Teuvon kuvat

Teuvon kuvat

maanantai 24. lokakuuta 2011

Kulttuuri katsaus entisen Noormarkun kunnantalon pihasta, YK:n päivän kunniaksi. La cultura de revisión de la antigua Noormarkku la casa desde el patio.Culture review of the former Noormarkku's house from the yard.Révision de la culture de l'ancienne maison de Noormarkku de la cour.Revizuirea Cultură a fostului Noormarkku casa de la curte.Культура обзор бывшем доме Noormarkku от двора. ヤードから前者Noormarkkuの家の文化の見直し。

 

Tämän koiranluun sai edesmennyt Noormarkun kunnanjohtaja Risto Peevo.  Miesmuisti ei  kerro kuka ja miksi Risto Peevolle koiranluun lahjoitti.  Luu on entisen Noormarkun kunnantalon etupihan nurmella.

Kunnantalon muistomerkit majavan vieralu 002

Luu sopi kuitenkin nykyaikaankin, sillä vaikuttaa siltä että Porin Ja Noormarkun liitoksesta ainakin kulttuuriväelle jäi pelkää luu käteen.

Terveyspuolella taas esimerkiksi lasten hampaiden oikomis hoito siirtyi Poriin Maantienkadulle, sinne pitää matkata kahdella linja-autolla jollei ole niitä onnekkaita jolla on oma auto. Kouluajan menetys on myös melkoinen siihen verrattuna että oikomishoito tehtiin ennen yhtenäiskoulun viereisessä hammaslääkärissä.

Hallitus tuo esiin kuntien liitos halukkuudessaan sitä ettemme elä enää hevosaikaa. Ihmiset pääsevät nykyään vaivattomammin kulkemaan pitemmät matkat palveluiden luo.  Mutta samalla sen lamantorjunta veropolitiikka aiheuttaa yksityisautoilun kallistumista.

Tästä asiasta olisi asiaa enemmänkin mutta kun tämä ei ole varsinaisesti poliittinen blogi niin antaa olla tässä nyt ja palataan alkuperäiseen aiheeseen.

 

Vanhin entisen Noormarkun kunnantalon pihassa oleva tilataideteos on Seppämestari Pentti Rauhalammin 27.2.1970 Noormarkun kunnalle lahjoittama Aurinko kello

Kunnantalon muistomerkit majavan vieralu 019

Koivun varjossa se ei varmaankaan enää kuitenkaan näytä oikeaa aikaa.

 

Kunnantalon muistomerkit majavan vieralu 018

 

Kunnantalon muistomerkit majavan vieralu 022

 

Uusin teos entisen Noormarkun kunnantalon pihalla on Antti Jokisen KOLMIYHTEYS vuodelta 2008

 

Antti Jokisen Kolmiyhteys on liian ahtaassa paikassa. Ruosteine valaisinpylväs pilaa kokonaisuuden, vaikka alkuperäinen ajatus on ollut että se valaisee teosta.  Teoksessa on kyllä omat pienet halogeeni valot jotka sen muodot tuovat pimeässä hienosti esiin.  Pimeässä otettu kuva edellisessä postauksessa.

Kunnantalon muistomerkit majavan vieralu 003

 

Kunnantalon muistomerkit majavan vieralu 005

 

Kunnantalon muistomerkit majavan vieralu 011

Ajan hammas on jo vähä syönyt teosta.

Kunnantalon muistomerkit majavan vieralu 012

Antti Jokisen Kolmiyhteys on niin monitahoinen työ että sitä pitää mennä paikanpäälle katsomaan, valokuva ei tuo sille oikeutta.

 

Tänään on YK:n päivä

YKn päivä 003

 

YKn päivä 001

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti