Teuvon kuvat

Teuvon kuvat

maanantai 1. tammikuuta 2018

Uusi vuosi ja uudet tuulet...New Year and New Winds ...Nytt år och nya vindar ...Uusaasta ja uued tuuled ...Año Nuevo y Nuevos vientos ...Neues Jahr und neue Winde ...Nouvel An et Nouveaux Vents ...

Yöllä vuosi vaihtui uuteen, alkoi vuosi 2018.   Sen myötä astui voiman liuta uusia lakeja joista kiistanalasin on  työttömyysturvan aktiivimalli joka leikaa työttömän toimeentulosta 4.65 %   jollei hän ole  65 paivän ( n.3kk ) aikana  viittä päivää työllisyyttä edistävässä palvelussa.  Tämän vielä jotenkin käsittää, itse olen ollut viimevuoden loppuun asti kuntouttavassa työssä  joka nyt  uuden vuoden myötä työelämäkokeiluksi.  Käytännössä ei mikään muutu, samaa työtä teen  kuin mitä kuntouttavassaryössä tein. Vanhoja valokuvia kotiseututalo Kaharilla digitoin  ja muutan musketiin siirretäviksi, sekä avustan museonhoitajaa, kahtena päivänä viikossa, 4 tuntia kerralaan.  Tämä ei ole suuri vaiva pitää työvoimaviranomasen tuki leikkuri loitolla.   Ainoa asia kummastuttaa tässä, se että joudun  käymään uusimassa " työ haun " maaliskuussa, 3 kuukauden päästä vaikka mulla on sopimus toukuun loppuun.   Selainen nkuva on itselle tullut, että suomessa valvotaan työtöntä paremmin kuin ehdonalaisvankia.


Mutta se. että aktiivimallin toinen edellytys on  se, että työttömän pitää olla 65 päivän aikana  vähintään 18 tuntia plkkatyössä on typerä, sillä jos työtön pääsee vähäksiaikaa palkkatyöhön niin miksei sitten työllistäjä palkkaa työtöntä vakituiseksi samantein?   Eihän kukaan yrittäjä ala työtöntä palkaamaan muutamaksi tunniksi kun sen toteutaminen vaati mahdotoman vaivan saavutetuun etuun verrattuna.    Tarvitaan palkanlaskijan panos, maksaa verot  ja vakuutukset ja mitä kaikkea paerityötä mahdetaan tarvita.

Pient työ suoritukset pitäsi saada teettää ja tehdä ilman verokirjaa.  Minulekin tuli taannoin tällainen tilanne vastaan kun kävin Noormarkun yrittäjille valokuvaamassa rakennustyömaata.   Rakennusmestari  totesi, että hän kyllä olisi ottanu pari levynkantajaa kantamaan pihaan saapuneet seinälevyt  sisään. Mutta ala tässä nyt parin tunnin jobist työsopimuksia kirjoittamaan.  Suoraan lomsasta tällaisten töiden pitäsi saada maksaa, se ei suomen taloutta kaataisi.  Suuremmissa vesissä ne todelliset talousrikolliset toimii  suuremilla summilla.

https://rakennuskassa.fi/2017/12/20/aktiivimalli-ja-muut-tyottomyysturvalain-muutokset-2018/
Työttömyysturvan aktiivimalli ulottuu työttömien lisäksi myös lomautettuihin, mikä vaikeuttaa Palvelualojen ammattiliitto PAM:n mukaan jo työmarkkinoilla olevien henkilöiden asemaa.

https://www.uusisuomi.fi/kotimaa/238290-pam-ihmettelee-lomautettujen-kohtelua-aktiivimallissa-tyontekijan-jolla-tyosuhdeKumotaan HE 124/2017 vp   Aktiivimallin kumoamisa kansalaisaloite on saavutanut tähän menessä  90 067 ääntä 

https://www.kansalaisaloite.fi/fi/aloite/2730

Tämä työttömien aktiivimallin voimaantulo saataa vaikuttaa presidenti vaalinkin.  Kun kokoomuksen Juhana Vartiainen on päässtänyt julki  työttömiä halveeravia lausuntoja, nimittäen työttömiä rikkaruohoiksi ym. niin se ei tee hänestä yhtään parempaa ihmistä kuin mita perusuomalaisten Hakkarainen on. 

Vaikka Niinistöt vaalivauvan tekaisvat ja Sauli Niinistön kannatusluvut näyttää melkein yhtä korkeita lukuja kuon miä putinilla on venäjällä niin  Vartiaisen lausunnot saavat työttömät aktivoitumaan ja  Perussuomalaisten presidenttiehdokas Laura Huhtasaari saattaa saada yllätävän paljon ääniä.  Minä pidän Lauraa tähdenlentona verattuna Paavo Väyryseen jolla on moninkertainen ministerikokemus, Paavo on ollut  kahdeksassa halituksessa ministeri.  Mutta Laura Huhtasaai saa siittä huolimatta  kolmanen jytkyn perusuomalaisille .

https://fi.wikipedia.org/wiki/Paavo_V%C3%A4yrynen


Vuoden ensimmäinen päivä on Noormarkussa harmaa.  Onneksi on pikkaisen lunta maassa valoa luomassa.
Kello 10. 50 ulkolämpömittari näytää Noormarkussa +/- 0 astetta.  Päivä on pidentynyt jo  viiteen tuntiin kolmeenkymmeneen kolmeen minuutiin  ( 5h 33 min. )


Alkutalvesta  oli Noormarkunjoen Myllykoskella  parhaimillaan 38 sorsaa.  Suurin joukko on poistunut, mutta parikymentä sorsaa vielä koskella on
Jouluinen tunelma säilyy vielä jonkin aikaa.  Alkuviikko ollaan hivenen plussan puolella  ja uutta luntakin hieman sataa.  Loppuviikosta hivenen pakastaa ja tammikuun toisella vikkoa pakkanen kirsityy liki  kymeneen asteeseaan
Uudenvuoden alla kelit olivat paikoin liukaita kun satoi lunta ja vettä vuoropäivin


Laviantietä Noormarkussa ei enää hoidet yhtä hyvin kuin mennä vuosina.  Tämkin aura-auto meni meidän ohi aura ylhääällä vaikka auratavaa loskaa olisi tiellä ollut.
Niin paljon lunta jolun alla satoi, että meidän pihassakin aura traktori kävi.  Vika oli siinä että se aurasi kaupugin lumet ja koiranpaskat meidän pihaan  portin ulkopuolelta


Sain sentään otettua yhden hyvän kuvan pimessä.  Traktorin takapyörissä näkyy liike ja kuvasta näkee mitä tapahtuu, eikä sinä ole mitään ylimääräistä.
Itsekin kävin lumitöissä Kotiseututalo Kaharilla, on sitten mukavampi mennä huomenna tiisaina työelämäkokeiluun kun ei tarvitse lumessa rämpiä.


Säävalokuva 1.1.2018   ihan talvelta Noormarkussa näyttää, omenapuun runkoihin ja oksiin on tuiskulumi tarttunutNoormarkunjoen Myllykosken maisemissa oli varmaan susi käynyt partioimassaSen verran iso tassun jälki on ettei ihan sylikoirasta ole kyse.  Tänään ei yhtään sorsaakaan koskella ollut


Nelosoluen ja perinteisen lonkeron myynti ruokakaupassa alkoi

Helsingin keskustan S-Marketissa kertyi pieni jono jo ennen aamuyhdeksää
Minun mielestä alkoholilain muutoksessa olisi pitänyt ottaa huomioon eurooppalainen tasa-arvo.  Kun meistä suomalasista on eurooppalasia tehty, niin miksi meitä ei kohdella tasa-arvoisesti muiden eurooppalaisten kanssa ?

Allaolevasta linkisä pääsee katsomaan saksalaisen kaupan tarjoukset


https://www.kaufda.de/webapp/viewer/785992370?page=18&pageType=DE-P-S_Landingpage&sourceType=PORTAL_WIDGET&sourceValue=slider&visitOriginType=&campaignChannelType=null&lat=52.522&lng=13.4161

Valon lisääntyessä blokiin varmaan löyttyy uusia aiheita

Hyvää alkanutta uuttavuotta 2018  kaikille lukijoilleni.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti