Teuvon kuvat

Teuvon kuvat

tiistai 4. helmikuuta 2014

Olisi saanut pikku pakkasta pitää, pysyisi ikkunatkin auki....Would have been a little frost to keep ....Skulle ha varit lite frost för att hålla ....Hubiera sido un poco helada para mantener ....Teria sido um pouco frio para manter ....Byłoby trochę mróz zachować ....Aurait été un peu de gel pour garder ....Ar fi fost un pic de îngheț pentru a păstra ....Wäre ein wenig Frost zu halten haben ....Zou een beetje vorst te houden zijn geweest ....Sarebbe stato un po 'di gelo per mantenere ....Было бы немного мороз держать ....保つために少し霜だったでしょう....本来是一点点的霜,以保持....Θα ήταν λίγο παγετό να κρατήσει ....Ville ha vært litt frost å holde ...Ville have været lidt frost til at holde ....Oleks olnud veidi külm hoida .....

Helmikuun ensimmäistä viikkoa mennään ja jo räystäät tippuu.  Olisi se minun mielestäni saanut vielä pikkupakasta pitää kun heti tuli niin harmaata kun sää lämpeni.  Porissa / Noormarkussa on asteenverran plussan puolella ja selektiivi ikkunat ovat märät.  Rakennustuoteteollisuus RTT ry:n mukaan   asuntojen ikkunoiden huurtuminen aiheutaa vain kosmeettista haitaa mikä sekin on pientä kun euroja säästyy.  Minusta kyllä ikunoiden huurtuminen menee korvien väliin,  ja siten aiheutaa muutakin haita kuin kosmeettista.  Hyvällä mielikuvitusella voi kuvitella että on jossain eksoottisella rannalla palmujen katveessa kun jääkukat ovat sulatesaan jättäneet ikkunaruudulle mielikuvitusta ruokkivia kuvioita.


Tätä harmaata säätä jatkuu nyt ainakin kymmenenpäivää putkeen, keskiviikkona saataa aurinko vilahtaa ja pakkanenkin kiristyy vuorokaudeksi -5 asteeseen.  Loppuviikko menään taas pilvessä.  Rakennuksen hyvä energiatehokkuus vähentää lämmityskustannuksia ja lisää asumismukavuutta. Lämmöneristysmääräysten tiukkeneminen on vain johtanut uusiin tilanteisiin, joihin kuluttajien pitäisi nyt vain  sopeutua, sanoo RTT.

 http://m.iltalehti.fi/asuminen/2013112117749443_an.shtml

 Kyllä usvaisessa / sumuisessa maisemassa jotain kaunista ja viehättävääkin on,  voi palata valokuvauksessa mustavalkoiseen maailaan.  Mutta jos tästäkin harmaasta maisemasta maalattaisiin taulu, niin ei sitä varmaan kukaan seinäleen ostaisi. 


Tänään pääsen Markun kanssa käymään Porin kantakaupungissa kun käymme katsomassa hänelle tavinäyttely tilaa.

Taidemaalari Markku Mäkelä

Taidemaalari Markku Mäkelä. ... Tervetuloa taidemaalari Markku Mäkelän kotisivulle 

Mahtaako Poriin jäädä Anttila-tavaratalo?  Olen jo pitkää pohtinut, mitä asiakaskuntaa Anttilat ja Kodin Ykköset oikein hakevat.. Kuluttaja ei pysty asemoimaan näitä kauppoja oikein  mitenkään: halpahalli vai laatukauppa ei oikein  kumpaakaan.. Vaatekauppa, sisustuskauppa, huonekalukauppa, rautakauppa ei oikein mitään näistä. Kalle Anttilan luoma brandi ei enää toteudu nyky näissä anttiloissa.  Nyt keskon anttila on palaamassa juurileen.  Anttilan tarinan voidaan katsoa alkaneeksi vuonna 1952, kun Kalle Anttilan perustama postimyyntiyritys Postitusliike Solpa aloitti toimintansa. Silloin alkoi ilmestyä tunnettu postimyyntikuvasto nimeltään Kuluttajan opas, jonka nimi muuttui myöhemmin Ostajan oppaaksi. Anttilan esikuvina olivat amerikkalaiset postimyyntiyritykset Sears Roebuck, , J. C. Penney ja Montgomery Ward.
 Vuoden kuluttua Solpan perustamisesta, vuonna 1953, perustettiin Kalle Anttila Oy ja vuonna 1954 Suomen ensimmäinen ”alennustavaratalo” Helsingin Sörnäisiin. 
Vuonna 1960  Anttilan  postimyynnin liikevaihto oli jo yli puoli miljardia silloista markkaa.  Silloin ei ollut nettiä vaan tilaukset tehtiin postin välityksellä , tilauslapuilla. Kalle Anttilan myi tammikuussa 1976 Anttilan Tukolle 18,5 miljoonalla markalla.  1960-1970 luvuilla Anttilan postimyyntuluettelo taisi tipahtaa jokaiseen suomalaiseen postilaatikoon ja postiluukuun ja se oli mieluisaa luetavaa miehillekin kun postimyyntiluettolossa oli laadukkaita kuvia naisten alusvaate markinnoinnissa.

 Jonkin verran on rintaliivien kuppimalli muuttunut vuosikymmenten varella

Triumph-alusvaatteet

Tunne ihollasi laadukkaan pehmeä kosketus. Miellyttävät ja kauniit Triumph-alusasut saat nyt -15 % alennushintaan.

 

Kesko aikoo sulkea joka kolmannen Anttilan

Tiistai 4.2.2014 klo 09.28 (päivitetty klo 09.43)
Kauppakonserni Kesko karsii kovalla kädellä Anttila-tavarataloja.

  Tällä hetkellä Keskolla on 31 Anttila-tavarataloa Suomessa.  Niiden kannattavuutta on nakertanut muun muassa verkkokaupan kasvu.

http://www.iltalehti.fi/talous/2014020418005720_ta.shtml

 Porin Anttilasta todetaan, että tavaratalot eivät saa kommentoida uutista. Tavaratalon johtaja on vaihtunut Porissa noin vuosi sitten.
http://www.satakunnankansa.fi/Talous/1194872249392/artikkeli/anttiloista+kolmannes+suljetaan+porin+tavaratalon+kohtalosta+ei+tietoa.html

Näinhän se menee,  Kaupungit näivetää keskustansa parkkimaksuilla

Talousanomien kommnetti:
Liikekiinteistöt kannattaa sijoittaa keskustojen ulkopuolelle. Itse en osta mitään keskustan kaupoista. En halua maksaa pysäköinnistä. Kävelykatujen kaljakuppiloita ja nappikauppoja vältän viimeiseen asti.

Kaupunkien keskustojen liikkeet kuihtuvat. Kiitos kaavoituksen. Hyvä niin.
PitäkääTunkkinne

Kyllä varmaan Porin Antila lopetetaan viimeistään silloin kun  kun Puuvillan kauppakeskus avataan. Näin se Porin keskusta alkaa tyhjetä palveluista ja  autioitua
On toki toivoa, että tilalle tulee kaljabaari  keskustaa piristämään.

Vielä kun Kataisen hallitys nostaa alemmatkin arvonlisäverot (ALV) 25 prosentiin niin nähdään kuinka moni pienyrittäjä joutuu lopettamaan ja mistä seurava jouukko työväkeä irtisanotaan.

 

Viime vuosi oli tiukka tavarataloille

 http://www.taloussanomat.fi/kauppa/2014/02/04/viime-vuosi-oli-tiukka-tavarataloille/20141713/12


Myllykartanon peltikatolta lumi suli vauhdilla ja räystäät tippui, tai oikeastaan norui vuolaasti.  Jalat pysyivät vielä kuivina, mutta ei montaa päivää suojakelin tarvitse jatkua kun pitää siirtyä kummisapaiden käytöön.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti