Teuvon kuvat

Teuvon kuvat

maanantai 23. joulukuuta 2013

Haluaisiko EK siirtää Joulun viikonlopulle?...EK vill flytta julen helgen?....EK would like to move the Christmas weekend? ....EK möchte das Weihnachtswochenende bewegen? ...EK soovib liikuda Christmas nädalavahetusel? .....

EElinkeinoelämän keskusliitolta tulee aina tasaisin välein tiukkoja ja koviakin vaatimuksia, viimeksi EK halusi luopua varhaiseläkkeistä.  Niin ei olisi ihme sekän että Ek haluaisi siirtää joulun viikonlopulle.  Näihän juhannuskin on aikoinaan siiretty työnantajien toivomuksesta viikonlopulle.

 

Iltapäivälehtien uutisista poimittua: Ikääntyneitä on irtisanottu siksi, että heillä on ollut oikeus työttömyysturvaputkeen. Osa-aikaeläke taas on kokonaisuutena etuus, joka vähentää elinaikaista työssäkäyntiä. Ilman sitä suuri osa jatkaisi vanhuuseläkkeelle asti kokopäivätyössä, sanoo EK:ta neuvotteluissa edustava asiantuntija Vesa Rantahalvari.

 

 Olisihan sitä minäkin  jatkanut töissä käyntiä ellen olisi saanut lopputiliä 34 vuoden palveluksen jälkeen kun sairastuin ykköstyypin sokeritautiin. Insuliinihoitoinen diabetes tuo vain 40% haitta-asteen eikä se riitä sairaseläkeeseen. Kun sain lopputilin viisikymppisenä ei ole mitään mahdollisuutta saada töitä kun ei edellinenkään työnantaja uskonut työkykyyn vaan heitti pois kuin käytetyn työrukkasen.  Nyt sitten elellään KELA:n työmarkkinatuella.  Tässäkin jutussa EK:n Vesa Rantahalvari antaa  ymmärtää että on työntekijän oma vika kun ei jatka työelämässä.  Ammattiliitoista on tullut munattomia ukkokoerhoja jotka ei omaa perestään pitemmälle katso.  Tietysti ei voi yleistää sitäkään että kaikki työnantajat heittävät pitkään palveluksessa olleita sairastumisen takia tyhjän päälle KELAN eläteiksi.  Noormarkulaisessa  vesijohtovarusteiden valmistaja yrityksessä  näin kuitenkin kävi.

 

 

Pian tule vViisivuotta työtömyyttä tulee vuoden alussa täyteen mutta niin vain jouluksi saatin kinkku tänkin vuonna.  Vähän tämä keskellä viikkoa oleva joulu tuotaa suunnitelu vaivaa kun yleensä kinku on tullut paistetuksi joluaaton vastaisena yönä. Tänä jouluna se menee uuniin jö tänään aatonaattona.  Monet teollisuusyritykset ovat varmaan pekkasilla niin sähkön kulutukseen.

 Vieläpärjätään mutta hunompaan suuntaan ollaan menossa:

 

 nkaan ei tule suurempaa piikkiä

 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti