Teuvon kuvat

Teuvon kuvat

sunnuntai 9. huhtikuuta 2017

Kaksi belgialaista, yksi Virolainen .....The two Belgians, one Estonian .....De två belgare, en estnisk .....Два бельгийцы, один эстонский ......Zwei belgische, ein Schweizer Eesti .........Les deux Belges, un estonien ....Dwaj Belgowie, jeden estoński ....

Eilen launataina oli pieni herkutelu hetki, kun vaimo oli viettämässä muiden palokuntanaisten kanssa koulutuspäivää porissa Satakunnan pelastuslaitokesen   Länsisuomen harhjoitusalueela Handy Girls -kurssi  ja minulla oli vapaapävä.  Aurinko lämmitti sen verran että parvekella tarkeni istuskella  nauttimassa hyvästä kirjasta ja oluesta.  Kirja oli John Masters  Risteyasema vuodelta 1955 ja olut La chouffe ardens blond bier  Belgiasta.
Saisivat kotimaiset oluepanijat ottaa mallia etiketin ja pullonkorkin suunitellun.  Kotimaisssa olutpulloissa on aika tylsät, mielikuvituksettomat  etiketit.  brasserie dácchuffe etiketti on kiva iloisuutta tuottava

Toinen herkku oli Pirkka  sininen ementaali juusto joka sekin on valmistettu Belgiassa.   Belgialainen olut ei tuottanut pettymystä mutta Pirkka ementaalijuusto oli jotenkin laimeampaa kuin mihen on kotimaista emaentaalia syödessä tottunut.  Tosin olisi varmaan pitänyt jo kaupassa katsoa juuston valmistusmaa.   Riittävän selkeästi sae on juusto paketissa ilmaistu, kuhan vaan ymmärtää sen katsoa.

Toinen yllätys K-kaupan tuoteista oli se että satu-maista juustosämpylät on leivottu Virossa.
Leipää ostetaessakin pitää näköjään olla tarkkana.  Mitenkän en ymmärrä sitä että miksi Virosta asti kannataa suomeen tuoda pakastettua leipää.   Suomessa on varmaan joka kaupungissa useampikin leipomo eteei Keskon kanattaisi asikaidensa luottamusta menetä.  Leipäpussiakin kyllä maitaan pakastus ja leivontamaa selkeästi joten kai se minun oma  vika asiakaana oli että halpaan menin.
Alkokin on alkanut halveeraaman laatu viinaa.  Kolmen Leijonan Visiki on alettu pakkaamaan muovipulloon.  Ei kevyempi pakkaus paljon rahtikustanuksissa tunnu mutta kyllä se mielen pahoittaa kun laatu viina on muovipulloon pakattu.
Olen aiempina vuosina huhtikuun alusta käynyt rannalla odottamassa västäräkin saapumista. Useamman kerran olen ollut ensimäisten joukossa jotka on kevään ensimmäisen västäräkin bomgannut.  Tämä kevät on ollut poikkesu kun työ on haitannut muuttolintujen saapumisen seurantaa.   Sanoin kyllä silloin TE-kesakusen virkailijalle kun minua aktivoitiin kuntouttavaan työhön, että voin alkaa rantavahdiksi, mutta ei sitä otettu vakavasti, toisaalta hyvä kyllä Kotiseututalo Kaharilla on lämpimämpi olla ja työkin on milekästä kun vanhoja valokuvia digitoi.   Noormakusakin moni muu on jo aiemmin tänä keväänä västäräkin nähnyt.   Minä bongasin västäräkin eilen 8.4.2017  Noormarkun urheilukentän uimarannalla.  Siitä on valokuva todisteena.


Laulujoutsen pariskunta lensi merelle päin.   Sieltä varmaan löytyy paremmin ruokaa.
Toinen kesän saapumisen merkki on kun museoajoneuvoja aletaan ulkoilutaa.  Moskvitsh 403 Skandinavia  eilen Noormarkussa Tänään vaalipäivänä sää taitaa pysyä harmaan viileänä.  Tätä päivitystä kirjoitaessa klo 10.05 ulkolämpömittari näytää + 5.9 astetta.
Auringonnousu tänään 6:30. Auringonlasku tänään 20:40. Päivän pituus on 14 h 10 min.


Minun maisemani kuvakilpailun kuvallani 3503 ääntää kasassa

Tänää saa taas käydä äänestämässä minun suomi 100 vuotta kuvakilpailun kuvaa. Kiitos!!

KILPAILU.MINUNMAISEMANI.FI

Hyvää päivänjatkkoa lukijoilleni. 


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti