Teuvon kuvat

Teuvon kuvat

sunnuntai 22. helmikuuta 2015

Uusi lumi vanhan surma Porissa ?....Nysnö gamla dödades i Björneborg?....New snow old killed in Pori?......新雪的老波里杀?..........Новый снег старый убит в Пори? ..........Nuova neve vecchia ucciso a Pori? .............Neuschnee alten in Pori getötet? .... ....Nouvelle neige qui a été tué à Pori? .........Nueva nieve vieja muerto en Pori? ....

Vielä ollaan vahvasti talvikuukauden puolellella kun helmikuuta on vielä kokonainen viikko jäljellä.  Yöllä Noormarkussa on satanut lunta ja maisema on puhtaan valkoinen.


Aura-autokin kävi Noormarkun Laviantiellä jo ennen kello yhdeksää, mutta ei se kyllä Harjakankaalla asti ehtinyt käymään kun se tuli niin nopeasti takaisinEnsikerran tänä talvena lunta opn satanut sen verran ettei auraus tunnu turhalta työltä, muttaq kyllä se olisi voinut jätää arkipäiväle kun heti aurauksen jälkeen ajonopeudet nousiVaikka lunta ajoradalta auran täydelä poistukin niin ei lunta loppujenlopuksi niin kovin paljon ole satanut vaikka maisemassa siltä näytääkin.  Kevyenliikenteenväylällä ei näytä paljon nilkkaa syvempi lumikerros olla.


Mahtaako vielä sanonta " uusi lumi vanhan surma "  olla vielä oikeassa, ennemmin  se kuuluisi  maaliskuulla pitää paikanssa.   Helmikuunn sää on  kyllä ollut jo aika keväinen että saattaa se kevät aikaisin alkaakin.  Viime vuonna maaliskuussa mitatiin tavanomaistta korkeaimpia lämötiloja korkein lämpötila 15,8 astetta mitattiin Ahvenanmaan Jomalassa 22. päivänä  maaliskuuta.  Tänään  Noormarkussa / porissa  on 1 aste lämmintä aamupaiva puoli kymmeneltä.   Ehkä tämä uusi lumie ei vielä ole vanhan surma kun ensiyönäkin pitäsi olla pikku pakkasta.  Päivä lämpötilat eivät porisa enä tänä keväänä pakaselle  vajoa.  Kovin korkealle ei lämpötilat kuitenkaan nouse kun aurinko pysyy pilven takanaa pitkälle maaliskuuhun.   Jos haluaa kauniissa talvimaisemassa ulkoillla niin tänään ulos pitää menn kun puiden oksilla ei kuitenkaan kauvaa lumi pysy.


Tutkin taas vanhoja valokuviani että saisi facebookin jotain hienoa ladattua.   Näitäkään ei valmistetetta Vammas traktorikaivuri teloilla 1985 luvulla
https://www.facebook.com/groups/traktoristit/652743114836426/?notif_t=like    sivustolla on tästä kuvastta tykätty jo 200 kertaa vuorokauden aikanaVammas Major teloillaVammas oli Vammalassa sijainneen Puolustusministeriön omistaman konepajan tuotemerkki. Tehdas valmisti muun muassa kaivureita.
Puolustusministeriön tehtaalla Santahaminassa valmistettiin hydraulisen traktorikaivurin prototyyppi jo vuonna 1954. Tätä Hydro -nimistä laitetta valmistettiin lähes 200 kappaletta Santahaminassa, mutta tehdas paloi 1957, minkä jälkeen tuotanto siirrettiin Vammalaan, jossa Puolustuslaitoksen Vammaskosken Tehdas jatkoi traktorikaivurin valmistusta. Kaivuri sai nimekseen kosken mukaan Vammas. PL Vammaskosken Tehdas ja Oy Tampella Ab:n puolustusvälineyksikkö yhdistettiin vuonna 1991 Vammas Oy:ksi, joka edelleen jatkoi kaivureiden valmistusta.
Meillä on ollut lauha talvi, mutta Pohjois-Amerikan puolella on hytisty tänä talvena. Esim. Torontossa on ollut pakkasta 31 päivää putkeen, tilastojen perusteella 4. pisin jakso. Pisin jakso, 51 päivää oli vuonna 1977. Kanadalainen kollega Kim MacDonald twiittasi asiasta. - SeijaSaapa nähdä saadanko tästä lopulta tämä veroale kunnialla seuraavan hallituskauden aikana  päätettyä.http://www.satakunnankansa.fi/Satakunta/1194963061084/artikkeli/pienpanimot+jyrasivat+tanskalaisjatit.html


Etelärannan jäidenlähdön tilannetta voi seurata reaaliajassa Porin kaupungin nettisivujen livekameran kautta. Yksi kameroista on vanhan puuvillatehtaan katolla, ja se on suunnattu joelle.
Nettikameran näkymä puuvillatehtaan katolta Etelärantaan

http://webcam.pori.fi/puuvilla_5.jpgNäinkö saadaan kultuurimaisemasta loputkin maitolaiturit ja maalaukselliset  perinnerakennukset poistettua

Mies meni kauppaan, jossa myytiin aivoja.
- Tässä olis Albert Einsteinin aivot, hinta 100 euroa ja tässä erään suomalaisen ministerin aivot, hinta 500 euroa, esitteli myyjä.
-Miksi ministerin aivot on noin kalliit, asiakas tiedusteli.
- Niitä ei ole käytetty yhtään, myyjä vastasi.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti