Teuvon kuvat

Teuvon kuvat

tiistai 26. huhtikuuta 2016

Porin talous yllättäen kasvuun.....Pori economic growth unexpectedly .....Pori ekonomiska tillväxten oväntat......波里经济增长意外..... النمو الاقتصادي بوري بشكل غير متوقع ...........Пори экономический рост неожиданно ..... ....La crescita economica Pori inaspettatamente ...........Pori Wirtschaftswachstum unerwartet ............La croissance économique Pori inattendue .........El crecimiento económico Pori inesperadamente .....

Ei paljon tarvita siihen että talous lähtee porin talousaluella kasvuun.  Jouduin eilen nöyrtymään ja ottamaan vastaan tarjouksen kuntouttavasta työtominasta.  Rankkaa tulee olemaan kun joutuu  yhtenä päivänä viikossa neljätuntia töihin osallistumaan.  Jos tällä porin kaupungin talous lähtee nousuun niin kai sitä sen verran voi osallistua vaikka poriliitoksessa äänestinkin vastaan.  Kuntouttava työtoiminta alkaa kun kunta löytää paikan ja tarjoaa sitä.  Aika nauretavaa tämä toiminta on ja minua se loukkaa kun minua ei mikään kuntoutus 1 typ diabeteksesta ( lue sokeritauti) paranna.


Paljon muuta porissa pitää tehdä että talous lähtee kasvuun Kauppatori on siitä hyvä esimerkki siittä miten pori makaa.  Yksi kukkakioski oli auki  mutta asiakaita ei näkynyt.   Sää   pikemmin syksyinen kuin keväinen, satapaskan lämpömittari näytti  plus neljä astetta.

Kaukana on ne ajat kun on  kanatanut porissa porilaisten marssia soittaa
Aika salamyhkäinen paikka porin kaupungin perusturvakeskus on.  Mitään ulkoista opastetta ei sinne ole.  Opastetaulussa  on tyhjä tila  porinperusturvan kerrosten kohdalla


Teljäntori info ei kerro että talossa sijaitsee Porin kaupungin perusturvakeskus.
Jokaisella sukupolvella on tietysti oma talvisotansa


Mutta kyllä yhteiskunnan pitäisi kohdella ihmisiä tasa-arvoisesti  eikä yhtä ihmisryhmää nöyryyttää.

 Jos ihminen on todella yhteiskunnasta syrjäytynyt niin ei yksi neljäntunnin työpäivä viikossa häntä yloö nosta.


Säävalokuva Noormarkku 26. huhtikuuta    kello 8 am  oli + 1.2 astetta


Auringonnousu tänään 5:37. Auringonlasku tänään 21:26. Päivän pituus on 15 h 49 min.  Seuravan kerran aurinko porissa / Noormarkussa paistaa torstaina.

http://www.satakunnankansa.fi/satakunta/satakunnassa-14-000-tyotonta-ja-vajaa-4-000-avointa-tyopaikkaa/


Pitkäaikaistyöttömyys on kasvanut nopeimmin alle 40-vuotiaiden keskuudessa.

Suomalaisen työttömyyden vaikein alalaji, pitkäaikaistyöttömyys, on kolminkertaistunut seitsemässä vuodessa.

Työ- ja elinkeinoministeriön (TEM) tiistaina julkistaman tilaston mukaan pitkäaikaistyöttömiä eli yhtäjaksoisesti vähintään vuoden työttömänä työnhakijana olleita oli maaliskuussa 122 600. Maaliskuussa 2009 heitä oli 39 000.

http://www.iltasanomat.fi/kotimaa/art-2000001166771.html

Kokonaisuudessaan työttömien määrä nousi samaan aikaan 251 000 työttömästä 351 000 työttömään.Eikö tämäkin raha oli ollut kanatavampaa jakaa suomen elkeläisille kuin antaa hävitä maailan tuuliin?
Tämä on leikatun indeksin syy, eläkevakuutuasyhtiöille on jäänyt liika rahaa pörssikeinotteluun. Pitäsikö Varman toimitusjohtaja Risto Murron vetää tästä johtoajatus ja jättää paikansa pätevämmälle?

Varman sijoitussalkusta suli vuodessa 1,5 miljardia – vähentää osakesijoituksia

Suomen suurimman työeläkeyhtiön Varman sijoitusten tuotto vajosi miinukselle alkuvuonna. Samalla sijoitusten arvo oli maaliskuun lopussa 1,5 miljardia euroa pienempi kuin vuotta aiemmin. Sijoituspotin kokonaissumma oli maaliskuun lopussa 41,1 miljardia euroa.

http://www.taloussanomat.fi/porssi/2016/04/26/varman-sijoitussalkusta-suli-vuodessa-15-miljardia-vahentaa-osakesijoituksia/20164495/170


Hyvää päivän jatkoa lukijoilleni


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti