Teuvon kuvat

Teuvon kuvat

perjantai 21. helmikuuta 2014

Kallis monttu....Expensive pit ....Dyra grop ....Pit Caro ....Pit caro ....Drogie pit ....Fosse cher ....Teure Grube ....Dure pit ....Pit costoso ....Дорогой яму ....

On tullut seurattua  Alvarinkohdalla Laviantiellä oleva tievauriota pientä kuopaa.  YIT käy sitä parinkuukauden välein paikkaamassa  mies ja lapio periaateella.  On siinä varmaan kaupungin isäntien kitusiin uponnut paisti ja kastikeet rinnuksille  ja pirtu suonissa virrannut kun ovat YIT:n kanssa tienhoitosopimuksen tehneet.  Tosin ei ole YIT:kään tiennyt ettei joka talvi sada lunta aurattavaksi ja eikä liukauttakaan ole  tarvinnut pahemmin torjua.  Ja se on hyvä asia se, keväämmällä päästään vähemmillä pölyhaitoilla ja hengitysilma pysyy puhtaampana.  Vielä syksyllä tienpaikkaus tehtiin kahden miehen voimin, nyt oli vain yksi ukko lapionvaressa.  YIT on varmaan laskenut urakkansa väärin kun on pitänyt miehiä vähentää.


Muutakin tienparannustta Laviantiellä  2560 tarvittaisiin, lähinnä kevyenliikenteen turvallisuden parantamiseksi, onhan Noormarkkuku nyt kaupunkialuetta kun ollaan Porin kaupungin kanssa kimpassa.  Kunnantalon ja Makkarakoskentien  välillä ei ole yhtään suojatietä.  Mutkaheikkiläläisten  on aika turvatonta lähte kaupoille pihastaan. Näkyvyyttä on kyllä vuosienn varella parannettu mutta paha  Svensilläkujan  ja Laviantien risteys on.  Ajonopeudetkin nousevat  mutkassa aina kun monttu on saatu paikattua.
Annalankujan varella asuu lapsiakin jotka joutuvat ylittämään Laviantien turvattomasti ilman suojatietä.  Katuvalotkin ovat huonot ja kouluun menään suomen vuodenaikojen johdosta valtaosin pimeällä.


Noormarkun Klubi  ja Vainiolankuja ovat keskustansuunasta seuraava paikka johon tarvittaisiin suojatie.  Vainiolankujaltakin tulee koululaisia Noormarkun yhtenäiskoululle.   Laviantiellä autoilevat eivät kauan hitaamman ajoneuvon perässä viihdy.
Tänään on hyvä kauppa päivä.  Iltapäivällä kun menee kaupoille kahden aikaan niin ei varmaan paljon tarvitse jonotella.

Tuli sähkölasku
Hävytöntä Forttumin kahdenkuukauden sähkölaskussa  on  siirtomaksu yhtä suuri kuin sähkön hinta. Itsekseen se sähkö piuhoja pitkin kulkee. Sähkön myynti 50.76 sähkön siirto 50.40 ja tästä vielä veroa 24% pitäiskö mennä kapinaan?

Mitä jos  huoltoasemilla olisi pensaa ostettaessa pumppausmaksu pensan hinnan lisäksi? Tai kauppa velottaisi ostoskärryjen käytöstä  erikseen, yhtä perusteltua nuokin olisi kuin sähkön siiromaksu.  Sähkön hinnasta en kapinoi, maksan sen minkä käytänkin mutta tuo siirtomaksun taso on liian korkea.


Sauli Mansikka ·
Fortumin voitot on aina jaettu suoraan sijoittajille. Ei ole laitettu talteen näitä investointeja varten, joilla perustellaan korotuksia. Sen sijaan on sijoitutettu 5 mljardia Venäjälle. Valtio saa Fortumista niin paljon tuloja, että on mielissään siitä mitä röyhkeämpää ihmisten ryöstäminen on. Sähkön siirto siiryy ulkomaalaisten käsiin monopolina, joten olemme vasta katastrofin alussa.
 • Kaija Leppäniemi Kapinaan juu

 • Martti Rokka Mulle tuli juuri mökin sähkölasku 70 €. Kulutus 3:n kk jaksolta 0 kWh.

 • Pertti Kultalahti Aiheellista olisi, meillä kuukauden sähkölasku naftin alle viissataa!

 • Helena Mäkelä Pitäisköhän siirtyä aikaan "kun isä öljylampun osti"? Sähkö on kallista!
 • Martti Rokka Itseasiassa sähkö on halpaa, mutta perusmaksut, siirtomaksu ja vero ja ALV nostaa huimasti hintaa.

 • Martti Rokka Ei mene läpi, yritysalaisuuden puolelle menee. Kuitissa lukee veron osuus. Kaupankäynnissä on sellainen piirre, että kauppa käy, kun ostajia löytyy. Hinnoittelu tuppaa olemaan aina kipukynnyksellä. Jos tavara meinaa jäädä käsiin, niin siitä tehdään sisäänheittotuote. Kaupankäynnin pelisäännöt pätee kirpputorillakin, tosin jotkut haluavat päästä ainoastaan roinasta ja jätteestä eroon.

 • Riitta Laine Mä en kans täst tykkää

 • Ari Kivinen myöhästä mennä,se kun loppu jo 18

 • S
 • Seija Murtosaari Elämä halpa, sähkö kallis.
 • Samuli Ketola Kun noi paljolti yhteiskunnan verovaroilla ja aikaisempien kuluttajien laskutuksella rakennettu sähköverkko yksityistettiin, se kävin hyvin kivuttomasti. Minä kyllä kannatan seuraavissa vaaleissa sellaisia politikkoja, jotka ajavat verkon uudelleen yhteiskunnallistamista. Sen pitäs tapahtua yhtä kivuttomasti, kuin verkon louvuttaminen ylikansalliselle rahalle. Saisi valtionkin taas laitoksensa kautta kassaan jotakin. Yritystoiminta voisi ehkä taas tulla mahdolliseksi, niillekin jotka tarvitsevat siinä sähköä.


 • Vielä ehdit käydä äänestämässä valokuvaani Fortumin Kuvan voimaa kuvakilpailussa.  Äänestämällä voit voittaa itsellesi polardoid kameran.

 • Puolitoista tuntia kestin kuunnella keskustelua kansalaisaloitteesta koskien tasa-arvoista avioliittolakia. Jatkuvasti tuotiin esiin tasa-arvoa, yhdenvertaisuutta ja ihmisarvoa, kun avioliitto ei kuitenkaan voi olla kuin miehen ja naisen välinen liitto, koska vain siten on mahdollista vanhemmuus eli luomisjärjestyksen mukaisesti vain mies ja nainen yhdessä voi saada lapsia. Ja vain siten voidaan taata yhteiskunnan ja yleensä elämän jatkuvuus. Joudun kyllä vielä loppuillasta johtamaan puhetta varapuhemies Ravin jälkeen.

  Johdin neljä tuntia jatkuneen keskustelun loppuun eli viimeisen tunnin klo 20-21.
  107 puheenvuoroa käytettiin kärjessä 24 puheella kokoomus, 21 perussuomalaiset, 18 vihreät, demarit 15, keskusta ja vasenmistoliitto 9, kd 7, ruotsalainen puolue 3 jossa oli myös oikeusministeri Anna-Maja Henrikssonin puhe.

  Kristillisdemokraatit ja perussuomalaiset ovat aviolittolain muuttamista vastaan, niin myös valtaosa keskustasta ja osa kokoomuksesta, vaikka äänekkäimpinä kokoomuslaisina keskustelussa olivatkin tätä aloitetta kannattavat. Muutosta samaa sukupuolta olevien avioliiton puolesta kannatavat lähes kaikki demareista ja kaikki vasemmistoliitosta ja vihreistä, ilmeisesti myös suurin osa ruotsalaisesta puolueesta.

  Aloite lähti nyt lakivaliokuntaan, jossa voimasuhteet ovat melko tasiasert kuten edelliskerrallakin asiaa käsiteltäerssä eduskunta-aloitteen pohjalta, jolloin nykyisen avioliiton kannalla olevat voittivat eikä lakia käsitelty. Myös koko täysistuntosalissa puntit ovat melkolailla tasan.

 • Marko Tuominen Mielenkiintoista tuossa homoliitto keskustelussa on se,että media on vauhkonnut sen puolesta ja muka suomen kansa myös pääosin sitä kannattaisi. Viiden ison lehden sivuilta olen seuraillut mitä lukijat ovat olleet asiasta mieltä.Osa äänestyksistä jopa murskavoittoja perinteisen puolesta. Vapaa ja perinteinen sopii olympialaisiin hyvin mutta ei joka asiaan. Lehtien äänestysten mukaan kansakin ymmärtää ettei 2 urosta voi lasta saada eikä heille siihen pidä oikeutta suodakkaan. Avioliitto on hohtonsa menettänyt muutenkin, sen puoleen sama missä liitossa ovat. Mutta biologian "lakeja" voisi tässä asiassa noudattaa. Ihmisen ei pitäisi liikaa leikkiä Jumalaa.

 • Tuula Pajamäki-Turunen Vaikka olisi miten rakastava ja hyvin toimeentuleva miespari, eivät he voi koskaan kertoa pienelle tytölleen miten olla äiti tai vastaavasti naispari pienelle pojalleen, millainen on isä. Siitä vain ei päästä yli eikä ympäri.Tulevaisuudessa nuoret aikuiset hakevat perheen mallia jostain muualta kuin omasta perhepiiristään, eli niistä heidän inhoamistaan hereropiireistä! Mikä on seuraava kauhistuksen askel? Lajineutraali avioliitto?

 • Ritva Junkkari Vaikka tosin heteropareillakin menee huonosti--perheet hajoo j.n.e...vihittyinäkin,-siunattuina-- ja ,,susipareina,,kuten muinoin sanottiin--Niin ei sen parempaan homotkaan pystyne...Mutta ei luojan säädöksien mukaista..normaalia--vaikka miten koettaisi ,,suvaita,,Tuomita en halua..mutta pitää oppia oloihinsa jos pakolista-,,taipumusta,,--ei kai se mitään erityisempää kirkon,,siunausta,,kaipaa--Tosi rakkauttahan lähes jokainen kaipaa--eräs naispappi totesi radiossa,,kun en saanut miestä itselleni,otin naisen kumppanikseni,,-


 • Susanna Kallama Minä kannatan tasa-arvoa, myös tasa-arvoista avioliittolakia. Mutta koska tästä ei tunnu sopua, tuskin edes järkevää keskustelua syntyvän ehdotan: Erotetaan kirkko valtiosta, lopetaan koko avioliitto ja säädetään vain kaikille tasa-arvoisesta ja samansisältöisestä parisuhteesta. Hoitakoot jokainen uskontokunta sitten omat rituaalinsa.
 • Miia Sjöman Olen siinä mielessä Susannan kanssa samaa mieltä, että mikäli me emme opi erottamaan kirkon ja valtion lakeja toisistaan niin lopetetaan "valtiollinen" avioliitto ja kaikki mentäisiin maistraatissa rekisteröimään parisuhteemme. Sitten jos haluamme Jumalan siunauksen ja seurakuntamme edessä todistaa rakkautta ni tekisimme sen erillisessä toimituksessa. Asia toimii näin muuallakin maailmassa. En kykene ymmärtämään miten tasa-arvoinen valtiollinen avioliitto VOI horjuttaa kristillisen avioliiton perusteita. Mun kristillisyyteni kestää kyllä muiden valtiolliset synnit. Kyllähän Raamattu paheksuu herjaajiakin ja politiikka on niitä täynnä kaikissa puolueissa. Tikku nähdään toisen silmässä mutta tukkia ei omassa.

 • Teuvo Roskala Susannalle sen verran että kirkko ja valtio kuuluu aika erottomattomasti yhteen. Jos ei itse usko, niin ei sen vuoksi pidä olettaa että kaikki ajattelisi noin.
  Tämä sukupuolineutraali avioliitto ehdotuskin on jo sinällään hyvin outo. Eikö tämän ehdottajat ole koulussa olleet uskontotunnilla vai meneekö yli käsityskyvyn.
  Raamattu esiin. Sieltä se löytyy hyvin selvästi. Avioliitto on miehen ja naisen välinen.
  Tämän kun sisäistää, ei tarvitse turhasta vänkätä.
 •  
 •  Löytyykö blogin lukijoilta auto tietoutta
  Mikä auto ?
 •  
 •  
 •  
 •  
  Presidentti Janukovitsh suostuu vanhan perustuslain palauttamiseen ja aikaistettuihin vaaleihin. Paine omastakin leiristä taitaa olla liian kova. Verenvuodatus on saatava loppumaan! Mutta mahtaako muu kuin täydellinen voitto enää kelvata kiihtyneille mielenosoittajille?

  On seurattava tarkasti Venäjän reaktiota ja Krimin tapahtumia. Mikään sopu ei voi kestää, ellei Venäjä ole mukana. Venäjältähän on jo kuultu uhkauksia kaapata Krimin niemimaa Ukrainalta. Aluehan liitettiin Ukrainaan vasta 1954, Neuvostoliiton aikana.
 •  
 •  
 •  

 •  
 •  Formula kilpailut alkavat 16. Maaliskuuta jospa niistä saisi parempaa jännittystä kun leijjonat eivät siihen pystyneet. 
  Formula 1 -kausi 2014 on Formula 1-sarjan 65. mestaruuskausi. Kausi on ensimmäinen kausi kun sarjassa käytetään 1,6 litraisia V6-turbomoottoreita.
  Test F1 Bahrain, giorno 3: Hamilton al top, Red Bull ancora in crisi - News Formula 1
  f1grandprix.motorionline.com
  Lewis Hamilton ha chiuso al comando la terza giornata di test di F1 in
 •  
 • Ei kommentteja:

  Lähetä kommentti