Teuvon kuvat

Teuvon kuvat

keskiviikko 20. elokuuta 2014

Ikinä en enää istu muurahaispesään....Ever, I no longer sit on an anthill ....Ända jag inte längre sitta på en myrstack......曾经,我再也坐不住上的蚁丘.........С тех, что я больше не сидеть на муравейнике .........Mai, mi siedo non più su un formicaio ..........Überhaupt, habe ich nicht mehr auf einem Ameisenhaufen sitzen ...........Jamais, je ne siège plus à une fourmilière ..........Ever, eu já não sentar em um formigueiro ..... ....Alguna vez, ya no me siento en un hormiguero ....

Aina vaan meneen mahdottomammiksi nämä Markun   kanssa tehdyt sieniretket.  Molempia vähän tympi kun kanttarelleja poimimaan piti mennä.  Metsäpohja oli kuitenkin niin kuiva ettei metsässä mitään sieniä kasvanut, juurin ja juuri ämpärin pohja täyttyi.  Puolukka vähän punersi, muttei Thaimaalaiset marjanpoimijatkaan olisi  Pohjoisenstamatien metsästä tiliä tehnyt.  Kun kerta ei sieniä ollut niin jotain piti keksiä ettei koko sieniretki ihan hukaan valuisi.  Niimpä Markku kehoitti minua istumaan muurahaispesään.  Mitäpä sitä ei kaverin eteen tekisi, siispä istuin muurahaiskeon kupeseen .Housuja en pois ottanut, mutta kyllä muurahaipesän lämö tuntui housujenkin läpi.  Niin kuitenkin kävi että enää enää ikinä istu muurahaipesään.  En sikisi että muurahaiset ilkeitä olisivat mutta jos haluaa avio-onnen säilyttä niin on parempi ettei metsästä tuo yhteiseen sänkyyn muurahaisia.  Vaimo oli vielä aamullakin kuikkuinen kun  oli yöllä omista pöksyistään joutunut hätistämään muurahisia.  Nuorempina tökättiin heinänkorsi muurahaiskekoon ja sitten imeskeltiin muurahaisen pissaa, HCOOH. Muurahaishappo ja hyvää oli.   Muurahaishappo syövyttää useita metalleja, kuten esimerkiksi alumiinia, lyijyä ja valurautaa. Se on heikko happo, jonka happovakio on pKa = 3,75 (huoneenlämmössä). Muurahaishapon CAS-numero on 64-18-6 ja EY-numero on 200-579-1.


Ei se Markkukaan  niin onnellisen näköinen ollut, koitti pahaa mieltään peittä kuvamaalla jäkälän kukkia, mutteihan se canonilla onnistunut.  Yrittäjä ei saanut mielestään työn tuomia vero huolia.  Kataisen hallitus on ollut pienyrittäjälle yhtä paha kuin  1990 alun Iiro Viinasen hallitus


Teijo Mäki Teuska 1. tietää temput. Seuraavalla kerralla housut vaan rohkeasti pois.
Martta Niskanen Rikas mielikuvitus. Sitähän me tarvitaan.
Virpi Varjonmaa Nii eikös siinä pitäisi istua ilman housuja niin tehois paremmin...
Marko Make Riippi Toisaalta huvittaa, kun kusiaiset on tosi aktiivisia. Mitäs siinä jos perse kestää..


Porin seudulla on uudeleenpäälystetty mota kilometriä teitä.  Valtatie 8 on saanut Porista  Söörmarkkun vievän osuuden,  Porin vahatie Finbyyntie / Ruosniemntie  on päälystetty ja nyt paljastui että Pohjoinen stamatiekin on saanut uuden asfalttipinnan.  Syytä onkin jos sitä pitkin pian alkaa Gasumin kaasurekat ajamaan.

Harjapartio Pohjoisella satamatiellä.  Kovin kapeaksi jää piennar, tätä pohjoistasatamatietä  pyöräillään kesäisin paljon meriporiin ja takasin


Ainoa mihen ei ole uutta asfalttipinnoitetta vielä saatu on Noormarkussa Finbyyntien kevyenliikenteen väylä jonka Porin Energia kaivoi auki keväällä kaukolämpöputken asennuksen vuoksi.


Koivukujan päiväkoti on ollut remontissa koko kesän, tai ainakin iso roskalava on seissyt sen pihassa.  Nyt selvisi syykin.  Koivukujan päiväkoti on homeessa.  Ihmetytää vain miksi se nyt vasta porin aikana on homeeseen mennyt.  Nyt Porin teknisenlautakunan ehdotuksestta Noormarkkuun Piilitien päiväkodin yhteyteen kaavaillaan kokonaan uutta päiväkotirakennusta Koivukujan tiloja korvaamaan.  Toissa päivänä näin suuren nosturin Piilitienpäiväkodin pihassa mutta en tietysti nyt ymmärtänyt siitä kuvaa ottaa.  Näytti siltä että sinne nosteltiin parakkeja, Parakeista tulee varmaan Piilikujalle tilapästiloja Koivukujan päiväkodin lapsille.  Pitää tänään käydä katsomassa. Paljonko porin kaupungin rakennusten 50 miljoonan korjausvelka mahtaa tästä päätöksestä pienentyä?

Koivukujan päiväkoti viljanpuinnin aikaan


http://www.satakunnankansa.fi/Satakunta/1194922177699/artikkeli/porin+tela+lisaa+paivakotitiloja+ensi+vuonna.html

Noormarkun piilitien päiväkodin pihalle valmistuu parakkipäiväkoti.  Porin teknisenlautakunnan ehdotus Piikukujan päiväkodin laajentamisesta, investointiehdotus menee seuraavaksi kaupunginhallituksen käsittelyyn, ja lopullisesti hankkeet panee tärkeysjärjestykseen valtuusto.  Joten aika kauvan lapset saavat olla parakkipäiväkodissa.


 piilikuja päiväkodin laajennus


Paula Elo Piilitien päiväkodissa on tällä hetkellä myös koivukujan lapset. On aika ahdasta..Ne laittaa varmaan lapset noihin parakeihin

Marika Kaukinen-Rosenberg Joo siihen nousee koivukujan päiväkoti . Kuulin että olisivat nuo kasanneet vasta kun vilja on puitu mutta ehkäpä alkaa piilitiel oleen ahdasta

Elle-Maria Peltomäki Jaa tuollasta ne rakentaa. Katselinkin koulun pihasta että mitä ne oikeen rakentaa.

Paula Elo Siellä on sisätiloissa todella ahdasta. Oli jo ennen koivukujan lapsia.. En tie miten ne saa mahdutettua kaikki sinne..

Henna Rosenbom Eiks se just niin oo, että noihin parakeihin lapset siirtyy? Syyskuun alusta ymmärsin että osalla lapsista hoitopaikka on noissa.

Marjo Sillanpää Ovat onneks kuulemma ihan uudet parakit ja tilat sisällä kaikkeen toimintaan, ulkonäkö ei oo vaan kovin kaunis. Meidän Samu pääsee testaamaan miten parakkipäiväkoti toimii


Ei sitä vaimon kiukku sentään kovin kauan kestänyt kun sain häneltä kuitenkin aamupuuron,  riisipuuroa ja mansikkakiisseliä.

Sari Nordström Mitä tapahtuu Koivukujan päiväkodille?


Sauli Mansikka Luulen, että Ahlström pyhittää ja kehtittää alueen omaan käyttöönsä. Se olisi ymmärrettävää, että haluttaisiin rauhoittaa Havulinnan alue. Mielestän meidän tulisi olla aika tyytyväisiä uusien tilojen rakentamisen suhteen. Valmistuminen kestää aikansa, eikä siihen voi taikatempuilla vaikuttaa. Päätös on jo herättänyt närää ja lievää kateutta muualla. Olkaamme siis tyytyväisiä.


Johan Wessberg Mä olin koko kesän hanslankkarina, kun Piilitien päiväkotia rakennettiin kasarilla. Paljon hyviä muistoja ja hyviä tyyppejä, jotka eivät ylenkatsoneet nuorta kloppia.Vaimon valmistama riisipuuro ja mansikka kiisseliEi mene porin seurakunnalla kiinteistökauppojen osalta kehuttavastti.

Entinen Noormarkun seurakunnan leirikeskus nykyisin  Porin seurakuntien omistama Onnenkallion leirikeskus ei kiinnosta ostajia. Kiinteistöpäällikkö esittää kirkkoneuvostolle, että 77 777 euron ostotarjous hylättäisiin.

http://www.satakunnankansa.fi/Satakunta/1194922215486/artikkeli/onnenkallion+leirikeskuksesta+vain+yksi+tarjous.html


Komealla paikalla Onnenkallion leirikeskus sijaitsee Lampinjärven rannalla.  Vähän vaan iso kesämökiksi.

Ei ole enää pitkä aika Noormarkun markkinoihin.  Noormarkun markkinat 6.-7.9. 2014

Näyttely jälleen Noormarkun Markkinoilla koulun luokassa 6-7.9.
Markku-Baari taulustani saatavana juliste kokoa 44 x 61 cm hinta 15 €

Maija-Liisa Metsäpalo 1969 tai 1970 avattiin, Simulan Raili piti baaria viimeisenä. Tulikohan siihen sitten se Tiinan osto- ja myyntiliike? Tiina Syysmäki voisi auttaa.
Jarkko Junnila Pajatson lisäksi muistan, että siellä myytiin myös merkkareita. Salmiakkia ja hedelmää. 70-luvulla kymppi oli kovaa valuuttaa. Sillä sai sadan kappaleen paperipussillisen. (Ruskeaan pussiin tietenkin).
Toni Simula Isäni muisteli että he olisi pitänyt sitä vuosina 1966-78 .. Pystyykö Jouni vielä varmistamaan? Jos jollain kulla on tarinoita paikasta niin kiva olisi kuulla.. tai kuvia. En ole tainnut yhtäkään kuvaa nähdä baarista  Marjo Elo Laineen Laura piti baaria myöskin, kun olin hänellä siellä töissä. Haatajan Raili oli työkaveri silloin. Noin... 1978- 83 ehkä... Mulla on muutama valokuva yläkerrasta. Mutta en tiedä voinko niitä tänne laittaa. Joku joulu on siellä vietetty.


Jorma Lindqvist juma... Markkubaari on sellaista kuvataiteen aluetta josta pidän

Noormarkun VPK nuoriso-osasto  muistuttaa  Noormarkun  palokuntanuori  ensi viikolla alkavastta syksyn harjoituskaudestta. 


Muistakaa ensi viikolla ekat harjoitukset!!!Sadetta on todellakin parin viime päivän aikana saatu. Rankimmat sateet ovat osuneet lounaisosaan maata. Eniten vettä on tullut Piikkiössä yli 90 mm! Tämä vastaa koko elokuun keskimääräistä sadetta -MattiHuu

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti