Teuvon kuvat

Teuvon kuvat

tiistai 23. helmikuuta 2016

Kyllä nyt kiiltää kaakelit.....Yes, now gleam tiles .....Ja, nu glimmar plattor .....Sí, ahora brillan azulejos.....Да, теперь блеск плитки.... نعم، الآن بصيص البلاط .........是的,现在瓦闪耀...... .....Oui, briller maintenant tuiles.... ....Ja, glänzen jetzt Fliesen ......Sì, ora brillano piastrelle .........

Putkiremontti on edennnyt jo niin pitkälle että  päivänä minä tahansa meille tullaan uusia  käyttöveiputkia asentamaan.   Siksipä  viikko alkoi vessan pesulla, ettei putkimiehet peljästy saastaista vessaa.   Minulla on pieni erillinen vessakoppi jossa on ollut hyvä käydä mietiskelemässä  maailman asioita.   Sinnen on kertynyt kaikenlaista vessalukemista ym. tärkeää vaimon silmistä pois.   Ei vessan pesu muuten olisi mikään ongelma mutta tässä vessassa ei ole lattiakaivoa joten  kaikkein kovin homma vessanpesussa on  kuivaus,  On kova työ kuivata seinät ja varsinkin vettä lainehtiva lattia  isoilla pyyhkeillä ja sitten väänellä ne niin kuivaksi etteivät valuta enää muualle siirettäessä pesuvettä.  Niin kova urakka vessan pesu aamutimaan oli että sokerit laski aamupalan 6.5 mmol/l  kolmeen (3) mmo/l.   Mutta kyllä nyt vanhatkin kaakelit kiiltää kun  hoksasin käyttää niiden pesuun vanhemmalta  pojalta jäänyttä alumiinivanteiden  pesusientä.  Pesusienen päällä on alumiininen pussukka joka on karkea mutta hellävarainen , ei naarmuta.
Täälläkin käyttövesiputket vaihtuu korminvärisiin, alkujaan valkoiset moneen kertaan  maalatut käyttövesiputket onkin hankala pitää puhtaana.


Veden kulutusta pitäsisi säästää ja olen  jo pitemmän aikaa ihmetellyt  sitä miksei käsienpesualtaan vettä kierätetä vessapytyn vesisäiliön kautta?   Yleensä Käsienpesuallassa ja vessanpytty ovat vierekkäin niin ei luulisi mikään ongelma olla  ohjata käsien- ja naamanpesuvesi  vessapytyn vesisäiliöön.   Kai silläkin vähän vedenkulutusta saataisiin vähennettyä?


Eilisen maanatain 22.2.2016  aamua oli muuten sesteinen ja maisema utuinen.  Havulinnan tornista otin valokuvan sigman 120-400mm objektiivilla makuhuoneen ikkunan läpi.  Paljon on puut kasvanut, siloin kun tähän muutimme 13 vuotta sitten mäntyjenlatvat olivat savupiipujen korkeudellaVessanpesu oli suunitelmissa jo sunnuntaina kun Markku soitti että lähdenkö maanataina hakemaan peräkärryä Metsämaalta?  En luvannut kun omiakin töitä oli tiedossa.  Päivemmällä, toivuttuani rankasta työ rupeamasta lädin pienelle päiväkävelylle raitista ilmaa haukaamaan.  Kamerassa oli valina sigman 120-400mm lintuputki ja se mukani lähdin ulos.  On hyvä treenata vähän painavampaa kalustoa kun linujen muutto alkaa tuota pikaa.   Päiväkevelyn alkumatkasta Markku tuli saabilla vastaan Finpyyntiellä.  Kamerassa oli päällä seuranta tarkennus ja hyvinn näytää Nikonn D 200 runko pelittävän liikseeäolevan auton kuvaus
Kovin punainen auto on puskurissa kiinni ! Jos noudattaa taajamanopeutta 40km/h niin äkkiä on jono perässä

Markku Mäkelä lisäsi 2 uutta kuvaa — paikassa Pori.
14 t
Aamupäivällä hain velipojalta peräkärryn lainaksi kun pitää näyttelyromppeita kuskata viikonloppuna. Ajattelin poiketa samalla Kallossa kun kerran sielläpäin liikuin, mutta oli oikein hernerokkasumu niin käännyin takaisin, eikä siellä tähän aikaan vuodesta olisi varmaan kuvattavaakaan löytynyt.Paikkalinnut ovat parinsa pikkuhiljaa löytänyt, Naakat ovat yksiavioisia ovat koko talven pareina lentäneet.  Pari aviotontakin näyttää mukana olevan auringonnousa odottamassa


Varpuspariskunta yhteisellä pesäaukolla.  Kattotilien alta löytyy hyvä pesäpaikka eikä ainakaan kesällä ole kylmä


Talitintit visertävät ja kiasilevat kesenään mutta keikistelyä pidemmälle ei vielä ole edetty.
Varikset ovat myös jo parinsa löytänyt.


Valtakunnalisesti täkeäksi jutuksi on noussut MTV:n  fomula f 1lähetysten hinta.  No eipä koske minua, en ole muutenkaan urheilun katsomisesta maksanut.  Olisi toki kiva että että saisi jollain tapaa suomalasikuskien Bottaksen ja varsinkin Räikkösen edesotammuksia seurattua.  Saapa nähdä lähetääkö MTV  formulakisoja jälkilähetyksenä  kuten edelisinä vuosina on nähty.

IS:n lukijoilta tulikivenkatkuinen kommenttivyöry – ”Eipä tarvitse katsoa formuloita”

IS kertoi eilen, kuinka Suomessa formulaoikeuksia hallinnoiva MTV on muuttanut hinnoitteluaan F1-kauden kynnyksellä. Kun vielä viime kaudella koko formulasirkus oli nähtävissä 99,95 euron hinnalla, nyt vastaavasta lystistä saa pulittaa kaikkinensa 224,55 euroa.

http://www.iltasanomat.fi/formula1/art-2000001124297.html

Tämä formuloita mielenkiintoisempi juttu, selvitys siihen mihin kantasuomalaisten verorahat menee terveydenhoidossa

Tiedätkö, mitä hoitosi maksaa – laskuri näyttää esimerkiksi synnytyksen tai tekonivelleikkauksen todellisen hinnan

HS selvitti muutamien yleisten hoitotoimenpiteiden kokonaiskustannukset ja mitä niistä jää potilaan itsensä maksettavaksi.

http://www.hs.fi/kotimaa/a1456115538569?jako=d8c58b32d595bd372bcdffe6af33a775&ref=fb-shareNäillä mennään tänää, vesi on tänään ensikertaa poikki putkiremontin vuoksi  kello aamu yhdeksästä iltapäivään kello kolmeentoista.


Kiva rotta / hiiri tai mikä lieneekään
Jerboat Hymiö heart


Lemmikkien maailmassa trendit leviävät ja seuraavat toisiaan siinä missä…


Sotilallinen tyhjiö nimeltään Suomi on täyttymässä: Maahamme on saapunut sotilasosastoja Irakista, Afganistanista, Somaliasta, Syyriasta ja herra tietää mistä muista maista.
Nyt sitten saapuvat USA:n lentokoneet, panssarit ja taistelulaivat.
Venäjä on vahvistanut Pietarin alueen sotilaallista valmiuttaan, rynnäkköhelikopterit ovat valmiina myös Alakurtin sotilastukikohdassa Sallan naapurissa.
Onko seuraava vaihe Venäjän joukkojen vyöryminen itärajamme yli?
Mitä tekee maamme hallitus ja puolustusvoimat? -TOIVOTTAVAT TERVETULLEIKSI KAIKKI VIERAAN VALLAN SOTILAAT !
Tästä ei seuraa mitään hyvää....


http://mvlehti.net/2016/02/19/hs-usa-tuo-nyt-myos-sotalaivat-suomenlahdelle/


Toejoelta kajahtaa taas tanssiinkutsu. 70 vuoden aikana monenlaiset vaiheet kokeneen Toejoen Seurojentalon toiminta terävöityy maaliskuussa. – Tanssipaikat ovat maassamme vähentyneet vauhdilla. Tilanne huolestuttaa, sillä tanssiminen…Hannu Rintaniemi Päin vastoin veren määrä ja kulutus suurenoo että mietippä tarkkaan Teuvo. Putkimiäs istunu pytyllä ja torennu hyväksi mutta timpuri teki seinän eikä ottanu pönttöä huamioon vaan teki isomman tilan toiselle pualelle ja varmaan timpurikin istui pöntööllä mutta ei käyny toisella pualen

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti