Teuvon kuvat

Teuvon kuvat

maanantai 24. kesäkuuta 2024

Tuli pikkassen ketoiltua

  Ihmettelin miksi kahtena yönä piti useamaan kerran käydä vessasa, viime yönä klo kolmelta sitten mittasin sokerit oli 18mm/l , en malatanut pitää noin korkealla sokerita vaikka niitä virtsan mukana olisi poistunutkin, Korjasin 10 yksiköä pikainsuliinia ja sainkin hyvin nukkutaa aamu yhdeksään asti ja aamu sokei oli 6 mm/l "

"Insuliinin puute aiheuttaa ketoaineiden eli happojen kertymistä elimistöön. Jos insuliinia ei ole käytettävissä, seurauksena on happomyrkytys eli ketoasidoosi. Sen oireet voivat aikuisella aluksi olla samoja kuin korkean verensokerin oireet, mutta tilanteen edetessä alkaa esimerkiksi pahoinvointi.

Happomyrkytys on hengenvaarallinen tila ja aivan eri eri asia kuin terveen ihmisen paastotessa muodostuvat ketoaineet eli nälkähapot. Diabeetikon uhkaavasta happomyrkytyksestä kertoo se, kun verensokeri on koholla ja samaan aikaan verestä löytyy ketoaineita. "

Vanhemmalla iällä ei kannatasi alkaa kokeilemaan ketoilua kun taustalla saataa olla 2 typ diabetes.



Itselläni 1 typ diabetes ja ikää 65v niin voi jo rauhoitaa suurempia menemisen haluja.


Nyt kehta taa pihallakin käydä postilaatikolla ja roskiskela kun jalassa on Fanni Salon mittojen mukaan tehdyt UKKO-housut



Lukemisen lisäksi kesällä viehätää luonnon seuravamien ja sen kuvaaminen. Yksin jäätyäni sijoitin minulle uuteen kameraan Nikon 300 s runkon ja pyrin valokuvaamistakin lisätä päivä ryrmiin.




Ilmaston muutos on vähentänyt pölyttäjien määrää mutta vielä kotipiahsta löytää ahkeria kesätyön tekijöitä.

Lentävien hyonteisten kuvaamien on haasteelista paremallakin kalustolla




Kuva Nikon 300 s sigma 70mm dg macro kameran oma apusalama

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti