Teuvon kuvat

Teuvon kuvat

sunnuntai 28. elokuuta 2011

Apinan ottama oma kuva. Taken by the monkey's own self-image, who owns the copyright? Tomadas por el propio mono de la auto-imagen, que es dueño de los derechos de autor? Pris par le propre du singe l'image de soi, qui possède le droit d'auteur?Aufgenommen von der Affe das eigene Selbst-Bild, die das Copyright besitzt?Preso dalla scimmia propria immagine di sé, che possiede i diritti d'autore?Λαμβάνεται από τη δική εικόνα του εαυτού του πιθήκου, ο οποίος κατέχει τα πνευματικά δικαιώματα;Взятые собственными обезьяны самооценка, которому принадлежит авторское право?著作権を所有している猿自身のセルフイメージ、で撮影?

 

Seuralehden numerossa 33 oli juttu siitä kun Makakiapinat saivat luontokuvaaja David Slaterin kameran käsiinsä ja onnistuivat ottamaan itsestään valokuvia. Jutussa ei mainita sitä että kenelle kuvien tekijänoikeudet kuuluvat.  Tuskin Makakiapinat oikeuksiensa perään ovat osanneet kysellä. Eikä luontovalokuvaaja David Slater varmaankaan ole niitä heille tarjonnut.  Kuvat eivät kuitenkaan ole varmaankaan ilmaisia olleet joten olen sitä mieltä että jonkun  lakimiehen pitäisi ottaa juttu hoitaakseen ja ajaa se siten että Makakiapinat saisivat hyödyn mikä heidän ottamistaan valokuvista on tullut.

Seuralehdessä kuvien oikeuksien omistajaksi mainitaan MV Photos http://www.mvphotos.fi/  ja jutun oli kirjoittanut Heidi Tamminen

apinan oma kuva 003

apinan oma kuva 004

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti