Teuvon kuvat

Teuvon kuvat

maanantai 25. elokuuta 2014

Tässäkö tämä kesä nyt sitten oli?...Is that this summer now, was it? ....Är det denna sommar nu, eller hur?.......是今年夏天,现在,是吗?...........Разве что этим летом сейчас, это было? ............È che questa estate ora, vero? ............Ist, dass in diesem Sommer jetzt, oder? ............Est-ce que cet été maintenant, était-il? ...........É que este verão agora, não é? .... ....¿Es que este verano ahora, ¿no? ....

Kyllä nyt näyttää pahasti siltä että taitaa tämä kesä olla ohi.  Yöllä on ollut Noormarkussa/ porissa jo aika kylmä.  Aamukahdeksalta Noormarkussa on +9.2 astetta, kastepiste on +8.5 astetta ja sen huomaa kun koettaa selektiivi ikkunasta ulos katsoa.
Sunnuntaina 24.8.2014  pääskyset eivät enää Noormarkunjoen yllä lentäneet, niiden muutto etelän lämpöön on alkanut.  Västräkejäkään en nähnyt mutta olin kuulevinani niiden laulua,   Jos västäräkitkin muuttava jo nyt pois suomesta niin millainen sää mahtaa oikein olla tulossa.  Rantasipistä vielä sai näköhavainnon Makkarakoskella.


Virkistyskalastajia ei Noormarkunjoella ole kesänaikana näkynyt vaikka Noormarkunjoen vesi ei ole saastunut niinkuin Kokemäenjoki.  Tosin ei ole kalastuskaan enää köyhänmiehen lisä särpimen hankintaa.  Eliitti porukan harastusta  virkistyskalastus ainakin Kokemäenjoella on kun kalastuslupa sille maksaa 120 euroa.    "Kyllä vuoto on varmasti lisännyt pyydystä ja päästä -kalastusta. Moni miettii kaksi kertaa, syökö saaliinsa, Puosi arvioi."

http://www.satakunnankansa.fi/Satakunta/1194922950268/artikkeli/kalastusyhtyma+nikkelivuoto+tarveli+lohijoen+maineen.htmlNoormarkkua pidetään porin eliitikaupunginosana, mutta kyllä pori koettaa parhaan kykynsä mukaan tätä asemaa Noormarkulta pois ottaa.  Piilitien päväkodin yhteytteen on valmistumassa parakkipäiväkoti Noormarkkulaisille  lapsille.


En tiedä onko missään muualla parakkipäiväkotia ollut, piti oikein paikan päällä käydä katsomassa miltä parakkipäiväkoti näyttääJos parakit on suunniteltu tilapäiseen käyttöön  julkisissa paikoissa , eikä niiden ole tarkoitus olla työmaaparekkeja  niin ei kai olisi suuri kustannus jos päälipinta  pinnoitettaisiin vähän tyylikämmin.


aamupäivän valossa sinisenharmaa  parakki taitaa silti maisemaan sulautua.  Nyt vielä on vihreyttä ympärillä mutta puidenlehtien pudottua kaikki näytää ankeammaltta.


Piilitien päiväkoti sisäpihalta kuvattuna


Aika matalalta puolenpäivän aurinko jo paistaa, varjot pitenee


Piilitien päiväkoti Piilitieltä katsottuna


Koivukujan päiväkotiEn tiedä onko porinkaupungin tyhmyyttä vai piittaamattomuutta että se on päästänyt Noormarkulaisen arvokiintesitön  rapistumaan.  Antti Ahlström perusti tähän rakennukseen Noormarkun ensimmäisen kansakoulun  1874

Jäävätkö nämä Koivukujanpäiväkodin tilat nyt vallan autioiksi kun lapset ja lastentarhanopettajat on siirretty Piilikujan parakkipäiväkotiin.  Ei tällaista arvokiinteitöä nyt ainakaan saa vallan rappiolle jättää van se pitää remotoida sen arvon mukaisesti
Satavuotta nuorempi päiväkoti sulautuu niin hyvin maisemaan ettei siitä kokonaiskuvaa edes 16mm objektiivilla.  Tämäkin päiväkotirakennus sai alkunsa jonkun Ahlaströmin  merkkipäivän yhteydessä lahjoitetusta 400000 markan korvamekitystä avustuksesta Noormarkun kunnalle.


Syksyn saapuminen näkyy siinäkin kun eläimet syövät marjoja hedelmiä niin niiden vatsat menee kuralle. Mutta ei uskoisi että leppäkerttu pystyy noin suuren ulostekasan punnertamaan.


Jaakko Laurila Supikoira.Ei ole tämä herkkutatti, liekö noki / lehmäntatti  jokatapauksessa niitä oli kaksi muutakin yönaikana pinnalle nousutta ja tuoretta.  Ne päätyivat pannulle voissa hautumaan, sekaan ripaukset suolaa ja mustaapippuri ja omasta kasvupurkista vihreää persilijaa väriä antamaan.Menneinä päivinä on miltei päivittäin vettä satanut ja tämä alkanut viikko jatkuu myös sateisena.  Noormarkun sateet eivät ole kovin pitkäkestoisia olleet.  Mutta eilen sadepisarat olivat mahdottoman suuria ja raskaita. Mutta kymmenessä miiuutissa sadekuuro oli ohi


Tänään pitää käydä maksamassa kiinteistöveo perikunnan tililltä osuuspankissa.  Pori verotaa meidänkin kesämökistä raskaimman jälkeen.  Isä vähillä rahoilaan Ahlströmin vuokratontille Haukijärvelle.  Siellä ei ole juomakelpoista vettä eikä sähköä.  Se on rakennettu vanhoista sähköpylväistä sahatuistta  laudoista  jotka varmaan sisältävät jotain ympäristtömyrkkyä.  Tänäkään kesänä ei siellä kukaan käynyt mutta porinkaupunki vertaa sitä  62 eurolla.   Kesällä  ukkonen melskasi Haukijärven ympäristössä, Lähin metsäpalo syttyi salamasta toisessa päässä järveä Sammalahdentiellä, vajaan kilometrin pääässä Kalliosaaresta jossa mökki on.  Vähän enemmän tarvitsisi tuuria olla. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti