Teuvon kuvat

Teuvon kuvat

keskiviikko 17. tammikuuta 2018

Olisi luullut kiusanteon jo riittävän...It would have thought enough of the embarrassment ...Det hade tänkt tillräckligt med förlägenhet ...Habría pensado lo suficiente de la vergüenza....Было бы достаточно думать о смущении .......Avrebbe pensato abbastanza all'imbarazzo .......Es hätte genug von der Verlegenheit gedacht ... ...Il aurait assez pensé à l'embarras ...

Tammikuu on jo yli puolenvälin, luulin jo että elämä helpottaa kun kuntouttavatyö loppu ja tilalle tuli  tyelämäkokeilu.  Onhan se jonkillainen ylennys kun ei enää vaivaiseksi katsota  joka kuntoutusta tarvisisi ennen kuin kelpaa työelämään.  Tosin ei kuntouttavatyö minua  1.typ. , insunliinihoitoisesta sokeritaudista parantanut.  1 typ. diabetes aiheuttaa 40 % haitta-asteen.    Olin jo tilanteeseen alistunut ja tulin  itsekseni siihen tulokseen, että  on tämä minulle määrätty työelämäkokeilu kuitenkin helppo tapa välttää tuki leikuri.   Eihän sitä tarvitse tehdä kuin kahtena päivän viikossa, neljä tuntia kerallan.   Työ aika kestää kuitenkin kello 13.00 iltapäivän alkuun asti.

Olen aina työpäivän jälkeen rentoutunut televison ääressä katsomalla vanhoja kotimaisia elokuvia.  Ne on aiemmin  alkanee kello yhden jälkeen iltapäivällä, mutta nyt uudenvuoden jälkeen YLE on vaihtanut lähetysikaa alkamaan  klo 12.30   Enää en ehdi koko elokuvaa katsomaan ja päivä rytmi menee uusiksi.  Kun yhteen yhteiskunnan  kiusantekoon tottuu niin eikös yhteikunnan verorahoilla pyörivä yritys heitää uusia kiviä elämänrattaisiin, ettei vaan työttömällä menisi liian hyvin.

Porinkaupunki voisi tietysti hankkia tyeläkokeilutyöpaikalle minulle television jotta voisin siellä elokuvan katsoa, työpäiväkään ei paljon venuisi kun elokuvat loppuvat ennen kahta.  Eu miettii mitenkä saatasaiin meriin kulkeutuva muovijäte loppumaan tai edes vähenemään.  Ensimmäisenä niille on taas tullut mieleen että verottamalla muovia ja siten yksityistä yritystoimintaa tukemalla muovijäteestä päästäsiin eroon.

Kotitalouksissa on paljon sellaista pakkausmuovia joihin voitaisiin muovipullojen  tapaan laittaa panttimaksu jolloin kuluttaja  saisi pakkausmateriaalin  hinnan takisin palauttaesaan pakkauksen oikeaan paikkaan


Minun ollessani vielä lapsi , ei suomessakaan 1960 luvulla vielä paljon muovipakkauksia ollut.  Paperia tuli lähinnä sanomalehdistä ja makkarapaketin päälyksenä.   Sanomalehdet otetiin vastaa osuusliikessä ja nistä sai jonkin kilohinnan jolla taas sai nallekaramellejä.  Lumpujakin kerättiin, niistä valmistetiin lumppupaperia joista painettin setelirahaa.

Paperin  keräys meni jossain vaiheessa urheiluseuroille jotka näin sai vaaroja toimintaansa.  Sekään ei kauvaa kestänyt kun tuli jäteenkuljetusfirmat jotka kaapasivat paperinkeruun itselleen bisnekseksi.

Nyt Eu aikoo tehdä saman muovijäteelle, yksityistä kulutusta verottamlla tietysti saadaan kuluttaja valitsemaan sellaisia tuotteitta joissa ei ole muovipakkausta.

Minusta se on väärin ,että aina kuluttaja pistetään muutokset maksaamaan.  Muovin käyttö pakkausmateriaalina pitäsi tehdä yrityksille niin kalliiksi että ne alkasivat vaatia pakkausmateriaalivalmistajilta uusiutuvia pakkasumateriaaleja, sitä voitaisiin yhteiskunnanvaroinkin tukea.


Puu on olut suomen perustukijalka vuosiatoja.    Puusta on moneksi, ennenvanhaan puuterva oli suomen vientituota,  nytemmin puukuituja käytettän vaateisiin,  Puupohjainen Paptic-kuitu korvaa muovia ja paperia.  Kierrätettävissä kaseissa on 70%  puuta,  ne voi kierrättää  kartonkien mukana , osuukaupassa niitä ei vaan viellä näy.Suomalaisella puulla on moninasiin käyttöihin olevia ominasiuuksia kuhan ne kaikki vaan osataan ottaa käytöön ja jollei EU  ala suomea hiilinielun pienenmisestä sakkottaa.Laviantielle ei varmaan tällä vuosituhanella ole suolaa kylvetty, tällä viikkoa sekin ihme nähtiin.Mutta saako keskusta- / pohjavesialueelle suolaa tielle ajaa?  Tästä kohdin tielle ajettu suolavesi valuu Noormarkunjokeen joka on nykyisin lohijoki.   Autojen renkaissa suolapaska tulee taloyhtiön pihaan ja siitä porraskäytävään.

Tässäkin on esimerkki siitä, ettei halvin tarjous ole aina paras mahdollinen

Suolaista jääpolanetta koitetiin pienellä tiekarhulla poistaa yön pimeydessäPresidentinvaali mietteitäKepun tilanne on aika huono, kun ei näytä mistään löytvän sellaista auktoriteettia joka sanoisi Juhalle ettei hän ole KEPU saatikka keisari ja on korkea aika väistyä maan johdosta. Tämä on seuraus siitä kun Koivisto aloitti presidentin vallan supistamisen. Tosin ei nykyisestä pressasta taitaisi olla viimeisen sanan sanojaa. Putin ratsasti ilman paitaa hevosella ja muutenkin on lihaksiaan näytellyt vaalien alla, Sauli pisti paremmaksi, testosteronia löytyy kun sai Jennin ikämiehenä raskaaksi .   Päävalehtelija Sipipilän toimista johtuen Matti Vanhanen ei saa paljonkaan ääniä presidentinvaaleissa, mikä on toisaalta hänelle hyväksi kun on sydänvaivainen.  Laura Huhtasaari on tähden lento verraten Paavo Väyrystä joka on  kahdeksankertaien ministeri. Hyvää päivänjatkoa lukijoilleni.Ei kommentteja:

Lähetä kommentti