Teuvon kuvat

Teuvon kuvat

keskiviikko 4. toukokuuta 2016

Työvoimahallinnon kutsumenettelyssä parantamisen varaa....Labor administration procedure call is room for improvement ....Arbetsförvaltningen procedure call finns utrymme för förbättringar ....

Minua on viime aikoina monelta taholta kutsuttu aktivointisuunitelman tekoon.  Viimevuona tähän samaan aikaan kävin  kuntakokeilu neuvotelusta  ja siitä selvisin puhtain paperein kun kunakokeilu haastatellua oli insinöörikoulutuksen saanut mieshenkilö ja oli itsekkin lyhyellä työsopimuksella.   Viimesyksystä asti työvoimavirannomaisen soitoajat muutuivat moneen kertaan ja loputulemana on etti minuna asiaani  hoitanut henkilö ole vieläkään soittanut.  Puolitoistavuotta taitaa siitä olla kun Leea on viimeksi minulle soittanut.  Kutsuja aktivointisuunitelmantekoon sen sijaan on postiluukusta tipahtanut tuon tuosta.  Tammikuussa 2016 kävin  porin seuduntyövoman palvelukeskuksessa monialaisen työlistymissuunitelman teossa.   Sielä todetiin etten ole monialaisen palvelun tarpeessa ja minut palautetiin takaisin normaaliksi työnhakijaksi.   Sen jälkeen on kuitenkin tullut lisää aktivointisuunitelma kutsuja.  edellinen  tapaaminen kaupugin edustajan  kanssa oli 25.4.2016




Silloin muínulle tehtiin Aktivointi suunitelma jossa nöyrryin ottamaan vataan kuntouttavaa työtoimintaa  yhtenä päivänä viikossa  neljäntunnin verran.   Kuntouttava työtominta alkaa kun kunta löytää paikan ja tarjoaa se  lukee  porissa 25.4.2016 päivätyssä aktivointisuunnitelmassa.


Viime maanantaina 2. toukokuuta posti toi uuden jakoajan mukaiseti postin vasta vähän ennen kello kahdeksaatoista.   Postiluukustta kolahti  jälleen uusi kutsu aktivointisuunitelman tekoon, uusi kutsu oli lähes identtinen edlisen kanssa.   Sekös sai mielenrauhan savutaneen pään taas aivan pyörälle, eikö mikään kiusaaminen tässä yhteiskunassa riitä jos on työttömäksi joutunut?  Kaupunki joutuu maksamaan  sakkoa pitkäaikaistyöttömistä, mutta irtisanoneille yhtöille lapataan ovista ja ikkunoista yritystukea.  Näin suomessa voidaan toimia.





Asia kävi päässä niin kuumaksi että soitin kutsun lähettäneelle palveluohjaajalle ja syvästi kiritison jatrkuvaa aktivopintisuunitelmaan tekokutsuja.  Asia alkoi pikkuhiljaa selkeytymään  ja kutsun tarkoitus oli jatkaa siitä mihin viimeksi jäätiin. Tosin minulle laaditussa aktivointisuunitelmassa oli jo kaikki oleellinen johon olin nöyrtynyt.





Palveluohjaa ymmärsi että turhaan minun on poriin Teljänkadulle lähteä ja puhelimessa sovimme että hän ryhtyy minulle työpaikaa etsimään Noormarkun alueelta.  Hän olisi kyllä vonut myöntää minulle 58 euron matkarahan jolla saa porinlinjoen matkakortin jos ei Noormarkusta kuntouttavaa työpaikkaa löydy.   Palveluohjaaja  soittaa minulle sitten kun minulle kunhan  paikka löytyy.  Kun kävin 21.1.2016 monialaista työlistämisaktivointisopimusta tekemässä  sanoi sosiaaliohjaaja matkarahsta kysyessä  että se pitää erikseen kelasta toimeentulotukena hakea.  Siihen tysäsi sillä kertaa kuntoutavaantyötomintaan meno.

Mutta kyllä pitää olla huonosti suunniteltu tämä työttömän aktivisointim kun yhdellä ja samalla formaatilla  työttömiä kutsutaan aktivointisuunitelmaa tekemään.  Ei luulisi olevan vaikea laatia  sanamuodoltaan vähän erillainen kutsu,  Kun ensin  kutsutaan aktivointisuunitelman tekoon  niin eikö sitä seuraavaan kutsuun  voisi kirjoittaa Akivointisuunitelman toimeenpanevaan kekusteluun.  Silloin kun asioita vähän etukäteen avattaisiin jäisi perheessä monta tuskaa  tulematta.


Toivossa on että mielenrauha palaa ja kärpäseen surina korvissa lakka kun opn tulossa pitkä viikon lopuu kun huomenna on helatorstai viikoa katkomassa.



Aurinkoinen kaunis sää sentään porissa / Noormarkussa kestää muutaman päivän.  Helatorsataina tavoitelaan jo  plus kahdenkymmenasteen lämpötilaa porisakin.

Noormarkussa tänään  4. toukokuuta aamupäivä yhdeksältä on jo + 12.2 astetta lämmintä.


Auringonnousu tänään 5:13. Auringonlasku tänään 21:48. Päivän pituus on 16 h 35 min.

Tällä välillä on porissa olut sotatila kun terran parkkipaikalla oli aseistettu miehistönkuljetusvaunu


 Luulisi ettei näin avoimesti  sotakalusto suomenteillä ja parkipaikoilla esiintyisI  Täst tuli mieleen oma "sota" muisto kun  1978 olin suorittamssa omaa asepalvelustani Hämeenlinnan suomenkasarmallia.   Kesäaikaan sieltä käytiin vartiotehtävissä polkupyörillä linnankasarmilla.  Rynkky selässä poljetiin.  Yhden kerran vartiotuvalta omalle kasarmille lähdettäessä unohdin vaihaa tyhjän lipaan rynnäkökiväriin ja poljin  läpi hämeenlinnan ladatu  rynkky selässä, nakkikioskillekin "kotiin" palatessa pokettiin.  Onneksi rynkky ei ollut nii herkkä laukeamaan kuin suomikonepistooli, vahinkoja ei sattunut.  Miehistönkuljetusvaunussa näytää olevän vähän rynnäkkökiväriä isompi ja tehokaampi ase.


Kesä saapu tienvarsillekin  liftarit ovat lähteneet liikkeelle


Markun kanssa kävimme testaassa että tuleeko tänä keväänä yhtä paha hortomnomisyndooma kuin viime vuonna oli.


Käytiin Teuvon kanssa Kodin Terrassa asioilla ja poikettiin samalla puutarhamyymälässä tarkistamassa viime vuonna sairastamani Hortonomisyndrooman tila, parantunut olen, ei tarvinnut ostaa taimia eikä siemeniä.

Peltotyöt ovat satakunnassa alkamassa


Muitakin työtävailla olevia oli liikenteessä,  Uudehko avo Bently


Vähän vanhemempi daimler

'
Eilen vaihdoin sigman lintuputken tilalle Vivitar24mm 1:2.8  Wide Angel  laajkulma objektiivin kun siin on Nokon D 200 rungiossa lähin tarkennusetäisyys 6 senttiä

Tuomen lehdet avautuva, ei ole kukinta kaukana


Tarjosin tätä pikkukäenrieska kuvaa ylelle sääkuvaksi muttei ainakaan eilen vielä näkynyt.  Sama se silti on mitä sinne lähetää kun siellä ei ymmäretä sellaisten valokuvien päälle missä ei ole vettä muodossa tai toisessa.


Allaolevista linkeistä taustatietoa aiemmista työvoimaviranomaisen aiheuttamista sydämmetykytyksistä ja mielenrauhan menetyksitä

Teuvon kuvat -Teuvo images: Jo liian hyvä palvelu ...

ttvehkalahti.blogspot.com/2016/04/jo-liian-hyva-palvelu.html
13.4.2016 - Jo liian hyvä palvelu pitkäaikaistyöttömälle....Already too good service long-term unemployed ....Redan för bra service långtidsarbetslösa.

http://ttvehkalahti.blogspot.fi/2016/04/jo-liian-hyva-palvelu.html


Teuvon kuvat -Teuvo images: Suomiko IT-teknoligian huippumaa ...

ttvehkalahti.blogspot.com/2016/.../suomiko-it-tegnologian-huippumaa.ht...
14.1.2016 - Suomiko IT-teknoligian huippumaa? Työvoimaviranomainen piina ja pompottaa ....Suomiko IT technology top country? .....Suomiko IT tekniken ...

http://ttvehkalahti.blogspot.fi/2016/01/suomiko-it-tegnologian-huippumaa.html


Teuvon kuvat -Teuvo images: maaliskuuta 2016

ttvehkalahti.blogspot.com/2016_03_01_archive.html
1.3.2016 - Ainakin se vielä ottaa sarjakuvia kovalla nopeudella ja kyllä lähtee ... Nyt 57 vuotiaana työvoimaviranomainen pompottaa, mutta kukaan ei ole ...

http://ttvehkalahti.blogspot.fi/2016_03_01_archive.html



Pekka Mäkelä: Kylläpä nyt on ministeri Lindström, tuo työttöm(än)yyden tappaja, saanut viralliset omaiset sankoin joukoin liikkeelle ja Teuvonkin kimpuun 'aktivoimaan' ! Surkeaa vaan tässä on se, ettei tällä arvottomalla näytelmällä ole mitään hyvää annettavanaan !


Auli Peltoniemi: Vai että jatkosuunnitelma. Kyllä on laiskaa porukkaa kun ei viitsi uutta paperia laatia, vaan samaa lähetellään moneen kertaan. Onnkesi sait puhelimitse sovittua asian. 'Vaikka maksaa se puheaikakin....

Kari Alajärvi: Mun mielestä olet jo valmiiksi aika aktiivinen.

PaikallaMaria Joutsenjärvi

Iltaa smilehymiö Kyllä ehti tulla huoli kun et eilen laittanut mitään edes Sää-ryhmään! Sinulla on fb-kamuna Kari Lehtola ? On minun seinänaapuri... yrittää päästä eläkkeelle...Tiedätkö miksi ? Niin, minnuu oikein kismittää ne syyt :8 Ja Sinun pitää laukkaa aktivointisuunnitelmiin... frownhymiö Olen muuten itsekkin "nuoresta" iästäni pitkäaikaistyötön.



Hyvää päivänjatkoa kaikille lukijoilleni


Jatkokertomus, osa 2:
Kuvajuttua, kännykän hukkaamista , liittymän hommaamista.
Ja yksi kirous: Väliotsikolla Ärsytysmomentti.
Olen vain hieman pahoillani sanankäytöstäni -taas.

jormalindqvist.blogspot.com|Henkilöltä Jorma Lindqvist

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti