Teuvon kuvat

Teuvon kuvat

maanantai 17. helmikuuta 2014

Säävalokuva viikko 8.......Weather Photo Week 8 ......Väder Foto Vecka 8 ......Meteorología Photo Semana 8 ......Tempo Foto Semana 8 ......Pogoda zdjęcie Tydzień 8 ......Météo images Semaine 8 ......Wetter Foto Woche 8 ......Meteo Photo Settimana 8 ......Погода Фото Неделя 8 ......天気写真8週目......天气照片8周.....Καιρός Φωτογραφία Εβδομάδα 8 ......Vær Foto Uke 8 ......Vejret Billedgalleri uge 8 ......Ilm Galerii Week 8 .......

Ihan on sama mihen tästä lähtee, joka puolella eteläsuomea on samallainen harmaa sää.  Sinänsä tämä on kyllä vahän ihme juttu että minullakin on kova kiinnostus siihen millainen sää ulkona / pihalla on.  Minekkään ei tarvitse aamulla varhain lähteä , ihan mihin aikaan tahansa voi ulos mennä päivän pakollisen ulkoilusuorituksen tekemään.  Silloin kun vielä sai töissä käydä Laihon armatuuritehtaassa oli  aivan sama millainen keli oli polkea se 1.5 kilometriä ovelta ovelle. Toki se harmitti kun oikein oli lunta satanut eikä auratraktori ollut vielä kevyenliikenteenväylää auraamaan.  Kertaakan en kuitenkaan kolmenkymmenenneljänvuoden aikan  aamulla töistä myöhästynyt sään tai kelin vuoksi töistä.  En edes silloin kun olin sairastunut, ja kunto huononi kovaa vauhtuia.  Ihan noin liukasta kyin Lepistö Jyrkin valokuvasa on ei monesti ollut työmatkalla.  Nuorempana ajelin talvetkin kesärenkailla mutta kun ikää kertyi ja varallisuuskin kasvoi sen verran että kykenin ostamaan polkupyörääni nastarenkaat ja toiset vanteet, niin aina vaihdoin enislumen tultua polkupyörääni talvirenkaat alle.  Polkupyörän nastarenkaissa on yllättävän hyvä pito.

Viikon 8 säävalokuva Noormarkunjoelta.


Tänään maanataina Porissa / Noormarkussa on +2.3 astetta  Sallassa sentää on pikkupakkasta

Huomenta Sallasta Klo 8.40 -2,6 Mittarissa ja Uutta Lunta satanut pari centii yön aikana nyt ei sada mitään

Huomenta Ranualta -0,6 illan ja yön aikana tullut lisää lunta muutama sentti joten kun päivä valkenee niin kolaa ulkoiluttamaan pitää lähteä mukavaa päivää

Lappeenranta (Lauritsala) klo 7.00
Uusi viikko alkaa harmaana, lämpimänä, +1. Taivaalta tulee jotain märkää. Metsäpolulla pieniä järviä. Varikset hereillä. Hiljaista.


Oikein mukavaa helmikuun 17. päivää, kuvattu äsken keittiön ikkunasta.

Sumuista, lumetonta Etelä-Suomea. Turku - Helsinki -aamujunassa on yllättävän vähän hiihtolomalaisia, vaikka kaikki muut työmatkalaiset puuttuvat.

Märklig vinter dethär! Inte borde det se ut såhär den 17 februari. /Ihmeellinen talvi! Ei uskoisi että tänään on 17 helmikuuta! /Strange winter we have! Who would believe that today is February 17th! (Foto: Anders Lerbacka)
Ei käännöstä saatavilla

Vesikeli, sadetta, lumet sulaneet, vielä Hesasta tultua perjantaina hiihdin vähän ja lauantaina Jämillä 10 km ladun, enää voi hiihtää korkeintaan putkessa, joka sekin menee kiinni la-ma välisenä aikana jo klo 16. Kyllä hiihdot jää vähälle koko läntisessä ja eteläisessä Suomessa, jossa parast´aikaa on jopa koulujen hiihtolomat.

Kysympä vaan
Kumpi on parempi talviurheilumaa; Suomi vai Hollanti ? Hollanti Sotsin talviolympialaisista tähän mennessä 18 olympiamitalia, Suomi 2 mitalia

Verkot menevät välillä sekaisin taitavammaltakin kalastajalta, mutta nyt on tuoreita kuvia ja tuoretta kalaa! Saalis oli mainio: haukea, kuhaa, siikaa ja lahnaa. Ja yhtäkään sielua ei kadotettu!

Talvikalastus onkin kuin luotu arvokkaasti nuorentuvalle vanhemmalle valtiomiehelle! Vaikka pinnalla ollaankin, tulee verkon paikka valita pohjanmuotojen mukaan. Tästä paikasta nousee takuuvarmasti vajaan kilon kokoisia siikoja. Sekä vastapainoa direktiivien ja asetusten täyttämälle arjelle.


kävin labra kokeissa ja oli kollestroolit noussut ,nyt on lintulaudalla vilskettä kun minä ja varpuset syödään aurinkonkukan siemeniä yhdessä ,tulee varmaan kova kisa heh

  • Heli Halminen Sen minäkin haluaisin nähdä. Varpuset ja yks laulurastas samalla laudalla..


Tervehdys ja kiitokset sääkuvasta.

Sääaiheiset kuvat löytyvät Ylen sääsivujen kuvagalleriasta Helmikuu 2014

http://yle.fi/saa/helmikuun_2014_kuvagalleria/7077179

Säätoimitus löytyy nykyään myös Facebookista:

http://www.facebook.com/ylesaa

Mukavaa talven jatkoa

Matti Huutonen


Sään sekoamiselle uusi selitys? - "Voimme odottaa tätä lisää"

 Tuore tutkimus esittää uuden selityksen tavanomaisesta poikkeaville sääilmiöille.
 http://www.iltalehti.fi/uutiset/2014021718046247_uu.shtml


Oletko tavannut tätä kaveria?

El amplio y soberano terreno de la mafia
Tämä Jyrkin valokuva piti olla ennen säävalokuvaa, mutta bloger toimiin omavalaisesti nii tästä tulee nytr jutun viimeinen valokuva kun sen alle ei voi enää lisätä mitään.  Jos haluaa päivitykseen tehdä lisäyksiä niin niitä täytyy tehdä tuonne väliin.
Teknisempää reittiä vai?Teknisempää reittiä vai?

1 kommentti: