Teuvon kuvat

Teuvon kuvat

torstai 22. toukokuuta 2014

Suurempi voittaa parvekkeen heruuden....Larger win the balcony of kingship ....Större win balkongen av kungamakten ....Victoria más grande ....Większe zwycięstwo ....Agrandir victoire ....Größere Sieg .大きな勝利.... ..Большие победы .........Vittoria più grande ....

Viikko on taas paremmalla pulella.  Pikkulauantai tuli viettettyä puutarhatöiden merkeissä.  Kun vihdoin parvekeen ovi saatiin auki niin testimielesä laitetiin tiistaina uhdet kurkut ja tomaatit ulos.  Vaimo hoiti istutus hommat ja minä kävin hautausmaan takaa, vanhan Pomarkuntien varrestta tukikeppejä.  Tuli vähän venutettua  jokamiehen oikeutta ja se otti vähän koville.   Asko Apajasalo tuli tiellä vastaan, hän oli ollut korvasieniä hakemassa, ja hän totesi "paskanko väliä"  Kyllä tikkuja täällä tien varressa riitää.  Vähän kylllä jännittikun kerppunippua kylän läpi kannoin, onneksi ei kukaan ollut kamerankanssa liikellä .  Itse en myöskään saanut otettua selfietä tästä puu savotasta.  Tämän kevään istutukset saadaan tänään tehtyä ja saadan alkaa nauttia kesästä.  Omien istutusten tuoksun lisäksi  Naapuruoston Tuomet antavat hienon tuoksun.Hakuohjeeksi tomattien tukikeppine hakuun  anettiin, pitkiä ja tukevia.   Toteutin ohjetta tuomalla 2.5 - 3 metrisiä saittoja, ne nyt sitten olivat liian pitkiä. Puolivälistä vain poikki...


Nyt on ensimmäistä kertaa käytössä istutusmultasäkki.  Tuota kun yt katselee niin varmaan pitäisi ensi vuodeksi tehdä oikein joku siisti puu laatikko.  Säkki on vähän rajallinen käytöltään, täytöltään.  Suomen kieli on sitten hieno. sanan ensimmäisen kirjaimen kun vain vaihtaa niin ihan on eri asia vaikka samaa tarkoitetaan.  Ruokakaupasta vihannestiskiltä  ostetut ruohosipuli ja persilja istutetiin jo toissa päivän muttei nekään kovin freeseiltä, raikkailta näytä.  Avomaan kurkut näyttäisivät kyllä asettuvan.  Niistä tuli vaan kovin honteloja kun joutuivat olemaan niin pitkään sisällä hajavalossa, kaihtimen takana.  Kurkkupurkkien pohjalle toin metsäorvokin taimet toinen niistä on jo ryhdistäytymässä, kai se toinenkin vielä virkoaa.  puutarhatyö on tässä vielä kesken  ehkä se vielä tuosta valmiina kaunistuu.


Kurkkujen tukikeppien väliin oli heti ilmaantunut hämähäkki verkkoaan kutomaan.  Ensituntuma on että vaimo ei sitä hyväksy ja suurempi voittaa  parvekeen heruuden.  Olis sitä kuitenkin kiva seurata, saisiko se saalista. Jo verkon kutomisen seuraaminen kin oli jänää touhua kun sen seittilanka on niin ohutta ettei sitä oikein silmällä näe ja näytti kuin hämähäkki olisi ilmassa kävellyt.
Varmaan tämä päivä näytää saako hämähäkki rauhassa kutoa verkkoaan.  Tässä ollaan vähän vielä kiukkuisia kun toteutin tukikeppien haun liian kirjaimellisesti.

Vaihdoin Mandariinipuulle  isomman, ilmavamman purkin. Edelisessä polsliini purkissa ei ollut reikää pohjassa ja tuntui ettei se luonnut oikein hyviä olosuhteita kasvumulalle.  Toista lehtikertaa  sitruspuu jo kasvattaa.  Ulkomaisissa, Englantilaisissa  puutarhaohjelmissa on näytetty kuinka isoja hedelemä puita kasvatetaan "purkissa".  Ne pidetään talvet kasvihuoneesssa ja siiretään kesäksi ulos puistojen koristukseksi.   Jos tämä minuun  mandariinipuuni selviää tästä kesästä ja kasvaa vielä tuosta vähän voimakaammaksi niin  ehkä se pärjää ensitalven sisällä kukkapöydän päällä.


Mandariinipuu olisi hyvä pitää vuoden ympäri valoisassa paikassa. Erityisesti talvella se tulisi siirtää eteläikkunan läheisyyteen, jotta se saisi mahdollisimman paljon valoa. Mandariinipuu viihtyy normaalissa huoneenlämmössä, mutta talveksi mandariinipuulle olisi parasta, jos sen saisi noin 18 asteiseen huoneeseen talvilevon ajaksi. Välttämätöntä matala lämpötila ei kuitenkaan ole.  Tämä  Mandariini puu sai alkunsa keväällä ostuista hedelmistä joiden siemenistä yhden pistin saintpaulian purkiin jossa se yllätykseksi iti. • Jorma Lindqvist älkää missään tapauksessa hävittäkö hämähäkkejä, jos niitä "viljelyksiinne" ilmaantuu. Ne ovat hyviä kirvan- punkin- ja muun tuholaisen syöjiä. Kasvihuoneissakin niiden oikein toivotaan tulevan "huusholliin"


 • Markku  ostaa myös vähän tippotaain puutarhaansa kasveja.  Aiemmin viikolla kävimme Toejoen Taimiala Oy:n  puutarhassa taimia ostamassa.


  Parikymppiä markulta tänne taas jäi.  Kassalla palveli Jarmo


  Minä ostin  yhden chilin ja kaksi yrttiä basilika ja rakunaan. niihein meni 7.60 euroa .  Vähän tuli päälekkäisyyttä kun vaimo oli ostanut keväällä basilikan sienmeniä ja niitä oli jo meidän taimitarhassa kasvamassa ja ne olivatkin isompia kuin kauppapuutarhan basilikat.  Kaksi olutta olisi saanut kun olisi nuokin  taimet ostamatta, 2.10 euroa basilikan taimet maksoi.  Taimistakin menee 24 prosenttia veroa, kyllä suomen valtio ryöstää surutta kansalaistensa pienet rahavarat..


  Porin   picknpay kauppassa oli ruotsalaisia uusia perunoita 1.49 euroa kilo  En ole vielä markuta kuulut miltä maistui


  Porin maalaiskaupukilaisuus näkyy tässä maisemassa joka sijaitsee kolmisen kilometriä porin kauppatorilta.  Kotitarve yrtti vihannes viljelyn ei luulisi vaikuttavan muuhun ruuankulutukseen, mutta talous ajettu monessa perheessä niin ahtaalle että ei taida suomalaisita pian olla lihansyöjiksi.

  Atria aloittaa yt-neuvottelut Jyväskylässä

  Neuvottelujen piirissä on 48 henkilöä.          

  http://www.taloussanomat.fi/porssi/2014/05/22/atria-aloittaa-yt-neuvottelut-jyvaskylassa/20147243/170


  Hei noormarkkulaiset! Tuossa reilu tunti sitten Brännbäckintietä ajeli valkoinen pakettiauto jonka pelkääjän paikan ikkunasta nainen kuvasi kameralla ihmisten pihoihin. Voi olla että asialla oli eilisen kymppiuutisten innoittamana Noormarkkuun ihastunut fani ja halusi ikuistaa upeaa kyläämme videoiden mutta näistä viimeaikasista varoituksista tuli mieleen, olisiko tarkoitusperät olleet sittenkin jotain muuta kuin fanitusta...


  Poliisi varoittaa: Pyörät lukkoon, varkaita liikkeellä runsaasti

  Satakunnan poliisilaitos kehottaa ihmisiä lukitsemaan polkupyöränsä huolellisesti. Poliisin mukaan kesän lähestyessä ovat polkupyörien anastukset selvästi lisääntyneet. Pyöriä on viety sekä öisin että keskellä kirkasta päivää.
  Paras tapa lukita polkupyörä on kiinnittää se riittävän vahvalla ketjulla ja lukolla kohteeseen, jota ei voi esimerkiksi nostaa ajoneuvon kyytiin.  Teuvon kuvat -Teuvo images: Vapun havaintoja, varkaille ...

  ttvehkalahti.blogspot.com/.../vapun-havaintoja-varkaille-terveisua.html
  3.5.2014 - Vapun havaintoja, varkaille terveisiä.....Labor tähelepanekute vargad tervitused ........Labor observations, thieves greetings...労働観測、泥棒の ...

  Tämän kevään luetuin juttu:
  2007

  Teuvon kuvat -Teuvo images: Yhden salaman sain ...

  ttvehkalahti.blogspot.com/2014/.../yhden-salaman-sain-valokuvattua.htm...
  3 päivää sitten - Jouduin alivalottamaan rajusti jotta salama näkyisi joten kuvaas eikä pelkänä valoisampana kohtaa pilvissä. Yhden salaman sain ikuistettua ...

  Pääsin käymään tutustumassa  sahaan  korjausvaiheen aikana Olli Lavosen kanssa kevättalvella 

  Raami saha   Pitää pyytää jiospa joskus pääsisi uudeleen kun kamerasa oli lintuputki sigma 120-400mm superzoom  ja se oli liian pitkä sisä kuviin.   Saharakennuksen   rakenteissa on  milenkiintoisi yksityiskohtia.. Katto parruja pitää ylhäällä  suurista puun jurakoista tehdyt, veistetyt  kannattimet.
  Raamisahalla tietotekniikka toimi manuaaliseti.  Muistikikku oikeaan portiin niin tiedetiin minkä laatuista, levyistäm tavaraa oli sahahasta tulossa ulos.  Ei kommentteja:

  Lähetä kommentti