Teuvon kuvat

Teuvon kuvat

keskiviikko 5. helmikuuta 2014

Tiukkaa teksi oravannahoillakin eläminen....Tighten did the squirrel skins than living ....Dra åt gjorde ekorre skinn än att leva ....Apriete hicieron las pieles de ardilla que vive ....Apertar fez as peles esquilo que vive ....Dokręcić zrobił skórki wiewiórka niż życie ....Serrer fait les peaux d'écureuil que vivre ....Strângeți făcut piei veveriță decât viu ....Anziehen haben die Eichhörnchen-Skins als das Leben ....Tighten deed de eekhoorn huiden dan leven ....Serrare fatto le bucce scoiattolo che vive ....Затянуть сделали белка оболочек, чем жить ....生きているよりもリスの皮はやった締め....拧紧做了松鼠皮比生活....Σφίξτε έκανε τα δέρματα σκίουρος από το να ζουν ....Stram gjorde ekorn skinn enn å leve ....Spænd gjorde egern skind end at leve ....Pingutage tegi orav nahad kui elavad ....

 Tuhat kahdeksansataa (1800) luvulla taitava metsämies sai kymmenkunta oravaa päivässä.  Kymmmenen oravaa on tikkuri. Suurin oravannahan arvonimitys oli kiihtelys ja siihen piti saalistaa 40 oravaa.  Oravan metsästyaika oli lyhyt, kaksikuukautta, joulu- ja tammikuu.   1800 luvulla lehmän sai 100:lla oravannahalla ja 1950 luvulle tullessa oravannahka oli  110  markan arvoinen.  Nykyisin oravala ei ole kaupallista arvoa ja tiukkaa se teksi jos vielä joutuisi oravannahoilla elantonsa tienaamaan.  Tänä metsästyskautena olen yhden oravan nähnyt ja jonkin sanankin sen kanssa silloin  vaihoidoin.  Orava oli sitä mieltä että nykyisin on kaikesta huolimatta parempi elää kun ei joka kuusen juurella koira hauku.   Oravalla ei ole krapula, vaikka sen silmät punoittavatkin.  Viime päivät ovat olleet pilvisen harmaan hämäriä ja kun kamerrassa oli kiinni huonovalovoimainen objektiivi Nikon  DX AF-S NIKKOR 16-85mm 1:3.5-5.6  G ED VR SWM IF Aspeherical, niin jouduin käytämaan kameran Nikon D200 omaa apusalamaa ja se sai oravan silmät punoitamaan.  Eikä tämä objektiivi muutenkaan mikään aito NIKKOR  ole kun se on valmistettu Thaimaassa.

Kameran kanssa metsästäminen ei vahingoita luontoa eikä tapa riistaeläimiä Metsästyslaki 28.6.1993/615 ja sen 1 Luvun 5 § määrittelee riistaeläimet ja rauhoittamattomat eläimet, joista yksi on orava. Metsästysvuosi alkaa 1. päivänä elokuuta ja päättyy 31. päivänä heinäkuuta. Oravaa saa metsästää talvella koko maassa kahden kuukauden ajan aikavälillä 1.12. - 31.1. (Tällöin oravan talviturkki on tuuheimmillaan).

Metsästysasetus (666/93) 20 § määrittää oravan riistaeläimeksi, jota saa metsästää myös jousiaseella. Asetuksen 24 § yleisistä rauhoitusajoista määrittää oravan rauhoitetuksi ajalla
1.2. - 30.11.

Riistaeläimet satavat tulla vielä arvoonsa  kun oikein kuntataloutta  kiristetään. Selvitysmies Arno Miettisen esitysluonnos kuntien peruspalvelujen valtionosuusjärjestelmän udistus ei Satakuntaa lupaa hyvää.  Valtionosuusjärjestelmän leikkaukset purevat pahiten Satakuntaan.  Kuntien pakkoliitos puheet ovat vähän hiljeneet mutt kun  Merikarviaan valtionosuus  putoaa peräti 638 euroa per asukas, niin mitä muuta kuin liitoskumppanin hakua sillä halutaan vauhdittaa.  Merikarvialla vuoden 2011 kumulatiivinen ylijäämä  4 941 359 € josta valtion osuutta Merikarvia sai  11 156 032 Euroa. Velkaa Merikarvialla oli 31.12.2011 1.2 miljoonaa euroa eli  363 euroa per asukas joten ei Merikarvialla mitään taloudellista  hätää tule valtionosuuden leikkauksesta.  Silti ihmetyttää mikseivät Satakunnan omat poliitikot yhtään aja oman alueen etuja. Asia ei taida kansanedustajia vaihtamalla parantua, joten taidan jättää seuraavissa vaaleissa äänestämättä.   Arno Miettinen on eläkeellä oleva virkamies, entinen Rauman kaupunginjohtaja.  Miettinen taitaa silti jäädä historiankirjoihin Satakunnanseutukunnan alasajanan .  Arno Miettinen on syntynyt Taipalsaarella. Lapeenrannan kupeesta, joten ei ole ihme ettei häntä Satakunnan kehitys pahemmin kiinnosta vaikka on opiskellut Turussa. 
Pohjois-Savo, jonka saamat valtionosuudet nousisivat 114 euroa per asukas on paljon lähempänä Taipalsaarta kuin Satakuntaa ja Merikarvia.  Voidaan kai sanoa että Miettinen veti kotiapäin valtionosuuksien jaossa.

Oranssi joki
Meanwhile, in Huddersfield... http://ind.pn/1kRa2zm

Mites onko suolistokaasuja Hölppöläisillä? Olkaa varovaisia ettei käy niinkuin Jopelle


Irtisanomisuutiset jatkuvat

 Toimitusjohtaja Mika Ihamuotilan mukaan Marimekon on aika siirtyä seuraavaan vaiheeseen: designyhtiö on päättänyt käynnistää yt-neuvottelut.
Ei tämäkään nyt ihan euroopan yleistä linjaa noudata 

Outo poikkeus – Suomi maksaa luottoluokituksesta

Suomi maksaa luokitusyrityksille valtion oman luottokelpoisuuden arvioimisesta siitä huolimatta, että EU varoittaa ostoluokitusten riskeistä ja yrittää kitkeä niitä uuden luokitussääntelyn keinoin. Suomi toimii toisin kuin Ruotsi ja suuret EU-maat – ne eivät tilaa saati maksa luokituksia, mutta Suomi tilaa ja maksaa.


Kesäpukuinen orava
1 kommentti: