Teuvon kuvat

Teuvon kuvat

maanantai 27. kesäkuuta 2016

Työntäyteinen juhannus....A busy midsummer ....En upptagen midsommar ....A mediados del verano ocupado ....A la mi-été occupé..... ومنتصف الصيف المزدحم ...... 繁忙的仲夏.........Насыщенная середина лета ........A Midsummer occupato ...... ....Eine belebte Hochsommer ....

Juhannus on saatu onnellisesti lusittua pois tämän vuoden  kalenterista.  Nyt alkaa pitä arkinen rupeama kun seurava tuplapyhä on vasta Marraskuussa.  Säiden osalta Noormarkussa / porisssa ei kettu tänä juhannuksena dramatiikkaa, ei edes ukkosta tullut  vaikka sitä ilmiselvästi ilmassa oli.   Juhannuspäivän aamuna  ulkolämpötila oli + 16. 3 astetta mutta sisällä, hikisen tuskallinen +26.8 vaikka lämpöpaterit  on viileät.   Oliskohan sisäilman tuskalisuuteen vaikkuttanut  globaalinen jännitys Britannian brexitistä.Britit äänesti isensä ulos EU:sta  äänin  53.4% to 46.6%,  ero ei ole suuri  mutta riittävä.  Maailman pörssit vastsivat odotetusti laskulla.   Tämä on hyvä merkki, onhan pörssikurssit huonosta taloudelisesta-ajasta huolimatta olleet kateettomasti korkealla.  Kateeton pörsikuplan pitää suomessakin puhjeta, se nähdään aamu kello kymmen jälkeen.

Suomen pitäisi lähteä samalla oven avauksella kuin Britanniakin  EU:sta. Suomen kauppatasetta kompensoisi Venäjän kaupan vapautuminen ja se toisi lisää työpaikkoja kun EU eikä euro ole siihen kyennyt.Luontoon ei pörssi spekulaatiot vaikuta,  töitä tehdään silloin kun säät sallii.   Kartanomehiläiset surrasivat kurtturuusun kukissa.  Mehiläisiä oli niin paljon että joutuivat odottamaan vuoroaan, niillä oli työntäyteinen JuhannusParvekeviljelmän avomaankurkun kukat saivat juhanuksena uuden oudon kukkakärpäsen pölyttäjän.


Hetken minua Britannian brexitissä mietitytti se, mitenkä Skotti viskin saatavuuden mahtaa käydä?   Ei varmaan mitenkään, Britannian  EU-ero  on niin pitkä prosessi ettei se varmaan minun elinikänäni ehdi skotti viskin saatavuuteen  vaikuttaa.Kurturuusut ovat tämän hetken sesonki kasvi pölyttäjille.


Kartanomehiläsiä valokuvasin Nikon D 200 rungolla ja MC Soligor C/D 80-200mm 1:4.5   manuaaliobektiivilla.

 Meiläinen lentää takajalkojen siitepölytaskut täynnä


Juhannus 2016 oli kartanomehiläisille työntäyteinen

Päiväperhoset ovat palaamassa maisemaan kun sää vihdoin lämpesi.  RuutuperhonenVain hetken se minulle poseerasi, kiire silläkin


Heinäsorsan poikaset ovat kasvaneet jo itsenäisiksi eikä emon tarvitse niitä enää joka hetki vahtia


Mikko Alajärvi Tämä vuosi onkin hyvä sorsavuosi, oli niin lämmintä keväästä alkaen et Sorsan poikueet on pärjännyt loistavastiVälkekorento (Somatochlora metallica) kuivatteli siipiäänLentoaika: kesä-elokuu. Aikuisia on tavattu lennossa 31.5.-8.10. välisenä aikana.
http://www.sudenkorento.fi/kwiki/V%C3%A4lkekorento


Taas on valtion rahoja tuhlattu, tai välilisesti  teiden kunnosapidosta vastaavat paialliset ELY-keskukset jotka meidän rahoja tuhlaa. Monena juhanuksena olen saanut kuvattua perhosia Noormarkunkirkon kiertoliittymän tuntumassa, linja-autopysäkin takana olleessa kukkakedossa. Nyt on kukakedon käynyt joku vatipää niittämässä. Se ei ole kenenkään tiellä ollut. Jonkilainen kolutus pitäisi järjestää pientareiden hoitoon, eikä siltikään kaikilla ole silmää luonnon kauneudelle.
  Lisäksi muutaman aarin niitto ei ole ollut ilmaista, tähän kuluneella rahalla olsi saatu vanhuksille monta uutta vaippaa.  Niin kauan kun turhaan / tarpeettomaan  työhön riitää varoja ei kenenkään pidä sanoa ettei ole varaa vanhuksia kunnolla hoitaa
Linja-autopysäkin takana olevassa "montussa"  on pieni mikroilmasto joka oli monen niveljalkaisen koti.  Tältä kesältä se on mennyttä.


Toiselle puolen kiertolitymää on jätetty näkyvyyttä Pomarkunsuuntaan estävä puupuskaLasse Mannila Se on vaikeeta tuo niitto ja tien hoito, teki miten hyvänsä siitä ei koskaan saa kiitosta. Jonkun mielestä se on hyvin ja taas toisen mielestä ei. Minua on monet kerrat pyydertty tälle meidän tielle "pääliköksi" mutta en ole alkanut. Se on sellainen homma et se kysyy hermoja, juuri sen takia ku teki niin tai näin, nii aina se jonkun mielestä on väärin tehty. Nii, ja jos ei tehdä mitään, nii ei sekään ole hyvä.Tänään 27. kesäkuuta on Noormarkussa / porissa harmaa päivä.  Päivemällä saataa sadekuuro ylätää, tarpeseen sekin silti tulee.  Tätä päivitystä kirjoitaessa kello 9.15  ulkolämpömittari näytää + 19.7 astetta


Raimo Kulola Kello 6.15 oli +17 astetta.

Auringonnousu tänään 3:53. Auringonlasku tänään 23:18. Päivän pituus on 19 h 25 min.


Juhannukseksi sain Porin perusturvakeskus apuväline ja hoitotarvikejakelusta  uuden vernsokeri mittarin.   Olen aina jostain syystä karssastanut aspiriinifirman tuotteita. mutta taitaa Bayerin verensokerimittari vältää.  Aika saman tukloksen se näytti kuin vanha sininen ONe Touch Vita näytti 4.8 mmol/l   ja uusi bayer verensokerimittari 4.9 mmol/l


Samalla tuli uusia kynäneuloja joiden pistopää on uudelleen muotoiltu. Pic solution made in italy  Siinä mielessä uudet kynäneulat ovat edellisiä Koreassa valmistettuja  Klinion kynäneuloja edulisempia kun Italiasta roudattuna / kuljetettuna niiden hiilijalanjälki on pienmpi


Näille en netistä hintaa löytänyt , ilmankos porin hankintalautakunta on haastettu markinatuomioistuimeen

www.picsolution.com 


Aamuposti kolautti postiluukusta suomen uuden elektroniikkajätin paperisen mainoksen, se on niin iso broadsheet kokoa ettei sitä vessassa kykene katselemaan, saatikka lukemaan.  Pikaisella silmäyksellä täsä uudessa kauppaketjun tarjonnassa ole mitään mitä minä tarvitsisin.  Vanha formaati kertoo vain sen että suurellissti on liikeelle lähdetty mutta kun mainos formaatti on vaha  niin voiko liikkeen asiantuntemukseenkaan luottaa?
Manantai ei tavalista kaduntalojaa   horjuta.

Ei mitään tavallistta ihmistä järkyttävää, Nokian osake 8.5 % laskussa mutta suurin osa omistuksesta taitaa olla amerikalaisilla eläkeyhtiöillä. Pörssikursien on syytäkin laskea kun muuhun talouteen nähden ne ovat olleet liian korkealla.Oliskohan kansalaisaloite kansanäänestyyksen järjestämiseen Suomen EU-jäsenyydesttä  paremassa nosteessa jos alulle panija olisi ollut joku muu kuin Tynkkynen ?

Perussuomalaisten nuorten puheenjohtaja Sebastian Tynkkynen laittoi jo maanantaina vireille kansalaisaloitteen, jossa vaaditaan vastaavanlaista kansanäänestystä Suomeen. Tynkkynen nimesi äänestyksen Brexitin hengessä Fixitiksi.

Kansanäänestyksen järjestäminen Suomen EU-jäsenyydestä


 Kannatusilmoituksia tässä palvelussa 15 677  27. kesäkuuta klo 9.20 

Paula Rossi: Hyvä kirjoitus ja kivat luontokuvat. Samaa mieltä kanssasi on turha tienpielien nylkeminen. Ketä ne lupiinitkin kirkon viereisellä pientareella haittas, vaikka ovatkin myrkyllisiä, niin ei sinne kukaan olisi mennyt niitä maistelemaan.....harmittaa että meni kukkaloisto.

Perjantaina juhannusaaton iltana poliisipartiota vastaan ajoi vt 8:lla Söörmarkussa moottoripyöräilijä huomattavaa ylinopeutta. Moottoripyöräilijälle mitattiin kohtaamishetkellä 130 kilometrin tuntivauhti 80 kilometrin nopeusrajoitusalueella. Poliisipartio kääntyi moottoripyöräilijän perään ja tavoitti hänet Valajankadulta. Kuljettajaa epäillään törkeästä liikenneturvallisuuden vaarantamisesta.


Päivitys 28. kesäkuuta 


Lounais-Suomen poliisilaitos sai maanantai-iltana kello 20.30 aikaan ilmoituksen aseella uhkailevasta miehestä Porin Laviantiellä  Noormarkussa 


http://yle.fi/uutiset/poliisi_piiritti_epailtya_asemiesta_yolla_porissa/8987931Ei kommentteja:

Lähetä kommentti