Teuvon kuvat

Teuvon kuvat

torstai 20. maaliskuuta 2014

Onko kukaan tarkistanut Auringon etäisyyttä?....Has anyone checked the distance from the sun?..Кто-нибудь проверил расстояние от Солнца? ...........Qualcuno ha controllato la distanza dal sole? .........Quelqu'un at-il vérifié la distance du soleil? ........¿Alguien ha comprobado la distancia del sol? .... .....Hat jemand den Abstand von der Sonne überprüft? .... ....Har någon kontrollerat avstånd från solen? ....

 Istuskelin parvekella kun eilen aurinko lämmitti mukavasti vaikka varjonpuolella pitikin pikkupakkasta.  Siinä tuli mieleeni että onko kukaan viimeaikoina takistanut  auringon etäisyyttä maapallosta.


Aurinko silmäillessä sai sellaisen vaikutelman että se olisi pienentynyt, voi kyllä olla niinkin että tämäkin on sellainen asia joka kuuluu sarjaan muistot kultaa, siitä on jo aika pitkä aika kun viimeksi on saanut aurinkoa katsella kun viimesyksykin oli varmaan ajanlaskun synkin.  Kun pilvi on sopivan paksuinen niin sen läpi saa auringon kuvattua, kovin pieneltä se näyttää.



Auringon etäisyys Maasta on noin 150 000 000 kilometriä.  Valo kulkee Auringosta Maahan 8.3 minuutissa.  Joten tämäkin kuva on jo ollut vanha kun se ikuistui muistikortille.  Auringon pitalämpötila on + 6060 Cellsius astetta.

Tänään on kevätpäiväntasaus eli kevättasaus.  On se hetki jolloin Auringon keskipiste siirtyy eteläiseltä tähtitaivaalta pohjoiselle tähtitaivaalle,  eli aurinko ylittää taivaanekvaattorin etelästä pohjoiseen.


Ennen vanhaa filmikameralla valokuvatessa aurinko olisi varmaan polttanut filmin puhki mutta digikameralla aurigon ikuistaminen onnisttu,  Olemattomat roskat näkyvät vastavaloon kuvatessa.  kyllä nuo karvat varmaan on objektiivin linseissä.  Tämäkin ongelma korostuu digivalokuvissa, en ainakaan muista että filmiaikana paperikuvissa olisi paljon irtokarvoja näkynyt. Kovasti on sähköisiä nämä nykyajan kamerat, keväinen ilmakin on niin kuivaa että kaikenlainen roska leijuu ilmassa ja kun vielä pitää villavaatetta käyttää niin ei auta muu kuin linsejä ahkerammin pyyhkiä.


Ilta päivällä kertyi Noormarkun taivaalle kumpupilviä.  Niitäkään ei ole moneen aikaan taivaalla lipunut, joten ihan kiva niitä olis seurata.  Mutta se vaan kummastutta että miksi aina se paksuin pilvi tulee auringon ja aurigonpalvojan väliin vaikka  muuten aurigon ympärillä olisi vapaata taivasta vaika kuinka paljon.



Tänään päivä on jo  12 minuuttia pitempi kuin yö

Museotie kaietaan taas auki.

Pori Energia Oy aloittamassa kaukolämmön rakennustyön Museotiellä Noormarkun yhtenäiskoulun läheisyydessä. Töiden valmistelu alkaa maanantaina 24.3.2014. Työn arvioitu kesto kyseisellä alueella on noin 4 viikkoa. Tänä aikana alueella on poikkeavia liikennejärjestelyjä. Urakoitsija on tietoinen alueen riski- ja vaaratekijöistä ja toimii kaivu ym. töiden suhteen suurta varovaisuutta noudattaen. Toivon, että huoltajat huomioisivat tämän kuljettaessaan lapsiaan kouluun. Opettajat puhuvat koulussa lapsille ja nuorille liikenneturvallisuuden tärkeydestä. Puhukaa asiasta myös siellä kotona.




Maisemakuvaus reissu tiedossa





Sain tänään tilauksen öljyvärimaalauksesta Suodenniemen suunnalta. Katselin Google Mapsista minkälaisia maisemia siellä on. Asiakas tulee oppaaksi heti kun vain ehdin paikanpäälle käymään. Päästään Teuvon kanssa pitkästä aikaan uusia maisemia kuvailemaan, Teuvolla on parempi kamera ja silmä kuin minulla, siksi on hyvä olla valokuvaajakaveri mukana.











  • Teuvo Vehkalahti Ompa Suodenniemi syrjässä, sadaan ajella pikkuteitä. Mitenkähän siellä päin on maisemaa hoidettu. Suodenniemen kirkonkylän kautta kulkee Mouhijärven ja Lavian välinen seututie 259, joka oli alunperin osa Porin ja Tampereen välistä valtatie 11:tä. Enkä tuosta kamerasta ny oikein tiedä Nikon D200 on vuodelta 2006...


  • Kuu kuva kyseltiin mainokseen

  • Anne Ranta

    Hei Teuvo! Yritin löytää yhteystietojasi netistä, mutta keksin sitten laittaa viestin fb:n kautta. Yritän etsiä kuvaa mainokseen Kuuluentoa varten, joka järjestetään Retriittikeskuksessamme Rymättylässä. Löysin kuvahaun kautta mielestäni kivan sinun ottaman kuvan kuusta, jossa sanot sen olevan ylivaloittuneen. Sininen taivas ja kuu on siinä kirkkaana, oliko nyt vuodelta 2011. Olisko mahdollista käyttää sitä kuvaa toukokuun Kuuluento -päivää mainostettaessa? Kyselee Anne Ranta puh. 050 3547 222
  • http://ttvehkalahti.blogspot.fi/2011/10/tanaan-taysi-kuu-kiehtoo-ja-valvottaa.html

    Jos joku rehellisesti ilmoitaa haluavansa käyttää jotain valokuvaani  niin annan siheen luvan jos pistää julkaisuun / mainokseen valokuvaajan nimen ja blogin osoitteen www.ttvehkalahti.blogspot.fi   Vastavalo.fi pyytää Mainonta, esitteet, yritys- ja asiakasjulkaisut, vuosikertomukset kuvista  enimmilään  98 euroa käyttökerrasta.   Tuosta kun  ottaa pois välityspalkkion ja verot  niin ei valokuvaajalle montaa euroa jää  ja kun nykypäivänä kuvia ostetaan  kohtuullisen vähän, niin vaiva on surempi kuitilla alkaa myymään yhtä kuvaa kuin saavutettu hyöty, niin rehellinen  kuvankäytön pyytäjä saa  luvan käyttää valokuvaani kuhan pitää huolen siitä että tekijänoikeuksia kunnioitetaan.  Tilaustyöt on sitten asia erikseen niistä neuvotellaan.

    Anne Ranta

    Oi kiitos! Olen niin huono näissä tietokoneasioissa. Kysyn illalla mieheltäni miten kuvan pystyn kopioimaan. Juuri tuota kuvaa tarkoitin minkä linkin lähetit! Teen niin kuin sanoit, kunhan suoriudun ensiksi tästä tehtävästä teknisesti KIITOS

    Tänään on kevätpäiväntasaus, tässä muistutusta mistä on kyse: -Kerttu

    Lintu havaintoja Porissa

    Pulmunen, sinisuohaukka, Pori Hanhiluoto, 19.3.

    Ei kommentteja:

    Lähetä kommentti