Teuvon kuvat

Teuvon kuvat

maanantai 29. elokuuta 2011

Noormarkku Museotie, entinen Ruosniementie.

 

Museo tie on ennen Ruosniementietä ollut kulkuväylä Pori kaupunkiin. Vielä 1970 luvun alussa minäkin kuljin sitäpitkin Eero Mustalahden linja-autolla  Poriin ammattikouluun.  Silloin kuvassa oleva rakennus oli vielä Lopen kauppa. Nyt siinä on Nuohoojien tukikohta, Urheiluseura Koiton toimitila ja parturi.

 

 

museotie viiri alasin 002

 

Asunto Oy Helmen paikalla oli Raudan kauppa ja Paloasema. Paloasema purettiin jo jo ennen 1980 lukua.  Paloasema oli minulekkin tuttu paikka kun Porin Voiman Noormarkun toimipiste ja Isäni konttori oli Paloasemalla. Siellä pikkupoikana ihailin paloautoja, varsinkin sitä vanhaa Kulmalan rakentamaa Sisu paloautoa, Mihin lie sekin hävinnyt.  Muutenkin paloasema hävitetiin yllättävän vauhdikaasti uuden paloaseman valmistuttua palotien  päähän.  tontti oli tyhjänä ainakin kolmekymmentä vuotta.

Yksi siellä ollut paloauto on sentään Noormarkun VPK:lla säilynyt.  Mikkihiireksi kutsututtu Chervolet

aurinko elämänkanka a auto mikki 026 

museotie viiri alasin 004

Museotieltä haarautuu pieni tienpätkä, Kainunkuja jota pitkin pääsee Noormarkun torille. Punainen tiili rakennus on entinen Lopen leipomo.

museotie viiri alasin 007

Asunto Oy Ruiskula on rakennettu 1970 luvun alussa, vasemmalla olevan puiston kohdalla oli keltain puu rakennus jossa toimi Markku Baari ja sen jälkeen kumikorjaamo Takala. Taiteilija Markku Mäkelä tehnyt Markkubaarin sisä kuvan, käy katsomassa:http://markuntaidetta.blogspot.com/2011/08/markku-baari-ja-noormarkun-markkinat-3.html#comments

museotie viiri alasin 010

Asunto Oy Ruiskula kokee Porin kaupungin omistuksessa muodonmuutosta ja siitä tulee aivan persoonaton kun päädyn punainen tiiliseinäkin peitetään jaa maalataan kermanväriseksi.  Muutenkin tuntuu hullun touhulta kun vanha sanontakin sanoo että moni kakku päältä kaunis, sisältä silkkoa. Nykyajan asumis vaatimuksia ei ulkopinnan korjauksella saavuteta.

museotie viiri alasin 008

Ruosniementie jatkui ennen kotiseututalo Kaharin pihapiirin läpi, siitä se linja-autokin porhalsi kun Poriin matkattiin.

mersu ja sekalaista 013

 

Toisesta päästään Museotie yhtyy nykyiseen Finpyyntiehen (ent. Ruosniementie), Pesun liikerakennussa toimii Parturikampaamo Hannele Mansikka, silmälasi liike ja ja Noormarkun TV ja Video.

museotie viiri alasin 015

Nämä muistelot tuo aina mieleen, että miksei silloin nuorena miehenalkuna ymmärtänyt valokuvauksen päälle niin paljon että olisi näitä tuttuja paikkoja kuvannut.  Olisi ollut hieno laittaa tähänkin blogikirjoitukseen ennen ja nyt kuvapareja.

Viikonloppuna  tätäkin raittia kulkee enemmän ihmisiä kun on Noormarkun Markkinat.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti