Teuvon kuvat

Teuvon kuvat

tiistai 2. helmikuuta 2016

Kylläpä helmikuun alun Aurinko lämmitti....They think the beginning of February sun was warming ....De tror i början av februari solen värmde ....

Eilen täytyi heti päiväkävelyn alkumatkastta pysähtyä auriinkonpaisteeseen ihmettelmään kuinka hyvin se jo helmikuun ensimmäisenä päivänä lämmitti tumman vaatteen pintaa. Ilman lämpötila oli kyllä kolmisenastetta pakkasella  mutta sää tuntui aivan kuin maalisuuta elettäisiin.





Kiinteällä kameran omalla apusalamalla annoin kuvaan lisävaloa, taitaa olla makuasia kumpi on parempi.



Noormarkunjoen Myllykoski 1.2.2016



Eilen kävi taas mielessä että pitää varmaan alkaa kuljettaa mukana lintuputkea, niin kauniita lintu kuvia olisi asianmukaisilla laitteilla saanut.  Talitintti huurteisen puun oksalla



Aurinkoisessa helmikuun säässä eivät tintitkään kauvaa yhdessä paikkaa vihtyneet


Myllykartanolla räystäät tippui


Vesipisaroiden kuvaaminekin on ihan oma lajinsa  mutta kai näistäkin nyt se selviää että vesi oli eilen juoksevassa muodossa?


Aivan Myllykosken kesikuoman rannalla piti käydä kun sinne vielä jäätäpikin pääsi


Omakuva / selfiev facebookin profiilikuvaksi  piti  Myllykosken rannalla ottaa kun maisema oli niin kaunis.   Näkeepä pipon lahjoittaja  että käyttöä on.  Ei tuota kuvaa silti parane kovin kauvaa porifiilikuvana pitää kun todelisuudessa ei ole kolmea leukaa, ilmekin on vähän tuima kun kamera ei meinannut mitenkään lähelle tarkentua ja laueta.



Uimarannlla pukukopin ulkko rahi oli sulamassa ja kuivumassa, päivän ilo siitä kuitenkin oli kun yöllä on satanut uutta lunta Noormarkussa / porissa liki viisisenttiä .  Vielä ei ole auringonoton aika.



Tänään ei eikä varmaan muutamaan lähipäivää kotoa tehdä etätöitä kun taloyhtiössä aloi putkiremontti ja uusien käytövesiputkien asennus tehdään pinta-asennuksena.  Se vaatii paljon timanttiposrusta ku vesiputket tuodaan porraskuilusta lattioiden läpi.



Aika isot reijät porrastasanteen läpi porataan  80 mm ja 50mm  lämminvesitpuken ymärille pitää vissiin mahtua laittamaan  eristettä



Porratasanne on non 20 cm paksu, on kiva nähdä mitenkä nopeasti siihen  80mm läpi  reikä syntyy





Noormarkku 2.2.2016  klo 8.45  + 0.6 astetta.  Iltapäivällä jo vähän pakastaa ja uusi lumi pysyy ainakin lauvantaihin asti. Auringonnousu tänään 8:54. Auringonlasku tänään 16:40. Päivän pituus on 7 h 46 min.

Kulkee tukit meilläkin päin, mutta miksi Harjakankaalle päin?


Lasse Mannila Olisko menos Noormarkun sahalle Lassilan kautta? Se saha on lähes mun naapurina. Työn äänet kuuluu sieltä hyvin meille. Harjankosken sillan painorajoitusten johdosta puu rekka ei voi sitä ylittää kuorman kaa.  Lumi työt on sit tehty tällä kertaa Kairilassa  4 cm. Oli tullut uutta lunta. Toista tuntii siinä sai ahkeraan kolaa työnnellä. Liukastakin oli mut en viitsiny ketjuja laittaa kenkieni alle. Kaatuakin meinasin jälleen mut siinä kaatuessani tuli mieleeni että siinähän voi loukata itsensä ni en sit viitsiny nytenkään kaatua. Eilen yks tuttava oli kyläs ja hänelle tuli vessa hätä ja hän kiirehti ulko vessaani mut yllätys olikin suuri kun hän aukaisi oven. Sekin ku on puita täynnä. No mulla niitä vessoja piisaa niin neuvoin suunnan toiseen vessaan jossa on vähemmän puita.


Ei tainnut tukki-rekka Noormarkun sahalla käydä kun tuli tunnin päästä takaisin täydellä kuormalla





Carunan sähkönsiirto korotukset on saanut suurta huomiota, mutta turha sitä enää jälkikäteen  on krymppynarua kirsitää kun huonot on housussa.  Osakeenomistajien tahdossa ei ilmeiseti ole mitään Suomen lain vastaista mutta ahneus on yksi kuolemansynti. Caruna on toiminut suomenlain mukaan. Tekopyhää toimintaa kansanedustajilta puuttua jälkikäteen populistisesti kun on itse ollut lakeja säätämässä jotka tällaisen toimminnan sallii.



Markku Mäkelä Jos tätä korotusta ei peruta menee meiltä kohta koti myyntiin ja samalla ammatti alta, on niin suuri sähkökulutus talossamme. Elisakin korotti vuokra maksupäätteen hinnan kaksinkertaisesksi, sen annan pois Maaliskuun lopussa, taisi olla jokin ennusmerkki sekin että lopeta Markku hommat. Eikö kukaan enää ymmärrä että pienyrittäjän ja ammatinharjoittajan tulot ei riitä jaettavaksi koko muulle yritysmaailmalle, pitää jäädä itsellekin edes vaate- ja ruokaraha, kohta ei jää, kun kuluja nostetaan ihan sairaasti ilman mitään tolkkua.


Monopoliasemassa oleva kiskuriyhtiö Caruna voidaan lainsäädännöllä pakkolunastaa takaisin valtion omistukseen; nyt ministerit ja kansanedustajat töihin ja lain laadintaan taivastelun sijasta, ei kannata vedota siihen, että EU estää, koska EU:n yksi tärkeä tavoite on epäterveiden markkinoiden ja monopolien vastustaminen.



Yle: Sähkön siirtohintoja nostanut Caruna maksoi veroja vain 1,6 prosenttia

Caruna ilmoitti hiljattain nostavansa sähkön siirtohintoja jopa 30 prosentilla.

Yle: Electricity transmission prices brought Caruna paid taxes only by 1.6 per cent
Caruna recently announced an increase in transmission rates of up to 30 per cent.

http://m.taloussanomat.fi/yhdyskuntapalvelut/2016/02/01/yle-sahkon-siirtohintoja-nostanut-caruna-maksoi-veroja-vain-16-prosenttia/20161176/12

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti