Teuvon kuvat

Teuvon kuvat

maanantai 19. toukokuuta 2014

Ukkosta ja lukkoseppää odotellessa...Åska och låssmeder väntar på ....Thunder and locksmiths waiting for.....Tuoni e fabbri in attesa di........雷霆和锁匠等待..........雷と待っている錠前.... ......Гром и слесари ждет .............Donner und Schlosser warten .........Trovão e serralheiros esperando .... ....Truenos y cerrajeros esperando a ....

Tämä maanantai taitaa taas olla yksi niistä päivistä kun meneen odotellessa hukaan.  Ilmatieteenlaitoksen mukan tänään Noormarkussa / porissa saattaa iltpäivän aikaan ukkostaa. Foreca.fi mukaan ei salamoisi mutta  se lupasi tällepäivää kaksiastetta lämpimämpää Noormarkkun kuin Ilmatieteenlaitoksen nettisivu.  Forcan mukaan Porissa ylitettäisiin tänään hellerja kahdella asteella.  + 27 asteen lämpötilaa Foreca ennustaa.  Ukkonen saataa silti tulla ennen kuin lukkoseppä.  Epäilen ettei tilitoimistossa näin maanataina ole vielä oikein hellepäivän jälkeen iskussa.Eilen tuli käytyä metsäässä samalla kun kävin tarkistamassa hautausmaalla samettikukkasien vedentarpeen.  Kukat ovat hautakiven varjon puolella joten välittömän kuivumisen vaaraa ei ole, eikä niitä vielä tarvinnut uudeleen kastella viikolla tapahtuneen istutuksen jälkeen.   Tuomen ensimmäiset kukat olivat avautuneet.  Tänään niitä on auki jo paljon enemmän.
Kirsikakkapuu on hyvällä nupulla, pian senkin kukat avautuvat.  Japanissa taitaa kirskkapuiden kukinta olla jo ohi ..


Pihlaja ei aivan heti taida kukkia, mutta siihen sentään kasvaa lehdet ennen kukintaa.


Auringonpaisteella pitää aina yksi kimmallus valokuvakin ottaa


Myllykosken rannan pajussa se vasta komea kukinto olikin, ei taida tavallinen paju olla?


Metsässä mustikka on alittamassa kukintanssa, taitisi saada vähän sataa, kun metsän pohja tuntui kovin kuivalta.  Rankka ukkoskuuro ei taida kuitenkaan olla hyväksi, se saataa pudotaa hennot kukat.


Tuli harrastettua makrovalokuvausta  lintuobjektivilla  (120-400mm)


Joku Entomologi eli hyönteistieteilijä varmaan tietää tämän sivekään hyönteisen, ötökän nimen joka kanervan latvassa istuu


Metsässä käy nyt kova hyörinä kun kaikki mustikat pitää pölyttää.  Kartanomehiläiset ovat tehneet jo pitkää päivää kun ne kykenevät lentämään paksun turkkinsa ansiosta vähän kylmemmäläkin säälläLikehtivä valo kieloissa


Onnistuin ensimmäisen kerran valokuvaajan urani aikana valokuvaaman ketunleivän pölytyksen.  Tarha mehiläinen pörräsi valoisten käenkaalien ympärill'ä joita oli ketunpesänmäellä  runsalukuisesti


Pinestä kiinni, muuten hyvä kuva lentävästä kartanomehiläisetä mutta osui ruoho väliin.


Vähän on hakala homma kun on isokokoinen
Kartanomehiläinen mustikan kukkia pölyttämässä


Puiden lehtien kasvaessa valo luo metsänpohjalle valokeitaita.

Metsän reunan pajussa oli valtava kukinto


Pajun kukintoja pölytti joku pienempi mehiläsilaji va ovatk nuo kukkakäräsiin kuuluvia?


Kuten arvasin, tilitoimiston piti avautua aamu kahdeksalta, mutta Sami saapui  miltei kaksikymmentäminuttia (20min.) myöhässä.  Rautalangasta piti Samille asia vääntää ja vieressä vahtia että työ tulee tehtyä.  Kaikille sitä palkaa maksetaan.  Porin lukkotalosta pitäsi lukkoseppä tulla  http://www.lukkotalo.fi/  sitä ei vaan tiedä milloin.  Raflaavasti kyllä lukkotao mainostaa :   "LUKKOTALO on vahva porilainen lukko- ja turvallisuusalan osaaja, joka palvelee vankalla ammattitaidolla. Olemme ABLOY-valtuutettu lukitusalan erikoisliike ja tarjoamme turvaksesi alan kehittyneimmät lukko- ja turvaratkaisut – Sinun ehdoillasi."

http://www.lukkotalo.fi/yritys.html

 Ukkosen pitäis saapua Noormarkkuun iltapäivän myöhäisin tunteina, kuuden uutisten aikaan.  Täytyy toivoa että tulee oikein synkkä ukkospilvi niin saisi salamointia kuvattua.  Viimeksi Noormarkussa ukkosti  kesällä 2011 niin hyvin että sain salaman taletetuksi muistikortille.  Salamaa kuvattaessa saisi olla niin hämärää että voisi käyttää pitkää valotusaikaa.  Salaman välähtää taivaalla niin nopeasti ettei siihen ehdi reakoimaan joten pitää laukoa pitkällä suljinajalla ja toivoa että salama osuu kohdalle.  Salamia kuvataessa on hyvä olla  huonovalovoimainen objektiivi ja taito valotaa käsisäätöisesti.

Teuvon kuvat -Teuvo images: Hortonomin rokulipäivä....

ttvehkalahti.blogspot.com/2014/05/hortonomin-rokulipaiva.html
2 päivää sitten - Viikon lopusta olisi tullut oiva taimien istustuspäivä, kohtalo määräsi kuitenkin toisin. Alavusikkunoiden valmistama parvekeen oven lukko teki ...Kello on 11.15 ja taitaa olla ruokatunnin aika, porin Lukkotalon lukkosepästä ei ole vieläkään mitään havaintoa,  ei ole ensimmäinen kerta kun porista ei saa hyvää palvelua joten  ei kai tätä ihmetellä tarvitse.. Ei luulisi olevan suuri vaiva kun pikaisesti soitaisi asiakaalle että olemme saaneet tällaisen toimeksiannon ja  olemme tullossa  mahdollsesti iltapäivällä, mutta jollemme ehdi niin ilmoitamme siitä erikseen.   Mutta eihän tälläinen kohteliasuus sovi  porilalaiselle palveluamatissa olevan suuhun. 

Saapuihan se lukkoseppä. Uuden lukon pitää tilata ja saaminen kestää 4-6 viikkoa. Näin lomien kynnyksellä varmaan tuo pitempi aika on todellisempi..

1 kommentti:

  1. Hieno kevätkuvat...tai kesäkuvat pareminkin...aurinkoa, vaan ei ukkosta, sinne teille ja mukavaa maanantain jatkoa! terkut tulee helteisestä Tuusulasta :)

    VastaaPoista