Teuvon kuvat

Teuvon kuvat

tiistai 10. joulukuuta 2013

Joulupaisti pulskassa kunnossa….Christmas Roast supporting premises and tasty .... ....Jul Stek köttig tillstånd ....Asado de Navidad condición carnoso ....Natal Roast condição de carne ....Rôti de Noël état ​​viande ....Weihnachtsbraten fleischigen Zustand ....Kerstmis Roast vlezige conditie ....Natale Roast condizioni carnosa ....Рождество Жаркое мясистые состояние ....クリスマスロースト肉の条件....圣诞烤肉香条件....Jõulupraad tollimaks, maukaassa seisukorras ....

 

 

Helpotuksen huokaus  pääsi kun fasaani uros tuli hakemaan nukkumapaikkaa Naapurin kuusenoksalta. Aika pulskassa kunnossa näytti olevan joten joulun paisti on turvattu.  Kaupan lihat  ja kinkut ovat niin kalliita että köyhän valokuvaajan  täytyy turvautua  luonnon antimiin kun jouluruokaa suunnittelee.

 

Iltapalaksi Fasaani aikoo kuusen käpyjä syödä.

fasaani maisema 011

Fasaani paisti

Ainekset
  • 1 kg fasaani (kynitty)
  • 1 iso silavaviipale
  • 1 pieni selleri
  • 2 porkkanaa
  • 4 salottisipulia
  • 2 valkosipulinkynttä
  • 1 sitruuna
  • 2 dl valkoviiniä
  • 1 lihaliemikuutio
  • 1 rkl voita
  • 1 rkl vehnäjauhoja
  • 1 dl kuohukermaa
  • 0,5 dl konjakkirusinoita
  • mustapippuria myllystä
  • ripaus cayennepippuria
  • maldon suolaa
Valmistusohjeet

 

Fasaanipaisti
Poista kynitystä linnusta nahan alta tarkoin keltainen tali. Huuhdo lintu kylmällä vedellä myös sisältä ja kuivaa paperilla. Hiero linnun pinnalle sitruunaa ja mausta suolalla ja pippurilla. Peitä lintu silavaviipaleella ja sido narulla koivet kiinni selkärankaan, jolloin eivät kuivu ja lintua on helpompi käsitellä. Paloittele selleri ja porkkanat 1,5 cm kuutioiksi. Nosta lintu uunivuokaan juuresten ja sipuleiden kanssa. Paista 200 asteisessa uunissa 25 minuuttia. Poista silava ja laske uunin lämpötila 160 asteeseen. Lisää valkoviini, 3 dl vettä ja lihaliemikuutio. Valele lintua 5-10 välein ja kokeile kypsyyttä tikulla. Jos lihasmehu on punertavan kirkasta on lintu kypsä. Nosta lintu vuuasta, siivilöi liemi ja poista rasva pinnalta. Leikkaa rintafileet ja koivet rangasta ja kääri kosteaan voipaperiin liemijuuresten kanssa. Murskaa linnun rankaluu pieneksi ja keitä paistoliemen kanssa 20 minuuttia, siivilöi liemi. Sulata voi kattilassa, lisää vehnäjauhot ja liemi sekoittaen. Lisää kerma, konjakkirusinat, pippurit ja tarkista suola. Leikkaa linnun fileet viipaleiksi ja tarjoile vihannesten, kastikkeen ja vaikka perunamuhennoksen kanssa.

 

Tämä Fasaani kukko on niin pulskassa kunnossa että siitä riittää koko perheelle

fasaani maisema 013

Fasaanin  metsästysaika Suomessa on syyskuun 1. päivästä helmikuun viimeiseen päivään.

 

Fasaania voidaan  metsästää  itsekseen maastossa kulkemalla ja lintuja etsimällä, mutta pääasiassa fasaaneja kasvatetaan kanakoirametsästystä varten.  Koiraa eikä pyssyä / asetta valokuvaajalla ole mutta eiköhän noin lihavan linnun juoksemalla kiinni saa.

 

Rouva fasaanikin oli myös paikalla mutta sitä ei kuusen oksille päästetty. Taitaa Fasaani paisti olla herrojen ruokaa ja voi olla että valokuvaajan täytyy tyytyä kaupan pakastealtaan antiin.

Naaras fasaani oksalla

fasaani maisema 024

http://www.metsastajaliitto.fi/?q=node/285

  •  

  • Timo Myllymäki Meillä on seitsemän joka päivä tuossa keittiön ikkunan alla.

  • Sää on lauhtumassa, pohjoisessa on vielä kylmää.

    Mahtaako jossain päin Suomea vesiputket jäätyä lauhtumisen johdosta.  Kannattaa jättää vesihana vähän norumaan niin ei vesi putki jäädy.

    •  

    Jaana Mäkelä  Sää Suomessa nyt !

    Aamuja täältä susirajalta, pakkasta -23! Kovimpia lukemia viimeyöltä mitä kuulin oli -29.5 työkaverin auton mittarissa, mitattuna tuolla Ilomantsin tiellä. Plussakelejä ja vesisadetta odotellessa.. mukavaa tiistaita kaikille!

    Ei kommentteja:

    Lähetä kommentti