Teuvon kuvat

Teuvon kuvat

perjantai 7. huhtikuuta 2017

Huonon tuurin Vt.8...Bad luck Highway 8 Pori- Vaasa....

Torstaista on muodostunut  Markun ja minun  kaupunki kauppa päivä.    Pitkään ollaan saatu porinväliä ajaa  ongelmitta, mitä nyt joskus traktori on likenettä hidastanut kun Vt. 8 porista Vaasaan on jätetty johonkin 1970 luvun likkenevaatimusten tasolle.  Vt 8 ei  ole mitenkään kilpailukykyinen tähän maailmanaikaan.  Vt. kahdeksala on uskomaton rekkaliikenne siihen verattanu mitä Päävalehtelija Sipilä suomnen taloudesta luulee leikkauslistoinen ja KIKYineen.  Suurempi syy kilpailukyvyn huononemiseen on, se ettei tavara pääse suomen teillä riittävän nopeasti kulkemaan.Eilen torstaina 6.4. Sampo-Rosenlew OY:n  Sampo Comia leikuupuimuri.  Oletimme että Pohjanmaan lakeuksille menee mllasohran puintiinLuulo ei ole tiedon väärti, Comia-leikuupuimuri lähtikin Varsinasi-suomen suuntaan,   Jos se Turun satamaan menee nisltä kuluu matka aikaa 1 tunti 48 minuuttia jollei mitään yllätävää satu. Porista Turkuun  on rapiat 140 kilometriäTässä vaiheessa näitä meille kuulumattomia asioita viel phditiin ja oltiin mutenkin hyvällä mielellä kun olimme kaupungin herran kaupoista saaneet kaiken sen mitä tarvisimme, sen mitä ei Noormarkun kaupoista ole löytynyt.


Hyvä tuuri muuttui huonoksi  pari kilometriä ennen Söörmarkun risteystä kun sorakuormasta lensi nyrkinkokoinen kivi Markun saabin tuulilasiin.  kauhia paukaus vaan kuului.   Kiven osuma on suoraan ajokentässä, joten pikaisesti pitää tuulilasi mennä vaihtamaan ennenkuin se enempää säröilee.


Mihin tuulilasin rikkonut mahtoi jatkaa matkaansa?  Läheisellä kevyenliikenteenväylälläkin oli liikenettä.  Sellaisella voimalla kivi tuulilasiin lensi että sen jatkonopeis oli viel melkoin, ihan hyvi se olsi viel jonkun päähän voinut osua.


Suunitelmat Pori - Söörmarkku välin nykyaikaistamiseksi on jo valmiina, mutta toteutus jää varmaan haaveeksi.  Suomni ottaa miljardikaupalla uutta velkaa, mutta mihin se mene kunse ei kansalaisten hyvinvoinnissa ja likkeneolosuhteissa näy?

Valtatie 8 välillä Hyvelä-Söörmarkku - ELY-keskus

https://www.ely-keskus.fi/web/.../varsinais-suomi-valtatie-8-valilla-hyvela-soormarkk...

Varsinais-Suomen ELY-keskus on laatinut aluevaraussuunnitelman valtatien 8 parantamiseksi Porissavälillä Hyvelä – SöörmarkkuValtatie 8 toimii Porin ...


Ei se maajussin vika ole että vt 8 jonoja syntyy, Nykyajan tien pitäsi olla niin leveä että traktorin  tai jonkin muun hitaan ajoneuvon ohi pääsee sujuvasti, jonottamatta. Rekka kiihtyy hitaasti vaikka vastaantulijakin tilaa  antaa, muumut ja pappat körötelee traktorin perässä jolle ohitukseen ole tilaa vähintään kymmentä metriä.
Haukka päivystää uskollisesti Hyvelän peltojen yllä.Kotipihan syrrenie silmut ovat pulleat, eikä paljon tarvitsi sää lämmetä kun puhkeaisivat vihreiksi lehden aluiksi.Viime yö oli taas pakasella, aamukahvia juodessa ulkolämpömittari näytti puoli kahdeksanaikaan  -1.6 astetta. Laviantie kiilsi mukavasti, saattoi se olla liukas.
Auringonnousu tänään  7.4. 217  6:37. Auringonlasku tänään 20:35. Päivän pituus on 13 h 58 min.


Minun maisemani kuvakilpailun kuva on saanut 3455 äätä tähänmenessä

Saa äänestää ja jakaa minun Suomi 100 vuotta kuvakilpailun valokuvaa. Kiitos!

Kevättä Noormarkujoen Myllykoskella
KILPAILU.MINUNMAISEMANI.FI
Kultariipus lapselle. Kierrätetty 585 (14K) kelta/pinkkikultaisesta korvakorusta ja katkenneesta ketjusta.

Tykkää
Kommentoi
Kommentit
Taideseppä Antti Nieminen Vanhan korun uudelleen muokkaaminen eettisesti ja ekologisesti kestävää. Kullan louhiminen ja kauppaaminen sisältää paljon eriasteista sortoa, ihmisoikeusloukkauksia, saasteita ja luonnon kuormitusta.

Belsebuubin Personal Trainer kuiski korvaani, että älä jumalauta! Menee imago! En tiedä kiinnostaako ketään, mutta olen tänään perjantaina ollut 11 päivää ilman savukkeita ja tupakointia. 55 vuoden aikana olen polttanut 40-50 savuketta päivässä. Nyt ottaa lujille, mutta aion sinnitellä. Tuki, pieni ja henkinenkin, on tervetullutta.

Tukgolmassa kuorma-auto ihmisjoukkoonhttp://www.aftonbladet.se/nyheter/a/M04XE/fordon-kor-pa-drottninggatan-bil-kor-pa-folk


Helsinki - -Pietari 389 km Helsinki - Tukholma 397 km. Eikös ollakin mukavasti keskellä? Saattaa olla että pysytään " turvassa " kun täällä on niin mukava huilailla ja kerätä voimia tositoimin ..


Hyvää viikonlopun odotusta lukijoilleni

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti