Teuvon kuvat

Teuvon kuvat

torstai 19. toukokuuta 2016

Ei piilokojua tarvita....No bird hides needed ....Ingen fågel hudar behövde ....No hay pieles de aves necesitan.....没有观鸟屋需要... لا يخفي الطيور حاجة ...........Ни одна птица не скрывает нужен ..........Nessun pelli di uccelli necessari ..........Kein Vogel versteckt benötigt .... ....Aucun des peaux d'oiseaux nécessaires ....

Viimeisen kuukauden aikana on tullut vesijohtovettä säästeltyä kun taloyhtiöön tuli putkiremontin yhteydessä huoneistokohtaiset vesimittarit.  Vesihanoja ei vaihdettu vähemmän kuluttaviksi joten olen vältellyt suihussa käyntiä.  Juoksevan vedenalla pesytyminen  on kallistta touhua.   Kylpyammeista on jostai syystä luovuttu vaikka jo kymmenenminutin suihku vie vettä pienen ammeelisen veran vettä. Kohtuullinen suihkun pituus on neljä minuuttia. Jo 10–20 minuutin suihkuttelu vastaa pientä ammeellista vettä. Jos seisoo tunnin lämpimän suihkun alla, vettä kuluu suihkun virtaamasta riippuen jopa 480–840 litraa.  Nuorempana ammekylpy oli vieläkin edulisempaa kun useimiten meitä kylpi kaksi samallakertaa.  Oli kaksikerroin mukavempaa....

Nyt  vanhempana ei neljänminuutin suihku mihinkään nautintoon riitä joten suihkun voi jättää väliin.  Luonossa samoamoaminen  kamerankanssa ei välttämättä ole hyvä suihkunraikaanan  kun silloin ominaishaju lyö läpi luonnon hajun.  Eilen tuli taas todistettua ettei valokuvaaja tarvitse piilokojua hyvien luontokuvien saamiseen.  Karhu valokuvat ovat mieletäni kokenut inflaation kun niitä alkaa neisäkin olemaan enmän kuin variksen kuvia.  Useimmat karhukuvat on otettu maksetulla valokouvausretkellä piilokojusta jonka paikallinen luuontoyrittäjä on rakentanut varmalle paikalle.  Lisäksi on asetettu "syötit" valmiiksi johon karhu tulee kiviä kääntelemään.  Syötien kohdalle on sitten hyvä kamera tarkentaa ja sitten vaan odottaa jospa karhulle tulee nälkä.


Eilen kävin Markun kanssa   Lavian Velhovuorella Natura 2000 alueella  seuramaasa  puron kulkua joka päättyy Velhovuoren putoukseen Laviajärveen.

Melkoinen kapuaminen oli Velhovuorelle ja piti kuusenjuurelle istahtaa puhaltamaan.  Markku oli jossain kauempana enkä olenkaan huomannut karhun saapumista kun selasin kameran muistikortille tallentuneita kuvia.  Karhu oli kiinostunut minun luonnonmukaisesta perushajustani ja salaa tarkkaili touhujani.

Fiktiivinen valokuva Karhu Minä Valokuvaaja Lavian Velhovuoren puro


Kovat hermot Markullakin on kun rauhassa otti minusta ja karhusta valokuvan ennen kuin minua varoitti ja kehoitti hipsimään vähän  kauemaksi.

Markku halusi vaihtaa karhu kuvan ruseteliseen karhu kuvaan ettei tule väärin käsitystä.  Joku oli antanut satakunnankansalle  uutisvinkin karhusta ja toimittaja asiaan perään kyseli.


Jos haluat  taide maalauksen omasta aiheestasi tilaustyönä  niin ota yhteyttä www.taidemaalari.fi 

Jos ei halua pesemättömänä metsässä kulkea niin kanataa käyttää ampraa sisältävää hajuvettä.


Aika monen urakka oli ikämiehille kavuta Velhovuoren huipulle etsimään Velhouiton puron alkupäätä Velho vittulähdettä.


Ei tainnut Taiteililija Markku Mäkelä  arvata mikä urakka oli  Velhovuorelle kavuta.  Markulle tulee aina välillä omituisia mielitekoja  käydä mahdottomissa paikoissa aiheita etsimässä.


Vähä vetinen Velhovuoren puro oli, Taivas oli senverran pilvetön että puron vesi sai sinisen värin taivaalta.

Taiteilija Markku mäkelä  valokuvaa Velhovuoren puroa


Natura 2000 on Euroopan unionin hanke, jonka tavoite on tukea luonnon monimuotoisuutta. Hanke turvaa Euroopan unionin luontodirektiivissä määriteltyjen luontotyyppien ja lajien elinympäristöjä. Näitä luontotyyppejä on Euroopassa noin 200 ja lajeja noin 700.[1]
Suomessa Natura-alueita on neljää tyyppiä:
  • Natura 2000 -alueita, joilla suojellaan lintudirektiivin I liitteessä mainittuja lajeja
  • Natura 2000 -alueita, joilla suojellaan luontodirektiivin II liitteessä mainittuja lajeja
  • alueita, joilla suojellaan molempia
  • alueita, joilla ei ole kumpiakaan edellä mainittuja, mutta joilla muutoin suojellaan luonnon monimuotoisuutta.

Jokainen EU:n jäsenmaa laatii kansallisen luettelon luontodirektiivin mukaisista Natura-alueistaan. Jäsenmaat osallistuvat luetteloidensa arviointiin yhteistyössä Euroopan komission ja Euroopan ympäristökeskuksen luontokeskuksen kanssa. Arviointi suoritetaan kullekin luonnonmaantieteelliselle vyöhykkeelle erikseen. Lopullisen päätöksen tekee EU:n ministerineuvosto tai komissio.

Natur 2000 tarkoittaa ilmeisesti sitä että selaisetkin paikat jätetään hoitamatta kulkukelpoisena  joilla on matkaillulistta merkitystä.  Velhovuoren puron varsi oli ylempää niin ryteikköinen ette  sen läpi päässyt puron alkulähteellee Velhonvuoren puron alkulähteelle.


Putouksella ei myöskään ole nimettyä jokea tai edes puroa, vaan se saa vetensä useista pienistä puroista ja soista Velhonvuoren rinteillä. Siksi kutusun sitä Velhovuorenpuroksihttps://www.suomenvesiputoukset.fi/vesiputoukset/suomen-vesiputoukset-luettelossa/velhonvuoren-putous/

Huuhkajanvuoren massiiviset ylikaltevat kiilleliuskeseinämät louhikkoineen ovat myös geomorfologisesti hyvin edustavia. Biologisesti alueen arvokkaimpia osia ovat lehtojensuojeluohjelmaan kuuluva Markkulankorven puronvarsilehto, alueen keskellä sijaitseva Huikonjärvi luonnontilaisine rantasoineen sekä Velhonvitun putous.

http://www.ymparisto.fi/fi-FI/Luonto/Suojelualueet/Natura_2000_alueet/LavijarvenPalojarven_kalliot%285313%29


Lavianmatkan varrella  oli monta metsänraivuu aluetta, yhtään mersua ei kuitenkaan vastaan tullut


Kylvötyöt Lavian suunalla oli jo valtaosin  tehtyLemiä oli jo ulkoruokinassa laitumella


Lavia on nykyisin porin kaupugin osa 


Laviajärven rannalta otin säävalokuva 18. toukokuuta 2016Tänään torstaina 19. toukokuuta on taas harmaa päivä, ilmatieteenlaitos ennustaa muutamaa vesipisarakin  ja korkeimaksi lämpötilaksi  + 14 astetta


Auringonnousu tänään 4:33. Auringonlasku tänään 22:28. Päivän pituus on 17 h 55 min.


Tänään olisi kauppa päivä mutte ei köyhän valokuvaaja ainakaan K citymarketiin kannata mennä.   Siellä on kaikki niin kallista.   Siellä myydään VC-paperia ja talouspyyhettä yhteishintaan  hintaan 19.50 euroa  kun rekkamyynistä saman määrän saa kympillä
Vasemmistoliton Myllykoski ei saa minun ääntäni kun hyväksyy valtion yritystuet.  Mitään sellaista  tuotetta / tavaraa ei kannata valmistaa mitä ei ilman tukea pysty myymään.  Aineelisesta tuotannosta pitää eroitaa maataslustuotanto  mikäli halutaan vielä suomalaista / kotimaista ruokaa syödä.  Mutta jos kukaan ei halua tuotaokustanuksia  ja kohtuulistta voittoa maksaa vaikkapa vesijohtoliitimistä nin sellaista tuotantoa ei kanata tehdä  suomessa.

Kasku / vitsi  seitsämänkymmenen  (70) vuoden takaa

Kerran joutui amerikkalainen valtiomies Daniel Webster päivällisille, joiden emäntä ehtimiseen lausui valittelunsa, etteivät hänen vieraansa syöneet kylliksi ja että he ehkä nauttisivat enemmänkin pöydän antimia, jos ryika olsi parempaa.
Te ette ole syöneyt juuri mitään, herra Webster, huomautti emäntä ties monenen kerran.
Hyvä rouva, vastasi Webster juhlallisesti, - salikaa minun vakuuttaa Teille, että joskus syön enemmän kuin muulloin, mutta en koskaan vähemmän.

Hyvää päivänjatko 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti