytelläkkin.  Mutta varis äiti on ottanut ylisuojelevan kannan  poikasiaan kohtaan.   Lauantaina kaupareissulle kävellesäni takapihan hiekkatietä  varis yhtäkkiä pillastui ja alkoi tekemään uhkaavia hyökkäyksiä, lentäen aivan pääni yläpuoleta rääkyen montakeertaa, edestakaisin.  Siinä oli palka siitä että  olin homeislla leivänkanikoilla koko talven ruokkinut.   Tosin en ollut ainoa variksen hyökäyksien / häiriköinnin kohteeksi joutunut.  Kaiki muutkin jotka pihapiriin uskaltautuivat  saivat kuulla kunniansa.  Hetken oli olotila kuin Hitchcockin linunn pääosaa esitävällä  Melanie Danielsillä.

Variksen katseestakin näkee etti se taida ihan normaali yksilö olla.  Toivottavasti rauhoituu kun poikaset lähtevät omaa reviriään etsimään.Harakan pojat eivät vielä olleet lentokykykysiä,  Tätä yksilöä pääsi lähestymään kenenkään häiritsemättä.  Vanhemat olivat kyllä viereisen kuusen okisilla, mutta ne vähät välitti, siitä kun niiden poikasta lähestyin.  Hautaumalle päin ne lähti, eiväkä edes huutaneet menessään.  Kaksin sain seurustella varkisenpojan kanssa.   Ei sekään tosin kauvaa seurastani välittäny, vaan hyppeli kauemasa kuusuaidan suojiin.    Tästä variksenpojasta oli helposti saanut kesäelätin, mutta en viitsinyt sitä lapsille viedä kun elätistä tulee aina vastuuta ja vaivaa. Parempi sen on luonnossa omiensa parissa kasvaa.


Toisille ei elonpolku ole niin suojattu, Naakan matka on päättynyt väkivaltaisesti.   Mikähän peto sen on saanut saalikseen.  Ei se varmaan pöllö tai hauka ole kun luulisi silloin murha ympäristöön  levineen höyheniä.Juhanukseen on vielä kaksiviikkoa ja juhannusruusut kukki jo.  Monena vuotena juhannusruusut eivät ole ehtineet juhanukseksi kukkiaan avata, tai ainakin ihan hilkulle on mennyt.  Luontoäiti on vähä  huonoa kesäsäätä viimepäivät pitänyt mutta jostain syystä juhannusruusut ovat silti euajassa kukassa.Juhannusta kohti


Viikonloppuna sain uuden kameran kokoelmiin, kiitos siitä Tompan äidille taivaasen .


Voigtländer avus  6.5 x 9 laakafilmikamera valmistettu vuosina 1914 - 1935 Voigtländer & Sohn AG, Braunschweig, Saksa


Voigtländer avus 6.5x9 plate cameras  (1914-1935)
  Pitää jossain välissä vähän puhdistaa ja ottaa paremmat valokuvat siitä

Olen joskus aiemminkin miettinyut miksei kukaan ole rakentanut tälaisen vahan kameran sisään digilaiteistoa.  Ei sen luulisi paha homma olla, kameran kotelossa on kyllä reilusti tilaa.  Näyttökin on jo valmiina.  Olisi se hino mennä torille vanhan kameran kansa kuvailemaan.


Innostuin pitästä aikaa kamerotani ihailemaan, tääs yksi salainen keräilykameroden säilytyspaiiak


Vanhan ompelujakkaran sisään  mahtuu ylättävän monta kameraaKylmä sää veroitti perhosia, sudenkorenot näyttäneet selvineet paremmin ailahtelevasta säästä.   Niitä on näkynyt monen kokoisia ja värisiä.

Okatyttö naaras?


Tällä viikolla sää sentään vähän lämpiää, sadetta kyllä kaivatasiin myös.  Noormarkuun / poriin ei viimeviikon sademyrsky yltänyt.   Tänään Maanantaina 13.6.2016  kelo am 9.15 ulkolämpömittari näyttää + 13.7 astettaAuringonnousu tänään 3:51. Auringonlasku tänään 23:15. Päivän pituus on 19 h 24 min.


Noormarkun kotiseututalo Kahari  On taas tänään avoinna yleisölle, Paikan päällä   Museotäti / kesä-opas  Heli   tervetuloa tutusumaan..

Museotie 14, 29600 NOORMARKKU
Puh. 050 5415 519 / Rainiola
Sähköposti: jaakko.rainiola(at)luukku.com
www.noormarkunkotiseutuyhdistys.fi

Aukioloajat

kesä-elokuu
ma–pe 10–15
Muulloin sopimuksen mukaan


Hyvä päivän ja viikon alkua lukijoilleni.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti