Teuvon kuvat

Teuvon kuvat

maanantai 27. lokakuuta 2014

Halvempi vaihtoehto mielenrauhaan....Cheaper alternative to peace of mind ....Billigare alternativ till sinnesfrid ....Una alternativa más barata a la paz de la mente ....Alternativa mais barata para a paz de espírito ....Alternative moins chère à la paix de l'esprit ....Billigere Alternative zu Ruhe ....Più economico alternativo per la pace della mente ....Дешевле альтернативой спокойствия ....更便宜的替代安心....Tańsza alternatywa dla spokoju ....

Aika nopeasti Taiteilija Markku Mäkelän  pahin autokuume talttui.  Auto kuume antoi hänelle kuitenkin lisää enrgiaa inspiratiolle ja pari uutta taulua tulevaan maaliskuun talvinäytelyyn on saanut hahmonsa.

Uusi taideteos kodin seinälle on halvempi mielenrauhantuottaja kuin etelänmatka ja pitkäkestoisempikin 
Eilinen lapinmaalaus on nyt tässä vaiheessa, jätän kuivumaan. Kuivuttua viimeistelen hieman jokea ja valopaikkoja, auringon säteet maalaan kuivalla siveltimellä esiin, sitten on valmis.

Auto asiat kuitenkin vielä Markkua kiusaa,  Saabin pieni ehostus on kuitenkin paikalaan ennen katsastusta.  Uusi ohjauspyörän päälinen motonetista tuio jo ohjaamoon vähähän piristystä ja mielenrauhaa,  on halvempi ratkaisu kuin kokonaan uusi auto. 


Kaupoilla näkee aina tuttujakin. Olli   on kirjastomies ja taiteilijaVaraosalikeen pihastta bongaa aina jonkun vanhemmankin auton

Simca 1000 LS


lari Lähteenmäki 60-luvulla oli hokema: Simca 1000 E,jollei mitään tee! joka siis ei pidä paikkaansa.MOT.

 On muuten keltaiset ajovalot niinkuin tuon ajan Ranskalaisissa autoissa kaikissa oli.

Ilkka Tuomi simca tonni , korjaamon onni
Tomi Paavola Isäukon mossen etukulmaan oli tullut kolmion takaa tuollainen Simca, nopeus ei ollut mitenkään suuri mutta Simca ei enää omin neuvoin paikalta poistunut, keula oli mennyt sen verran pahasti kasaan. Mossesta oli vääntynyt puskuri ja suojanreuna niin että se vastasi renkaaseen, se väännettiin takaisin ja matka jatkui.
 Risto Leppänen Minen tierä mutta vanhempani kertoivat: Sinca pommilla piti mennä varovasti rotvallilta alas, ettei takaovet auennu ja kultamuna (minä) pudonnu kyyristä.(putosinkohan joskus, vaikuttaa siltä)
Jorma Juhani Lilja 65- Simca siis 66- Simca uus. Loruja korjaamon onnen mainoksissa. 

 Kaksi peppua.  Kiva kontrastti Somca tonni ja Chervolet  Corvet perätSimca 1000 on pieni auto, jonka moottori on takana , neliovinen sedan valmistama ranskalainen autovalmistaja Simca  vuosina  1961-1978.  Kori mallit pysyivät ennen pitempään samoina kuin nykyisin.


Joka Porin reisulla ollan jääty traktorin perään, tämä sininen Valmet Valtra oli hyväkulkuisempi kuin vihreä john Deere.  Hyvelän mäenpäällä vauhtia oli jo 50km/h paikka viisikilometriä pohjoiseen valtaitie 8


Myllymäki Miika Ruusteti valtra,  Voi olla serkkupoika ratissa.

Naapurin pihassa on sitkeä lehtipuu.  Ympäristön kaikki muut lehtipuut ovat jo pudotaneet lehtensä, tämä vaan pitää niistä sitkeästi kiini ja peitää tehokaasti näkymän Havulinnanmäkeen.  Pian on vuorokauden aika hyvin tuullutkin.  Tänään ilmatieteen laitos povaa poriin  tuulen nopeudeksi 16m sekunnissa,  päivän pituus on 8 tuntia 58 minuuttia

Kipa Koskela Oliskohan nyt näihin tuuliin syynä supersuuri auringonpilkku, josta on medioissakin kerrottu?Markku Kulmala  oli eiolen löytänyt laatikiollisen suppilovahveroita, tämä tietää sitä että Mäkelän markku soitaa pian ja pyytää lähtemään sienimetsään.  Keskiviikkoon asti Noormarkussa / porissa yölämpötilat pysyvät yli kymmenen plusasteen joten suppilovahveroita nousee vielä säilöttäväksi asti.
Metsässä kasvaa tuollaisia tänään

Jotenkin tämä normaaliaikaan siirtyminen taas sevoitti Suomen tieolikkenteen.  Blogerin päivitys ohjelma takkusi, eikä kuvia meinannut saada mitenkään ladattua.  Vasta kello yhdeksän jäkeen  onnistui.  Tilastotkaan ei toimi kunnolla eikä blogin linkki näy kunnolla missään listoilla.  Kesä kului yllätävän nopeasti, tänään aamulla vikaisin kalenteria ja yllätyin että lokakuuta on vielä koko viikko jäljellä.  Nikonin kuvakilpailu jatkuu 31.10.2014 asti  Alla olevaa kuvaa on tykätty jo 71  kertaa.   Tykkäyksillä  ei taida olla silti mitään merkitystä kun voittajakuvat valitsee lopulta Nikonin valitsema tuomaristo:
  1. Nikonin nimittämä tuomaristo valitsee 3 voittajaa kaikkien osallistuneiden kuvien joukosta.
Tuomariston kokoonpano:
Pro Key Account Manager, Samuli Luhtala
Product specialist, Jyrki Tuppurainen
Marketing Coordinator, Tiina Ahteela Kiva on kuitenkin jänittä että vieläkö saisi uuden kameran kun nyt käytössä olevat on  jääneet  kymmenvuotta ajasta jälkeen.  

Tätä kuvaa ei ole manipuloitu. Pirulanvuorelta kotiin palatessa Noormarkussa oli kuun sirppi taivaalla ja maisema näytti pastiliselta.   Kuva on otettu auton tuulilasin läpi Nikon D 2 H kameralla ja  AF Nikkor 35-70 1:2.8 D objektiivilla  auton nopeus oli 60km/h

FB.ST URL Shortener
Henkilöltä FB.ST
 Tykäämässä voi käydä osoiteessa https://www.facebook.com/NikonFinland?sk=app_1548894755342733&app_data={%22picture_id%22%3A30887}

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti