Teuvon kuvat

Teuvon kuvat

perjantai 5. elokuuta 2011

Miksi ovet ei meille aukene

 

Ahlaisten reissun jälkeen palasin arkeen ja aloin ihmettelemään sitä että kuinka pian Poriin liittyminen on näivettänyt Noormarkun raitin palvelutarjontaa.  KELA on siirtynyt kantakaupungille samoin Nordea pankki.  Postikin on valtatie 23 varressa,paikassa jossa ei kovin suurta asuntoaluetta ole välittömässä läheisyydessä.  Harva mummo jaksaa Noormarkun keskustasta lähteä joulupakettia lähettämään  rollaattorilla. Turvalistakaan se ei ole kun keskustasta tullessa pitää ylittää suojatietön Rauhalammintie.  Grilli on Noormarkun urheilukentän kupeessa ollut suljettuna jo pian vuoden päivät.  Eikä uutta alan yrittäjää ole Noormarkkuun uskaltautunut tulemaan.

 

kauko koski krilli 016

Eläkkeelle siirtynyt puolustusvoimien valokuvateknikko Penttinen, vääpeli, koettaa turhaan onko Grilli herkku kioskin ovi auki.

Muitakin asiakkaita omin eväin oli paikalla.  Miesten mukaan turistejakin on kesän mittaan paikalla käynyt asiaa ihmettelemässä.

kauko koski krilli 018

Noormarkun keskustassa olisi  uudisrakentamisellekin tilaa ns. Shellin tontti turhaa pölyttää aivan kunnan keskipisteessä.  Monta muutakin tyhjää tonttia on.

Pori ja naapurit seminaariin ensi vuonna

Satakunnan Kansa

Näyttää siltä, että Pori kutsuu työssäkäyntialueen kunnat yhteiseen kuntaseminaariin ensi vuoden alkupuolella, kun maan hallitus on määritellyt kuntauudistuksen tarkemmat kriteerit ja etenemisen.

Tällaisen ehdotuksen saa ainakin eteensä ensi maanantaina kokoontuva Porin kaupunginhallitus.

Aloitteen kuntaseminaarin järjestämisestä Ulvilan, Nakkilan, Pomarkun, Lavian, Luvian, Merikarvian ja Siikaisten kuntien kanssa Porin kaupungin johdolla teki viime keväänä Porin kaupunginvaltuuston sosiaalidemokraattinen valtuustoryhmä.

 

Maailman pörssit romahtaa, mutta ei tunnu missään kun oman pörssin saumat on ratkenneet jo aikaa sitten.

kissa haapio raha 008

 

STT, AFP

Tokion ja muiden Aasian pörssien kurssit ovat kääntyneet laskuun heti kaupanteon alettua. Pörssit putosivat yli 4 prosenttia.

New Yorkin Dow Jones -indeksi laski yöllä Suomen aikaa yli 4 prosenttia, mikä on sen pahin yhden päivän aikainen notkahdus yli kahteen vuoteen.

Pörssikursseja painaa pelko uudesta maailmanlaajuisesta taantumasta.

Markkinoita huolestuttaa sekä Yhdysvaltain talouden tila että euroalueen velkakriisi.

Etelä-Korean pörssi painui heti avauduttuaan 4 prosentin laskuun, eli alimmilleen sitten maaliskuun.

Myös Australian pörssi syöksyi yli 4 prosenttia miinukselle

 

Helsingin pörssi on auennut perjantaina edelleen rajuun laskuun. Pörssi aukesi aamukymmeneltä 4 prosentin laskuun. Kello 11 pörssin yleisindeksi oli 2,6 prosenttia miinuksella.

Esimerkiksi tuloksistaan kertoneet Nokian Renkaat ja Finnair olivat yli kymmenen prosentin laskussa.

"Tämä on huolestuttavaa. Jo eilen oli viiden prosentin lasku. Puhutaan romahdusluvuista", sanoi Nordean ekonomisti Martti Larjo aamulla, kun pörssi oli avautunut 4 prosenttia miinuksella.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti