Teuvon kuvat

Teuvon kuvat

sunnuntai 18. toukokuuta 2014

Olipas Hulinaa lauantaina.....That was quite a hullabaloo on Saturday .....Det var ganska rabalder på lördag......それは土曜日にかなり大騒ぎだった...........Это было довольно шумиха в субботу .........Quello era un bel baccano il Sabato ..........Das war ein Spektakel am Samstag ........... C'était tout à fait un raffut samedi ........... Foi um grande tumulto no sábado ..........Ese fue un gran alboroto el sábado .....

Pienestä, tai oikeastaan aika suuresta takaiskusta huolimatta launtaista tuli aika vilkas päivä luontoihimiselle.   Parveke jä laittamatta ja kurkut ja tomaatit ym. yrtit odottavat olohuoneessa että saataisiin parvekeen ovi auki.  Kai tilitoimisto taas tilaa jonkun reiskan joka ei tiedä että Abloy  lukorungon vaihto menee firman piikkin  ja joka laskuttaa kaikenlisäksi pimeästi.  On muka siten halvempaa.  Luonossa  pitää toimia silloin kun sen aika on eikä vetkutella. Varhainen lintu madon napaa, sen vanha kansa tiesi.  Takapihalle oli ilmaantunut tarhamehiläisiä voikukkukien mettä imemään.  Ampiaislla oli niin kiire että pölytivät vaikkei  kaikki voikukat ollet vielä kunnolla avautuneet yön jälkeen
Tämä on lauantain ensimmäin valokuva jonka otin aamukävelylle lähtiessäni.  Mehiläinen on kerännyt jo paljon mettä ja siitepölyä, takajaloissa on oransinpunainen möykky pesään,  hunajan raaka-aineeksi vitäväksi.
 Mehiläiset lentävät keskimäärin  20-24km/ h nopeudella  ja kaikki takapihan  kukat tulee pölytetyksi päivän aikiana . Yksittäinen mehiläinen vierailee  50-1000 kukassa päivänmittaan. 
Urheilukentällä oli Koiton järjetämä  tyttöjen / nais
ten jalapalloturnaus ja se toi Myllykoksele vierailevia valokuvaajia.

Face bookissa keskusteltiin kissojen oikeuksista kun naapurin kissa oli  raadellut ja tappanut Markun  pihaan eksyneen oravan pojan.   Sain sommiteltua kuvan jossa musta kissa kyttää lintulaudan alla saalista. Rantamaisemat alkavat olemaan kesäisiä Melkein sain valokuvattua ranta ruovikossa lentävän vaaksiaisen 


Todellinen meteli ja hulina alkoi  kun rantasipi koiras piiritti naarasta ja aloitti soiduímenot 


Naaras on kuin ei mitään kiinostavaa tapahtuisi 

Vähän jo naaraskin pyrstöä keikutaa
Uusi rantasipi sukupolvi 2014 saa alkunsa kun uros pääsi naaraan selkaään siitoshommiin. 


Yhden vesimittarin sain kuvattua 


Koivukujalla, Noormarkunjoen  mutkassa västäräkitkin oli soitimella.  Naarasta en saanut samaan kuvaan kun se oli paalujen välissä, näkymättömissä. 


Vätäräkki uroksen soidin tanssi keskeyti kun se aisti vaaran..


Yläjuoksulta, Makkarakoskelta lähestyi käärme nopasti uiden 


Näytti siltä että se oli ottanut tähtäimeen  kuhertelevat västäräkit tai sitten  valokuvaajan....
Suoraan valokuvaajan silmiin käärme katsoo ja ilme on päätäväinen 

Käärmeen lähestyessä soidin paikaa uros västäräkistä tuli rintamakarkusri ja se lähti livohkaan, karkuun.   Naaras jäi reviriä puolustamaan. 
Sivuprofiilista selviää että kyseessä on rantakäärme, keltaist "korvat"  pään takaosassa. 


Rantakäärme eli vanhalta nimeltään tarhakäärme (Natrix natrix) Laji on Suomessa rauhoitettu harmiton ihmiselle ja eläimille. 

Aika pitkä vonkale tämä oli, ainakin metrin pituinen. Suomen ennätykseksi mainitaan  rantakäärmeen pituudeksi 134 cm


Käärmeen ja valokuvaajan kohtaaminen tapahtui tuolla Koivukajalla, jonne on rakenettu uusi kaide joen ja tien väliin kulkijoita turvaamaan ja maisemaa kaunistamaan.
 • Kipa Koskela Ei kivoja uimakavereita . Niitä oli Kolilla lähes päivittäin siihen aikaan, kun itse kävin siellä uimassa. Hyvä lisääntymispaikka niille oli purupanka, johon purut vietiin sahalta. Kerrankin uidessani pulpahti käärme siihen viereeni. No, sulassa sovussa me siinä vähän matkaa uiskeltelimme, heh


 • Raimo Kulola Kipa kyllä sinua taisi hiukan jännittää, käärmen suunnitelmaa et tiennyt.


 • Kipa Koskela Raimo, en tosiaan tiedä kumpi meistä pelästyi enemmän .Muistaakseni emme kovin pitkää matkaa kuitenkaan vierekkäin uineet. "Kaverini" taisi sukeltaa pakoon, heh heh • Pentti Risku Koli oli hyvä uimapaikka, mutta käärmeistä aina varoiteltiin. Siihen aikaan siellä pidettiin uimakouluja. Lapsia oli paljon, joten meteli ja molske pitivät kyyt kauempana. Hiljaisina aikoina niitä tuli taas näkyviin. Eipä paikka näy siltä osin muuttuneen  • Kipa Koskela Rantavedessä oli myös jouhimatoja, jotka olivat kuin mustaa karhulankaa. Niitä noukimme tikun nokkaan tielle kuivumaan ja illalla sytytettiin palamaan.


 • Regina Korpinen Ällöttäviä, oon yhden kyyn nähny tänä keväänä.

 • Michele Ferguson · Käyttäjän Pirjo Toivanen kaveri
  No like! • Ritva R-mäki Kolilla pidettiin uimakouluja monta vuotta. Siellä minäkin opin uimaan eräänä kesänä. Kansakoulun opettaja , Kalle opetti meitä uimaan. Kalle ei ollut noormarkkulaisia. Meitä oli iso joukko siellä aina uimassa. Joku tarkkasilmäinen tai joku aina huomasi sattumalta , että käärmekin on siellä uimassa. Kuului huuto : " Täällä on käärme" . Se oli varoitushuuto. Tämä tilanne toistui siellä hyvin useasti. Osa porukasta juoksi heti rannalle.


 • Topias Mäkelä eiks tolla ole keltaiset laikut päässä? siiten on rantakäärme • Kirsti Kaarina Ahonen käärmeet on ihania! monet rantakäärmeet kuolevat turhaan ihmisen kyykammon takia.

 • Ei mennyt pilalle koko lauantaipäivä vaikka ei parvekeele pääsytkään oven lukon rikkumisen vuoksi.


  Teuvon kuvat -Teuvo images: Hortonomin rokulipäivä....

  ttvehkalahti.blogspot.com/2014/05/hortonomin-rokulipaiva.html
  1 päivä sitten - Hortonomin rokulipäivä.... Viikon lopusta olisi tullut oiva taimien istustuspäivä, kohtalo määräsi kuitenkin toisin. Alavusikkunoiden valmistama ...


  http://ttvehkalahti.blogspot.fi/2014/05/hortonomin-rokulipaiva.html


  Tänään, sunnuntaina saattaa helleraja rikkouta Noormarkussa / porissa .  Yhtään pilveä ei  Noormarkun taivaalla nyt aamupäivällä näy.. Aamupäivällä kello kymmenen ulkolämpömittari näytää jo  + 17.3 astetta


  Kuusaal +26 varjos. Tää on niimpal Kouvolasta länteen 

  Lämmön lisäksi on etenkin maan länsiosassa odotettavissa maanantaina mahdollisesti voimakkaita ukkosia. Lisää maanantain rajuilmaennusteista tullaan kirjoittamaan www.myrskyvaroitus.com -sivustolle myöhemmin su-iltana.


  Ei kommentteja:

  Lähetä kommentti