Teuvon kuvat

Teuvon kuvat

perjantai 23. toukokuuta 2014

Ei kesä tästä parane....Sommaren är inte bättre än så här ....Summer is not better than this .....L'estate non è meglio di questo....夏はこれよりも良いではありません.... ...Лето не лучше, чем это .........El verano no es mejor que esto...Der Sommer ist nicht besser als dieses ..........L'été n'est pas mieux que cela .... ....Verão não é melhor do que isso ....

Enen kuin ehditte valittamaan että kyllä nämä heltee jo saisi riitää  niin jo viikonlopun jälkeen sää normalisoituu.  Hyvä jos ensiviikolla ja sen jälkeenkään kesäkuussa Noormarkussa / porissa päästään yli viidentoista asteen.  Sateita nyt ei kuitenkaan ole tiedossa.   Nyt kuitenkin on vielä niin lämmintä että mehiläiset  lentää kovalla vauhdilla kukasta kukkaan.  Ampiainen lentää keskimäärin 25km/h  nopeudella ja näin helteellä sen nopeus on maximilla.  Jotenkin tuntuu että nyt olisi amppareita liikkeellä enemmän kuin viimevuonna.  Viime kesänä ei kyllä ollut paljon luonnonkukkiakaan.  Nyt ampiasista ja mehiläisitä saa valokuvia otettua jos niitä haluuaa valokuvata eikä pelkää housunpolvien tahriintumista keltaiseen siitepelyyn, sitä nimittäin riitää.   Lentävän mehiläisen valokuva oli ensimmäinen kuva jonka olen saanut myytyä.  Silloin eletiin 1980 luvun puoliväliä ja silloin kuvatiin vielä diafilmille. Kodachrome diafilmiä silloin käytin.  Siinä valokuvassa  mehiläinen lensi  takajalat täynnä  keltaista siitepölyä seuraavalle kukalle.  Siitä syntyi idea markkinoida sitä Kukka& Mehiläinen kondoomi markinoijalle.  Tällaisia mehiäisen lentokuvista  ei vielä niihin aikoihin ollut suurta tarjontaa ja sopimus syntyi.  Sain silloin mielestäni huiman summan yhdestä valokuvasta, 500 silloista markkaa.  Se sisälsi toki ostajalle kaikki oikeudet.Sen jälkeen on lentävien mehiläisten kuvaamien helpottunut digikamerojen myötä ja niitä on tullut  valokuvattua kyllästymiseen asti.  Aina silloin tällöin  pitää kyllä koettaa hermoratojen siirtonopeutta.  Varsinkin näin lämpimällä säällä mehiläinen on jo pois kuva-alasta kun laukaisinta painaa.Tuomen kukat avautivat täyteen loistooonsa käytännössä yhdessä yössä.   Ne myös tippuvat aika nopeastia ja yksi tavoiteltava kuva olisi kun valkoiset tuomenkukat ovat sinistä taivasta vasten  ja siinä joku pölyttäjä lentäisi.  Tuomissa on paljon  hyönteisiä, niitä ei vain löydä lyhyellä putkella, pitää käytää jotain 200 mm yltävää objektiivia.


Saisipa tuoksunkin kuvaan mukaan...


Turisti kausi on Noormarkussa avattu.  Ensimmäiset Japanilaisvieraat   ovat Millamairea käyneet katsomassa.  Porin kaupugin puisto-osasto ei ole vielä Noormarkunjoen ylitävälle Lamboudin sillankaiteille tuonut kesäkukkia.  Olisi pikkuhiljaa kiire somistamiselle, turistit kuvaavat  mielellään ja kunnossa olevat paikat olisivat  hyvä käyntikortti maailmalla.


Noormarkussa ei enää paljon heinäpeltoja ole mutta heinän siitepölyaika on Noormarkussa / porissa alkanut


Heinät kukki Myllykosken rannalla


Tänäänkin valoa ja lämpöä riitää helteeksi asti


Joka päivä luontoon avautuu uusia kukkia


Siitä on jo kuukausi kun pudottelin tuntemattomaan paikaan kesäkukkien yksivuotisia kukan siemeniä, jotta siasin niihin houkuteltua perhosia.  Nyt vasta ne on itäneet.  Mutta onha nyt vielä kesää jäljellä


Jollain, joillakin ei ole ponnistusvoima riittänyt pienen puron yli loikaamiseen / hypäämiseen.  On täytynyt tehdä silta maalatusta laudasta.


Voimaa oli riittänyt kyllä  potkimiseen.  Siltalauta on irotettu Noormarkun urheilukentänuimarannan pukukopin sinästä.


Nämä pienet, matalakasvuiset siniset kämmekät olisiva kivoja koti pihallakakin

Nämä kämmekkä kukat leviävät hyvin.  Lajalla alalla urheilukentän takana näitä kasvaa, olen nähnyt näitä isotalon puistossakin.  Määrästä päätellen nämä ovat varmaan alkujaankin tässä oleet ja siitä mualle levineet..  Joku voisi kertoa näille nimen... Kiitos.


Voikukkia riitää


Lemikit kurottava aurinkoon


Kesän saapumisen havaitsee kaupungissakin.  Makkara ja sinappi konsulentit ovat markkinoimassa tuoteitaan.  Salosen pimeäpullo.Tästä kuvasta tuli vähähän bolemiikkia
 • Markku Mäkelä Parasta sinappia, tätähän syö vaikka pelkän salaatin kanssa. ( Teuvolla on surkea kamera, ei minulla enää tuollaista mahaa ole, ja niskakin kuin norsulla ) En viitsi kuvaa enää poistaa kun olette kerran jo tykänneet. Saisi Teuvokin oppia pikku hiljaa noita kuvia retuseeraamaan. • Erkki Laine Nehän on selvästi seurustelulihakset eikä mikää maha


 • Hanne Vehkalahti Hieno paita

 • Markku Mäkelä Paita ostettu Tokmannilta alennusmyynnistä, maksoi 5 €

 • Teuvo Vehkalahti Eikös konsulentilla ole hyvin kysyvä ilme?..

 • Markku Mäkelä Kyllä on Teuvo, naisia sinä oletkin aina osannut kuvata hyvin, vai johtuuko siitä kun ovat niin paljon meitä miehiä kauniimpia.

 • Pyynnöstä laihensin Markun ,  Iästä lähti 35 vuotta • Markku Mäkelä No niin nyt on hyvä, ja tarjoussinapin hintakin näkyy selkeämmin
 • Päivi Saviniemi · 14 yhteistä kaveria
  Ex weight watcher


 • Nyt oli kaupassa jo kotimaista konenosto varhaisperunaa 14.75 euroa kilo.  Ruotasalainen varhaisperuna 1.89 euroa kilo


 • Eija Nurminen Näillä hinnoilla ainakin minä syön Ruotsin perunoita,kunnes saan omia Timoja maasta.Hyviä perunoita Ruotsissa on ,eikä matkakaan kovin pitkä.

 • Hannele Laine Os Holkko Enpä edes huomaa eroa. Voi, että kun sais pottuja jotka on just kaivettu maasta


 • Päivi Hildèn Onpas arvokkaita perunoita eihän noita köyhät syö


 • Kesä helteen syytä tämäkin.  Tumma saabi siitepölyn peitossa ja takakulmasta on joku pyyhkäisyt kaupan parkkipaikalla pölyt pois.  Vamman laatu ei ole paha, lähinnä henkistä tuskaa.  Olisi  kiva kun tönäisiä jättäisi pahoitelunsa tapahtuneesta ja puhelinnumeronsa , muita seuraamuksia ei koituisi kuin  hyvä mieli siitä kun toimisi rehellisesti.


 • Kirsti Liukkonen · Henkilön Sami Garam ja 3 muun kaveri
  Ei oo kiva juttu silti, tuollaisia kolhasuja sattuu aivan liian usein

 • Pekka Mäkelä Pakkelia ja maalia.Ja kolhia maksaa.Vastapuolen vakuutus yhtiön kanssa saa varmaan taistella.


 • Tänään pitää kesäparran alku ajaa naamasta kun huomenna pitää mennä valokuvaamaan hautajaiset.  Huomisesta, lauantaista on tulossa vielä tätäkin päivää kuumempi. Saako valokuvaajan pukeutumien poiketa muusta hautajaisväestä? Mielelään ei helteellä kravattia laittaisi kun on raskasta kuvauskalustoakin kannettavana.

 • Viime kerralla kun kävin hautajaisia valokuvaamassa viimevuoden 2013 marraskuussa   oli vähän erillainen sää, oikea rajavartian keli... • Sunnuntaina ei taida eurovaaleissa äänestysruuhkaa esintyä missään vaalipiirissä.  Kansalaiset lähtee viikonlopuksi rannoille eikä äänestysuurnille..


 • Noormarkkulais artisti maailmalla

 • tänään kellohame heilahtaa ja vanha foxi soi lusan hallilla kesän avajaisissa Markku Aron ja Dieselin kanssa ,sieltä matka jatkuu kohti oulua ja tyrnävän nuorisoseuran  talolle ,hienot humpat tiedossa ,eikä näy ilmoissakaan olevan mitään vikaa ,on tää vaan niin kivaa heh • Ei kommentteja:

  Lähetä kommentti